Több mint négyszáz új parkoló épült tavaly - elkészültek a parkolóház tanulmánytervei

A 2018-ban 411 új parkolóhely épült Székesfehérváron – mondta Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. Ebből kiemelkedik a Vízivárosi több mint 200 férőhelyes parkoló megépítése, de több más lakótelepen és az új közösségi tereknél is történtek parkolóhelyfejlesztések. Elhangzott, hogy a Palotai úti ötszáz férőhelyes parkolóház tanulmánytervei elkészültek és már a következő közgyűlés elé kerülnek. 
2019.01.25. 15:08 |

2015-höz képest a személygépkocsik és motorkerékpárok száma 38 ezerről 49 ezerre nőtt Székesfehérváron és beszédes adat, hogy 31.800 csak az ingázó munkavállalók száma a városban. Ez a parkolóigény folyamatos növekedését is jelenti, éppen ezért tavaly összesen 411 új parkolót létesített Székesfehérvár és 2019-ben is tovább folytatódik a parkolószám növelése. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy a kórházfejlesztés 474 parkoló építését tartalmazza és az intermodális központ mellett is több száz parkoló létesül a Vasútállomás környékén.

NFC kártyával továbbra is egy órányi ingyenes parkolás vehető igénybe

Az NFC kártya használattal az egy órás ingyenes parkolást is bevezette Székesfehérvár és folyamatosan növekszik tavaly nyár óta az NFC kártyát használók száma. Ezzel a parkolók zömében egy órát ingyenesen lehet parkolni. Tavaly nyár óta mintegy 22 millió forintnyi ingyenes parkolás történt Fehérváron. Július és november között 3 millió díjmentes parkolási percet, vagyis 50 ezer órát vettek igénybe az ügyfelek. Várhatóan egy egész évben mintegy 50 millió forintnyi ingyenes parkolással lehet számolni.

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott dr. Cser-Palkovics András polgármester a parkolók fejlesztésének témájában.

Cser-Palkovics András beszélt arról a Vodafone alkalmazásról is, mely száz parkolóhely esetében okosparkolást tesz lehetővé. Ezt a rendszert idén további száz parkolóhellyel bővítik.
A Palotai úti parkolóházzal kapcsolatban Fehérvár polgármestere kiemelte, hogy elkészültek a tanulmánytervek. Két ütemben valósul meg a parkolóház építése és az első ütemre a forrás is rendelkezésre áll. Itt összesen több mint ötszáz új parkolóhely létesül, első ütemben mintegy háromszáz.

A következő években további feladatot jelent a parkolóhelyek bővítése, de muszáj, hogy az alternatív közlekedést is erősítsük – emelte ki Cser-Palkovics András.

Tudta, hogy a Városgondnokság jelenleg ötezer-ötszáz fizető parkolóhelyet üzemeltet?

2018-ban az alábbi helyeken épültek új parkolóhelyek:

Kálvin János tér, József A. utca, III. Béla király tér, Kígyó utca, Sarló utca, Rádió ltp., Vásárhelyi lakótelep, Kelemen B. u., Hübner A. utca - Kodolányi J.u. csomópont, Rác u. 11. Alba Regia Sportcsarnok parkoló építése, Fűtőerőmű területe, Ligetsor, Óvoda utca, Túrózsáki út, Kégl György utca, Bátky Zsigmond utca

Városfejlesztés

 1. Világszínvonalú mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba Fehérváron

  Az OMSZ a mentőszolgálat létszámfejlesztésének köszönhetően új mentőorvosi kocsit tud működtetni a székesfehérvári mentőállomáson. A mentőautóban alkalmazott eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti.

  2019.07.19.
 2. Elkészült a Rákóczi úti burkolat javítása

  Befejezték a Rákóczi úti burkolat javítását: déltől átadták a forgalomnak a Várkörút – Watthay utca közötti szakaszt.

  2019.07.17.
 3. A gáz és az ivóvíz fővezeték után kezdődik a csapadék csatorna építése a Fiskális úton

  A szennyvíz, gáz és ivóvíz vezetékek cseréje után kezdődik a nagy átmérőjű csapadék csatorna kiépítése a Fiskális út alatt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az öreghegyi nagyobb belső utcák felújítása elkezdődhessen. A közműépítés és útfelújítás után, egy a kor igényeinek megfelelő, kerékpárúttal és jó minőségű járdákkal ellátott utat vehetünk majd birtokba.

  2019.07.15.
 4. Befejeződött a Berényi út felújítása - megszűnt a forgalomkorlátozás

  A felújítás befejeződött, megszűnt a forgalomterelés és –korlátozás a Berényi úton, újra teljes hosszában használható Székesfehérvár egyik forgalmas közlekedési útvonala. A projekt legfontosabb céljai között volt a biztonságos közlekedési feltételek megteremtése, a gyorsabb áthaladás biztosítása.

  2019.07.12.
 1. 17 új parkolóhely a Cserepes közben – ősszel fasort telepítenek köré

  A Cserepes köz 2. mellett 17 új parkolóhelyet alakítottak ki az elmúlt hetekben, mellette pedig egy fasort is telepítenek ősszel. A beruházás a Városgondnokság Út-Híd programja keretében városi forrásból valósult meg.

  2019.07.11.
 2. Faültetéssel is jár az új parkoló kialakítása a Horvát István lakótelepen

  A környék lakóinak javaslatára összesen 17 új parkolóhelyet alakítottak ki a Horvát István lakótelepen a református óvoda melletti területen, ami a meglévő 8-9 állásos térköves parkolóhoz csatlakozik. Az új parkoló építésével együtt ősszel hét fát is ültetnek a környéken és sok bokrot telepítenek a parkoló köré. 

  2019.07.11.
 3. Vízmedencés szökőkút köti össze a Fő utcát a Zichy ligettel

  Egy 160 négyzetméter alapterületű vízmedencés szökőkút épül, hét új fát is ültetnek körülötte és a burkolat korszerű, vízáteresztő lesz. Biciklitárolós, korszerű utcabútorok kerülnek majd az új szökőkút köré. A liget intenzív használata során több helyen kitaposták a növényzetet, melyet szintén további növénytelepítéssel pótolnak. 

  2019.07.09.
 4. Befejeződött a Széchenyi utcai járdák felújítása

  A Széchenyi utca 27-29., illetve a 39-43. előtti járdaszakasz is megújult az elmúlt hetekben az 5. számú választókörzetben. A két beruházás összértéke mintegy 11,5 millió forint volt, mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila önkormányzati képviselő.

  2019.07.09.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek