Sportmajális - idén is több ezren mozogtak a Bregyóban

Az elmúlt hat alkalomhoz hasonlón idén május elsején is élettel telt meg Székesfehérvár. A VII. Sportmajálison több ezren vettek részt a Regionális Atlétikai Központban. Szerencsére az időjárás is kegyes volt az eseményhez, gyönyörű napsütésben élvezhette mindenki a sport örömét: többek között Streetball majális, sportegyesületek bemutatkozása, kulturális produkciók is szerepeltek a kínálatban.
2017.05.01. 14:23 |
Az elmúlt évekhez hasonlón idén is a hagyományos zenés-sportos felvonulással kezdődött el a hétfői Sportmajális. A megjelentek az autóbusz-pályaudvarral szemben lévő János vitéz parkból indultak el. A Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Szakgimnázium MazsoDance csoportja és a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar vezetésével negyven csapat ezer sportolója masírozott a Palotai út, a Mészöly Géza utca és a Ligetsor érintésével a Bregyó-közbe.
A felvonulás újfent jól bizonyította, hogy Fehérváron sokan űznek szabadidő-, utánpótlás- és versenysportokat, valamint azt is, hogy közel 300 egyesület működik a városban.
A VII. Sportmajális hivatalos megnyitóján a résztvevőket dr. Cser-Palkovics András polgármester és a város büszkesége, Fa Nándor köszöntötte. „Köszönöm szépen minden résztvevőnek, hogy a VII. Sportmajálisra is ilyen sokan látogattak ki a Regionális Atlétikai Központba! A mai nap ismét kiváló lehetőséget teremt arra, hogy megmutassuk, miért nevezhetjük igazi sportvárosnak Székesfehérvárt, amely nélkül a hazai sportélet egészen biztosan elképzelhetetlen lenne. A rendezvény azt a célt is szolgálja, hogy minél több fiatalt vegyünk rá a rendszeres testmozgásra.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki mindenkinek kellemes időtöltést kívánt.

Székesfehérvár egyik legismertebb, kiváló sportolója, az óceáni szólóvitorlázó, hajóépítő és -tervező Fa Nándor csodálatát fejezte ki, hogy ilyen sokan részt vettek a Sportmajálison. Beszédében arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy bármilyen sportágat is válasszanak, szeressék, amit csinálnak, hiszen így lehetnek majd eredményesek. A hivatalos megnyitót követően kiváló székesfehérvári sportolók, Kiss Virág öttusázó, Daniella Piedada és Mayer Szabina kézilabdázók, Szűcs Ferenc, Dezső Kata Rita, Édes Eszter karatésok, Lóránt Péter kosárlabdázó, valamint Siskó Zsófia atléta nyújtották át Fa Nándornak és dr. Cser-Palkovics András polgármesternek Magyarország és Székesfehérvár zászlaját.
A sportos nap további részére a közös torna adta meg a kellő frissességet, amelyet Csóra Renáta fitneszedző és társai vezettek. A szakemberek minden mozogni vágyót alaposan átmozgattak, így a résztvevők energiával telve vághattak neki az egész napos sportolásnak.
A fő programok a nap hátralévő részében több blokkban következtek. A sportegyesületek bemutatóit a nagyszínpadon láthatták az érdeklődők, ahol délben triál bemutatót is tartottak, 16.00 órakor pedig a Vörösmarty Színház két színművésze, Váradi Eszter Sára és Keller János műsora szórakoztatta a közönséget. A résztvevők emellett olyan kísérőprogramokat is láthattak, mint a Crossmajális, az erősember-verseny, a görhoki-kupa, vagy a III. Székesfehérvári fejtető-térdérintéses verseny, ráadásul a Dakaron versenyző Horváth Lajos motorját is megcsodálhatták.
A Sportmajális különlegessége volt idén a Székesfehérvári Érzékenyítő Program (SZÉP) bemutatkozása. A tavaly decemberben meghirdetett helyi mintaprogram célja, hogy a fehérváriak megtanuljanak „jól segíteni” és elfogadóvá váljanak a mindennapokban. A Bregyóban május elsején az Alternatíva Közhasznú Mozgássérült Egyesület, a SINOSZ Fejér Megyei Szervezete, a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete és a Viktória Rehabilitációs Központ részvételével szerveztek programokat: a látogatók kipróbálhatták az ülőröplabdát, az ülőteniszt, a vakfocit, a tandemezést, volt siketlimpia és találkozhattak paralimpikonokkal, Pap Bianka paralimpiai ezüst- és bronzérmes úszóval, valamint Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakossal.
Igazi látványosságot és kuriózumot jelentett továbbá minden megjelentnek a VII. Sportmajális keretében megrendezett Streetball Majális. A kosárlabdát kedvelők 3+1 fős csapatokban szórakoztatták technikás megoldásaikkal, csontnélküli kosaraikkal és hát mögötti passzaikkal a közönséget.

Sport

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak