Közel hatszáz kondérban főtt a lecsó - Németh Nóra a Lecsókirálynő

Idén is közel hatszáz kondérban főztek a résztvevők a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon. A 15. születésnapját ünneplő rendezvény a közös főzés élménye mellett utcazenével és szórakoztató színpadi műsorral is várta a vendégeket. A zsűri által 20 legjobbnak ítélt lecsó közül a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ csapatának kedvezett a szerencse.
2019.09.21. 19:08 |

Idén is közel hatszáz társaság jelentkezett és foglalt főzőhelyet a Zichy liget, Dózsa György út, Móri út egy vagy akár több pontjára, hogy együtt töltsenek egy napot.

A főzők számára korán indult a program, a kijelölt helyeket reggel fél héttől lehetett elfoglalni, berendezni. Azoknak, akik zsűriztetni is kívánták lecsójukat, a Zenepavilon melletti standnál kellett regisztrálni. A zsűri tagjai délelőtt körbejártak a főzők között, és tanácsokkal is ellátták a csapatokat annak érdekében, hogy igazán jó lecsók készüljenek. A kezdetektől fogva sikeres program ötletgazdája-alapítója Sipos József sportújságíró volt, aki hét éven át, haláláig szervezte és vezette is a programot. Az első alkalommal – akkor még a Várkörúton – hatvan bográcsban rotyogott a lecsó, azóta ez a szám megtízszereződött.

A családokat a Zichy ligetben egész nap játszóházak, gyerekfoglalkoztatók várták.

A színpadon már délelőtt elkezdődött a műsor: egymást követték a táncos produkciók, felléptek a Felicita KTSE, a Free Spirit Dance Stúdió és a Főnix Rock and Roll SE csoportjai. A délelőttöt a városi nyugdíjasklubok sportvetélkedőjének eredményhirdetése zárta.

A nyugdíjas klubok 8 fős csapatai közül az idei évben az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület (ARNYE) Öreghegyi Nyugdíjas Klubja lett a vegyes verseny győztese.

Második helyen a Maroshegy - Vörösmarty II. Klubja, míg a harmadik helyen a Videoton Nyugdíjas Szervezete végzett. A női csapatok versenyében az ARNYE Palotavárosi klubja lett az első. Őket a dobogó második fokán a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társasága követte, míg az ARNYE Cser János Postás Klubja végzett a harmadik helyen. A díjakat átadó Viza Attila tanácsnok és Magony Tamás sportreferens gratulált a negyedik helyezett Videoton Nyugdíjas Szervezet és a versenyt ötödik helyen záró ARNYE Belvárosi Klub tagjainak is.

A „Legidősebb női versenyző” kategóriában a 80 éves Kovács Pálnét (Videoton Nyugdíjas Szervezete) és Mészáros Lászlónét (ARNYE Öreghegyi Nyugdíjas Klub), a „Legidősebb férfi versenyző” kategóriában a 73 éves Kiss Lászlót (ARNYE Öreghegyi Nyugdíjas Klub) és Illyés Endrét (ARNYE Öreghegyi Nyugdíjas Klub) köszöntötték. A Legaktívabb közösség idén az Alba Regia Nyugdíjas Egyesülete lett.

Az idei első helyezett a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ csapata lett, a főzést vezető Németh Nóra pedig a Lecsókirálynő.

Az első helyezettnek járó díjat dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át. A Sipi-kupát a Crazy Lecsó Team vitte haza, és gazdára talált a legdekoratívabb főzőhely és a zsűri különdíja is.

Fehérvári színes

 1. Nyílt nap és iskolanyitogató foglalkozás a leendő elsősöknek két iskolában

  Két intézményben is tartanak programot a leendő elsősöknek jövő héten Székesfehérváron. A Bory Jenő Általános Iskolában kedden délelőtt, míg az István Király Általános Iskolában szerdán délután várják a gyerekeket és szüleiket.

  2020.02.28.
 2. Nőnapi gálára várják az öreghegyieket március 7-én

  Március 7-én szombaton 14 órára Nőnapi Gálára várják az érdeklődőket az Öreghegyi Közösségi Házba, ahol dégi Boróka Táncegyüttes produkcióját láthatja a közönség. Az ingyenes rendezvényre szeretettel hívják a férfiakat is.

  2020.02.28.
 3. 10. Frankofón Filmnapok a Barátság moziban március 19–21. között

  A nagy múltú Frankofón Fesztivál keretében idén már tizedik alkalommal rendezik meg a Frankofón Filmnapokat Budapesten és 14 városban. Székesfehérváron a Barátság mozi ad otthont az eseménynek március 19–21. között. A gazdag kínálatból kilenc alkotást választott ki a fehérvári mozi; a filmeket francia nyelven, magyar felirattal vetítik.

  2020.02.28.
 4. Utazás kiállítás 2020 - Székesfehérvár színes szigete

  Negyven ország több mint 250 kiállítója várja az érdeklődőket a megnyílt Utazás kiállításon. A 43. alkalommal megrendezett négynapos eseményre vasárnapig várják a szakembereket és az utazás szerelmeseit a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén az élményszerzés, a személyes kapcsolatok kialakítása és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatása a cél.

  2020.02.27.
 1. Egy szem gyümölcs - jótékonysági előadás a zeneiskolában

  A kispárna bánata című bábjátékra várják a nézőket február 29-én, szombaton délelőtt a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI nagytermébe, ahova a belépő egy szem gyümölcs. A Zenede Bábszínház jótékonysági előadásának „bevételét” a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lakói kapják meg. Minden érdeklődőt és támogatót várnak a szervezők!

  2020.02.27.
 2. Hímzésünnep előadásokkal és gyakorlati oktatással a Kézművesek Házában

  Hímzésünnep címmel egész napos program lesz február 29-én, szombaton 10 és 16 óra között a Kézművesek Házában (Rác u. 27.), a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. A délelőtti előadásokat délután gyakorlati bemutatók és oktatás is követi. Szeretettel várnak minden érdeklődőt nem csak szakmai körökből.

  2020.02.27.
 3. Zöldebb szórakozás - repohárra vált és száműzi a szívószálakat a FEZEN

  Február 28-tól nem használ eldobható műanyag poharat a FEZEN. A Petőfi Kultúrtanszéket és a FEZEN klubot is üzemeltető csapat a nem lebomló szívószálat is száműzi a szórakozóhelyekről. A repoharak előtt, akár 3000 eldobható pohár is fogyott egy-egy estén a két klubban, így február végétől jelentősen csökken a szemétmennyiség is.

  2020.02.26.
 4. Be new, be green! - tanácsok a tavaszi megújuláshoz

  A tavasz beköszöntével, amikor a természet felébred téli álmából, mi magunk is megpróbálunk regenerálódni, aktivizálódni. Ehhez nyújt segítséget a Motívum Kulturális Egyesület Backstage című ingyenes programsorozatának következő rendezvénye, amelynek középpontjában az egészség áll. Az eseménynek a Művészetek Háza ad otthont március 7-én, szombaton.

  2020.02.26.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek