Közel hatszáz kondérban főtt a lecsó - Németh Nóra a Lecsókirálynő

Idén is közel hatszáz kondérban főztek a résztvevők a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon. A 15. születésnapját ünneplő rendezvény a közös főzés élménye mellett utcazenével és szórakoztató színpadi műsorral is várta a vendégeket. A zsűri által 20 legjobbnak ítélt lecsó közül a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ csapatának kedvezett a szerencse.
2019.09.21. 19:08 |

Idén is közel hatszáz társaság jelentkezett és foglalt főzőhelyet a Zichy liget, Dózsa György út, Móri út egy vagy akár több pontjára, hogy együtt töltsenek egy napot.

A főzők számára korán indult a program, a kijelölt helyeket reggel fél héttől lehetett elfoglalni, berendezni. Azoknak, akik zsűriztetni is kívánták lecsójukat, a Zenepavilon melletti standnál kellett regisztrálni. A zsűri tagjai délelőtt körbejártak a főzők között, és tanácsokkal is ellátták a csapatokat annak érdekében, hogy igazán jó lecsók készüljenek. A kezdetektől fogva sikeres program ötletgazdája-alapítója Sipos József sportújságíró volt, aki hét éven át, haláláig szervezte és vezette is a programot. Az első alkalommal – akkor még a Várkörúton – hatvan bográcsban rotyogott a lecsó, azóta ez a szám megtízszereződött.

A családokat a Zichy ligetben egész nap játszóházak, gyerekfoglalkoztatók várták.

A színpadon már délelőtt elkezdődött a műsor: egymást követték a táncos produkciók, felléptek a Felicita KTSE, a Free Spirit Dance Stúdió és a Főnix Rock and Roll SE csoportjai. A délelőttöt a városi nyugdíjasklubok sportvetélkedőjének eredményhirdetése zárta.

A nyugdíjas klubok 8 fős csapatai közül az idei évben az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület (ARNYE) Öreghegyi Nyugdíjas Klubja lett a vegyes verseny győztese.

Második helyen a Maroshegy - Vörösmarty II. Klubja, míg a harmadik helyen a Videoton Nyugdíjas Szervezete végzett. A női csapatok versenyében az ARNYE Palotavárosi klubja lett az első. Őket a dobogó második fokán a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társasága követte, míg az ARNYE Cser János Postás Klubja végzett a harmadik helyen. A díjakat átadó Viza Attila tanácsnok és Magony Tamás sportreferens gratulált a negyedik helyezett Videoton Nyugdíjas Szervezet és a versenyt ötödik helyen záró ARNYE Belvárosi Klub tagjainak is.

A „Legidősebb női versenyző” kategóriában a 80 éves Kovács Pálnét (Videoton Nyugdíjas Szervezete) és Mészáros Lászlónét (ARNYE Öreghegyi Nyugdíjas Klub), a „Legidősebb férfi versenyző” kategóriában a 73 éves Kiss Lászlót (ARNYE Öreghegyi Nyugdíjas Klub) és Illyés Endrét (ARNYE Öreghegyi Nyugdíjas Klub) köszöntötték. A Legaktívabb közösség idén az Alba Regia Nyugdíjas Egyesülete lett.

Az idei első helyezett a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ csapata lett, a főzést vezető Németh Nóra pedig a Lecsókirálynő.

Az első helyezettnek járó díjat dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át. A Sipi-kupát a Crazy Lecsó Team vitte haza, és gazdára talált a legdekoratívabb főzőhely és a zsűri különdíja is.

Fehérvári színes

Eseménynaptár

2019. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek