Több mint négyszáz új parkoló épült tavaly - elkészültek a parkolóház tanulmánytervei

A 2018-ban 411 új parkolóhely épült Székesfehérváron – mondta Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. Ebből kiemelkedik a Vízivárosi több mint 200 férőhelyes parkoló megépítése, de több más lakótelepen és az új közösségi tereknél is történtek parkolóhelyfejlesztések. Elhangzott, hogy a Palotai úti ötszáz férőhelyes parkolóház tanulmánytervei elkészültek és már a következő közgyűlés elé kerülnek. 
2019.01.25. 15:08 |

2015-höz képest a személygépkocsik és motorkerékpárok száma 38 ezerről 49 ezerre nőtt Székesfehérváron és beszédes adat, hogy 31.800 csak az ingázó munkavállalók száma a városban. Ez a parkolóigény folyamatos növekedését is jelenti, éppen ezért tavaly összesen 411 új parkolót létesített Székesfehérvár és 2019-ben is tovább folytatódik a parkolószám növelése. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy a kórházfejlesztés 474 parkoló építését tartalmazza és az intermodális központ mellett is több száz parkoló létesül a Vasútállomás környékén.

NFC kártyával továbbra is egy órányi ingyenes parkolás vehető igénybe

Az NFC kártya használattal az egy órás ingyenes parkolást is bevezette Székesfehérvár és folyamatosan növekszik tavaly nyár óta az NFC kártyát használók száma. Ezzel a parkolók zömében egy órát ingyenesen lehet parkolni. Tavaly nyár óta mintegy 22 millió forintnyi ingyenes parkolás történt Fehérváron. Július és november között 3 millió díjmentes parkolási percet, vagyis 50 ezer órát vettek igénybe az ügyfelek. Várhatóan egy egész évben mintegy 50 millió forintnyi ingyenes parkolással lehet számolni.

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott dr. Cser-Palkovics András polgármester a parkolók fejlesztésének témájában.

Cser-Palkovics András beszélt arról a Vodafone alkalmazásról is, mely száz parkolóhely esetében okosparkolást tesz lehetővé. Ezt a rendszert idén további száz parkolóhellyel bővítik.
A Palotai úti parkolóházzal kapcsolatban Fehérvár polgármestere kiemelte, hogy elkészültek a tanulmánytervek. Két ütemben valósul meg a parkolóház építése és az első ütemre a forrás is rendelkezésre áll. Itt összesen több mint ötszáz új parkolóhely létesül, első ütemben mintegy háromszáz.

A következő években további feladatot jelent a parkolóhelyek bővítése, de muszáj, hogy az alternatív közlekedést is erősítsük – emelte ki Cser-Palkovics András.

Tudta, hogy a Városgondnokság jelenleg ötezer-ötszáz fizető parkolóhelyet üzemeltet?

2018-ban az alábbi helyeken épültek új parkolóhelyek:

Kálvin János tér, József A. utca, III. Béla király tér, Kígyó utca, Sarló utca, Rádió ltp., Vásárhelyi lakótelep, Kelemen B. u., Hübner A. utca - Kodolányi J.u. csomópont, Rác u. 11. Alba Regia Sportcsarnok parkoló építése, Fűtőerőmű területe, Ligetsor, Óvoda utca, Túrózsáki út, Kégl György utca, Bátky Zsigmond utca

Városfejlesztés

 1. Felújítják a Zsolt utca felső részét a Kadocsától a Karinthy térig

  Mintegy 45 millió forintos beruházással újítják fel a Zsolt utca felső részét a Kadocsától a Karinthy térig, a Zsolt utca és a Géza utca csomópontjában pedig egy új gyalogosátkelőhelyet is kialakítanak. A munkálatok két héten belül elkezdődnek, a kivitelezés várhatóan 45 napot vesz majd igénybe.

  2019.04.18.
 2. Elkészült a Százszorszép Bölcsőde és az Ybl lakótelepi rendelő felújítása

  Mintegy 270 millió forintos beruházással elkészült a Százszorszép Bölcsőde és az Ybl Miklós Lakótelepi Rendelő épületének felújítása. Az épület teljes homlokzata megújult és hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, vidám színekkel tarkították az attikafalat, a rendelőben pedig teljes belső felújítás és átalakítás történt.

  2019.04.16.
 3. Üzembe helyezték az NKM e-töltőit Székesfehérváron a Dechatlon parkolójában

  Üzembe helyezték a NKM Mobilitás Kft. elektromos töltőállomásait Székesfehérváron, a Decathlon áruház parkolójában. Székesfehérváron a 2x22 kilowattos gyorstöltő mellett 50 kilowattos villámtöltő is épült, a két ottani állomásra négy jármű csatlakozhat egyszerre. Az NKM állomásait az autósok mobil alkalmazáson keresztül indíthatják el. 

  2019.04.11.
 4. Hétszáz négyzetméternyi járda újult meg a Palotavárosban

  Négy helyszínen újultak meg járdaszakaszok a Városgondnoksága ÚT 2017-19 programja keretében a Palotavárosban. Szerdán délután megtörtént a műszaki átadása a Jancsár utca 1.-5. és 39-41. szám közötti, illetve a Sziget utca 33-35., 35-41. és 47-51. szám alatti felújított járdaszakaszoknak.

  2019.04.10.
 1. Megújult a Zombori út - felújították a víziközműveket és a járdákat is

  A Zombori út felújításához kapcsolódó műszaki átadásra került sor pénteken, az út, a csapadékcsatorna és a vízvezeték felújításának együttes összege meghaladta a 443 millió forintot. A felújítás során 740 méter szennyvízcsatorna és összesen 913 méter csapadékcsatorna épült át.

  2019.04.05.
 2. Folytatódik a Berényi út felújítása – időszakos forgalomkorlátozások május végéig

  A Berényi út II. üteméhez kapcsolódó kivitelezési munkálatok május 25-ig tartanak. A közmű- és útfelújításra, valamint a járdaépítés miatt időszakos forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek. A cikkben részletes táblázatot talál, hogy melyik héten hol és milyen munkálatok zajlanak majd!

  2019.04.04.
 3. Beszámoló a Városgondnokság elmúlt öt éves munkájáról

  Az elmúlt öt évben elvégzett közfeladatok ellátásáról, vagyontárgyak üzemeltetéséről és a felújítási-beruházási feladatok elvégzéséről tartott beszámolót Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András és Bozai István városgondnok. Több mint harmincmilliárd forintot költöttek az elmúlt öt évben városüzemeltetésre és városfejlesztésre. A ma 640 embert foglalkoztató Városgondnokság vagyona és eszközparkja meghaladja a 2 milliárd forintot.

  2019.04.03.
 4. Agility eszközök is vannak az új öreghegyi kutyafuttatóban

  Elkészült a Béla út- Fiskális utca kereszteződésével szemközti zöldterületen kialakított új, 750 négyzetméteres, agility eszközökkel felszerelt kutyafuttatót. A beruházást örömmel fogadták a kutyatulajdonosok, akik kedvenceikkel együtt biztonságos körülmények között tölthetik itt a szabadidejüket.

  2019.04.02.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek