Több mint négyszáz új parkoló épült tavaly - elkészültek a parkolóház tanulmánytervei

A 2018-ban 411 új parkolóhely épült Székesfehérváron – mondta Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. Ebből kiemelkedik a Vízivárosi több mint 200 férőhelyes parkoló megépítése, de több más lakótelepen és az új közösségi tereknél is történtek parkolóhelyfejlesztések. Elhangzott, hogy a Palotai úti ötszáz férőhelyes parkolóház tanulmánytervei elkészültek és már a következő közgyűlés elé kerülnek. 
2019.01.25. 15:08 |

2015-höz képest a személygépkocsik és motorkerékpárok száma 38 ezerről 49 ezerre nőtt Székesfehérváron és beszédes adat, hogy 31.800 csak az ingázó munkavállalók száma a városban. Ez a parkolóigény folyamatos növekedését is jelenti, éppen ezért tavaly összesen 411 új parkolót létesített Székesfehérvár és 2019-ben is tovább folytatódik a parkolószám növelése. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy a kórházfejlesztés 474 parkoló építését tartalmazza és az intermodális központ mellett is több száz parkoló létesül a Vasútállomás környékén.

NFC kártyával továbbra is egy órányi ingyenes parkolás vehető igénybe

Az NFC kártya használattal az egy órás ingyenes parkolást is bevezette Székesfehérvár és folyamatosan növekszik tavaly nyár óta az NFC kártyát használók száma. Ezzel a parkolók zömében egy órát ingyenesen lehet parkolni. Tavaly nyár óta mintegy 22 millió forintnyi ingyenes parkolás történt Fehérváron. Július és november között 3 millió díjmentes parkolási percet, vagyis 50 ezer órát vettek igénybe az ügyfelek. Várhatóan egy egész évben mintegy 50 millió forintnyi ingyenes parkolással lehet számolni.

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott dr. Cser-Palkovics András polgármester a parkolók fejlesztésének témájában.

Cser-Palkovics András beszélt arról a Vodafone alkalmazásról is, mely száz parkolóhely esetében okosparkolást tesz lehetővé. Ezt a rendszert idén további száz parkolóhellyel bővítik.
A Palotai úti parkolóházzal kapcsolatban Fehérvár polgármestere kiemelte, hogy elkészültek a tanulmánytervek. Két ütemben valósul meg a parkolóház építése és az első ütemre a forrás is rendelkezésre áll. Itt összesen több mint ötszáz új parkolóhely létesül, első ütemben mintegy háromszáz.

A következő években további feladatot jelent a parkolóhelyek bővítése, de muszáj, hogy az alternatív közlekedést is erősítsük – emelte ki Cser-Palkovics András.

Tudta, hogy a Városgondnokság jelenleg ötezer-ötszáz fizető parkolóhelyet üzemeltet?

2018-ban az alábbi helyeken épültek új parkolóhelyek:

Kálvin János tér, József A. utca, III. Béla király tér, Kígyó utca, Sarló utca, Rádió ltp., Vásárhelyi lakótelep, Kelemen B. u., Hübner A. utca - Kodolányi J.u. csomópont, Rác u. 11. Alba Regia Sportcsarnok parkoló építése, Fűtőerőmű területe, Ligetsor, Óvoda utca, Túrózsáki út, Kégl György utca, Bátky Zsigmond utca

Városfejlesztés

 1. A fehérvári Decathlon parkolójában is lesznek elektromos töltők

  Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig, többek között a székesfehérvári sportáruház parkolójában is.

  2019.02.13.
 2. Jelentős fejlesztések a Traumatológiai Ambulancián - megújult az eszközpark is

  A biztonságos betegellátás érdekében jelentősen fejlesztették az eszközparkot a Szent György Kórház baleseti ambulanciáján. A közel 50 millió forintos támogatásból megvalósult felújítás részeként hordágyakat, székeket, mobil műtőslámpákat, bútorzatot, kéziműszer-szetteket, eszközöket vásároltak és kialakítottak két új váróhelységet is.

  2019.02.08.
 3. Megújul a Százszorszép Bölcsőde - 229 milliót költenek az épületre

  Székesfehérvár területén a TOP-6.2.1-16-SF1-2017-00004 azonosítószámú „Százszorszép Bölcsőde felújítása” című projekt keretében lehetőség nyílik a családbarát, munkába állást nyújtó szolgáltatás fejlesztésére. A beruházás 229 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával valósul meg, ami az épület külső és részleges belső korszerűsítésére terjed ki.

  2019.02.06.
 4. Folytatódnak a faültetések - egy év alatt 1200 fát és 11.000 bokrot ültettek Fehérváron

  Pénteken a zöld beruházások témakörben folytatódott a város polgármesterének 2018-as fejlesztéseket értékelő tájékoztató sorozata. Elhangzott, hogy csak a tavalyi évben 1200 nagy körméretű fát, több mint 11.000 bokrot és cserjét telepítettek Székesfehérváron és a 170.000-et is meghaladta az elültetett virágok száma. Hamarosan pedig erdőtelepítés is kezdődik a város szélén.

  2019.01.18.
 1. Hétfőn elkezdődnek a Rendház épület felújításának előkészítő munkálatai

  Az Árpád-ház Program keretében újul meg a Szent István Király Múzeum főépülete, a Rendház. A barokk műemlék a felújítást követően országos jelentőségű kiállításnak ad helyet, és a Belváros új élményhelyszínévé válva alkalmas lesz nemzetközi tárlatok fogadására is. A javaslatot pénteken tárgyalja a közgyűlés, az előkészítő munkálatok hétfőn kezdődnek.

  2019.01.17.
 2. További közműcserékkel folytatódik a Berényi út felújítása

  Amint az időjárás lehetővé teszi tovább folytatódik a Berényi út felújítása. A Királykúti körforgalom alatt már kicserélték az összes nagy közművezetéket. Ez a munka tovább folytatódik egészen a Vértanú utcáig, majd ezután teljes pályaszerkezet cserével együtt újítják fel az utat. A járdák is megújulnak mindkét oldalon, illetve kerékpársáv is épül. A kivitelező nyárra szeretne végezni a teljes felújítással.

  2019.01.16.
 3. Kezdődik a Vadmadárkórház és egy új közösségi épület építése a Sóstón

  A Sóstó Természetvédelmi Terület keleti kapujánál hamarosan elkezdődhet a vadmadár bemutató és gondozó épület, illetve egy új közösségi ház kialakítása. A Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány számára létesítendő bázis, gondozó és bemutató épület, illetve közösségi ház az önkormányzati tulajdonban lévő, 25 ezer négyzetméteres területen valósul meg a Sárkeresztúri út mellett.

  2019.01.08.
 4. Hatékonyabb szolgáltatás, 70 tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátás

  Befejeződött a felújítás a szedreskerti fűtőműben, ahol a korábban három 4.7MW-os régi kazán helyett három új 5 MW-os kondenzációs szerkezetet építettek be, zajszigetelték az épületet és a homlokzat is megújult. A felújítás azon túl, hogy hatékonyabbá tette a fehérvári távhőszolgáltatást évi 70 tonnával kevesebb szén-dioxidot kibocsátást is eredményez.

  2019.01.07.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek