Több mint ezer négyzetméteren újult meg az aszfalt az Erzsébet út egy szakaszán

Több mint ezer négyzetméteren újult meg az útburkolat Székesfehérváron, az Erzsébet út 2-4-6. szám alatti háztömb előtt. Az érintett szakaszon a vízelvezetést is megoldották, így a korábbinál könnyebb lesz a gyalogos közlekedés csapadékos időben.
2024.01.09. 12:49 |
Több mint ezer négyzetméteren újult meg az aszfalt az Erzsébet út egy szakaszán

A városi finanszírozású beruházásról Molnár Tamás önkormányzati képviselő tartott helyszíni sajtótájékoztatót. A képviselő elmondta, hogy az Erzsébet úti háztömb mögött 1050 négyzetéteren bontották fel a régi, töredezett, elhasználódott burkolatot és fektették le az új aszfaltréteget. Egy 510 négyzetméteres szakaszon szükséges volt a pályaszerkezet megerősítése is, továbbá 156 méter hosszúságban készült új útszegély. 23 aknafedlapot cseréltek ki, ezzel megoldották a vízelvezetést, ami azért fontos, mert korábban az esős időben megállt a víz és nehézkes volt a gyalogos közlekedés.

A kivitelezés határidőn belül, mintegy négy hét alatt elkészült, a 44 millió forint teljes bekerülési költséget pedig önkormányzati forrásból finanszírozták – hangsúlyozta Molnár Tamás.

A képviselő hozzátette, a munkálatokat folytatni szeretnék járdák és újabb útszakaszok felújításával.

Ez a második ütem az elképzelések szerint 2024 végére vagy 2025 elejére készülhet el. Ütemezetten folytatják az útfelújításokat a Béke téren, az Erkel Ferenc utcában is.

Városfejlesztés

 1. Új játszóeszközöket adtak át

  Új játszóeszközöket adtak át két székesfehérvári játszótéren, a kisgyermekes családok örömére. A Széna téren egy nagy játszóvár készült, ami mellé ősszel fát telepítenek, míg a Zsolt utcába két mókuskereket és a homokozóhoz ülőkéket telepítettek. A beruházásokról Deák Lajosné önkormányzati képviselő adott tájékoztatást.

  2024.07.04.
 2. Elkészült a felújítás

  A munkaterületet tavaly ősz végén átadták a kivitelezőnek, azonban a kivitelezést tavasszal kezdték el a Gáz utcai garázssornál. A teljes útfelújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érintette és várhatóan még ebben az évben elkészül a felújítása a garázssor másik oldalán található útnak is.

  2024.06.20.
 3. Új bölcsőde épül

  Ünnepélyes keretek között tették le szerdán délután annak az új, 28 férőhelyes bölcsődének az alapkövét, amely a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára épül. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg 420 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A Székesfehérvári Hit Gyülekezete fenntartásában működő intézmény a tervek szerint idén nyitja meg kapuit.

  2024.06.19.
 4. Öleléssel búcsúztak

  Zajlik a pakolás és a visszaszámlálás a Vasvári Pál Gimnáziumban, amely átfogó felújítás előtt áll. A diákok és tanáraik egymás kezét fogva ölelték át az ódon falakat, majd az udvaron egy óriási bulival búcsúztak a szeretett intézménytől. A Vasvári a nyár folyamán beköltözik a régi Bory Jenő Általános Iskola épületébe és a teljes körű rekonstrukciót, bővítést követően, várhatóan két év múlva költözhet majd vissza a megszokott helyére.

  2024.06.18.