Több mint ezer négyzetméteren újult meg az aszfalt az Erzsébet út egy szakaszán

Több mint ezer négyzetméteren újult meg az útburkolat Székesfehérváron, az Erzsébet út 2-4-6. szám alatti háztömb előtt. Az érintett szakaszon a vízelvezetést is megoldották, így a korábbinál könnyebb lesz a gyalogos közlekedés csapadékos időben.
2024.01.09. 12:49 |
Több mint ezer négyzetméteren újult meg az aszfalt az Erzsébet út egy szakaszán

A városi finanszírozású beruházásról Molnár Tamás önkormányzati képviselő tartott helyszíni sajtótájékoztatót. A képviselő elmondta, hogy az Erzsébet úti háztömb mögött 1050 négyzetéteren bontották fel a régi, töredezett, elhasználódott burkolatot és fektették le az új aszfaltréteget. Egy 510 négyzetméteres szakaszon szükséges volt a pályaszerkezet megerősítése is, továbbá 156 méter hosszúságban készült új útszegély. 23 aknafedlapot cseréltek ki, ezzel megoldották a vízelvezetést, ami azért fontos, mert korábban az esős időben megállt a víz és nehézkes volt a gyalogos közlekedés.

A kivitelezés határidőn belül, mintegy négy hét alatt elkészült, a 44 millió forint teljes bekerülési költséget pedig önkormányzati forrásból finanszírozták – hangsúlyozta Molnár Tamás.

A képviselő hozzátette, a munkálatokat folytatni szeretnék járdák és újabb útszakaszok felújításával.

Ez a második ütem az elképzelések szerint 2024 végére vagy 2025 elejére készülhet el. Ütemezetten folytatják az útfelújításokat a Béke téren, az Erkel Ferenc utcában is.

Városfejlesztés

 1. nyílt napok az Arénában

  Már a péntek délutáni nyitáskor nagyon sokan vártak arra, hogy beléphessenek és megnézhessék a város új, ikonikus épületét az Alba Arénát és szombaton is rendkívüli volt az érdeklődés. Az alapszakasz második helyén végző, már biztos CHL résztvevő Fehérvár AV19 játékosai is ott voltak a szombati napon az arénában és több mint ezer autogrammot adtak.

  2024.02.23.
 2. További iskolafelújítások

  Összesen 6.4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével újul meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum hat intézménye, köztük négy székesfehérvári iskola. A projekt keretében érintett valamennyi beruházás 2026 első negyedévében elkészül. A részleteket hétfőn a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában megrendezett projektnyitón ismertették.

  2024.02.19.
 3. Kiemelkedő fejlesztések

  Közel 21 milliárd forintot fordíthatott városfejlesztésre Székesfehérvár 2014-2020 között. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, az önkormányzaton keresztül felhasznált uniós források felhasználásáról adott összefoglalót hétfői sajtótájékoztatóján Székesfehérvár polgármestere.

  2024.02.19.
 4. Júniusra kész a művház

  A záró szakaszánál tart a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház teljes körű felújítása. Jelenleg a Szent Gellért Hotel udvara felőli homlokzaton és a nyílászárók megújításán dolgoznak a szakemberek, majd a Szent István terem nagyméretű ablakainak modernizálása, ezzel együtt a terem szellőzésének megoldása lesz komoly feladat.

  2024.02.14.