Tizenegy Nascimento-gól – hárommal verte a Vácot a Fehérvár

A 2019-es esztendő első bajnoki mérkőzésén az Alba Fehérvár KC a Vác együttesét fogadta. A vendégek az első félidőben volt, hogy négy góllal is jobban álltak, végül azonban Nasciemento és Temes vezetésével a Fehérvár nyert hárommal.
Alba Fehérvár KC – Vác 26-23 (14-14)

2019.01.05. 19:17 |

Igazi rangadóra volt kilátás az év első meccsén a Köfém Sportcsarnokban: az Alba Fehérvár KC a közvetlen riválist, a tabellán éppen előtte tanyázó Vácot fogadta. A hazaiak kezdtek jobban, Nascimento és Mendy góljaival 2-0-ra vezetett Deli Rita csapat. A váciak azonban egy 3-0-val fordítottak. Majd ismét a hazaikon volt a sor, 13 perc után 5-4 állt az eredményjelzőn. Barbara Arenhart percei következtek ezután, egy 5-1-gyel megint a Vácnál volt az előny. 5-8-nál időt is kért Deli Rita, és bár volt közte négy is, igazából összekapta magát a Fehérvár, és nem sokon múlt, hogy előnnyel menjen szünetre, Souza azonban büntetőből egyenlített, harminc perc után 14-14 volt az állás.

A második félidő Arenhart üreskapus góljával indult, de már az első percekben lehetett látni, hogy egy nagyon határozott Fehérvár jött ki az öltözőből. 18-16-nál időt is kért Szilágyi Zoltán, mely után kiegyenlítődött a játék, a Vác előbb egyenlített, majd 49. percben hosszú idő után a vezetést is átvette. A Vidi ultráinak támogatását is élvező Alba Fehérvár KC azonban nem roppant össze, és Nascsimento tizedik góljával egalizált, majd Májer elsőjével ismét jobban áll, Temes negyedik gólja pedig minden kérdés végére pontot tett. Az utolsó másfél percben már nem volt min izgulni, az Alba Fehérvár KC egy izgalmas, jó meccsen győzte le a Vác gárdáját 26-23-ra. Folytatás szerdán, Siófokon!

Alba Fehérvár KC – Vác 26-23 (14-14)
Fehérvár: Györkös(Mistina), - Májer 1, Zsilinszkájtye 2, Mendy 4, Gorsenyina 2, Pelczéder 1, Boldizsár 1, Nascimento 11(5), Sztankovics, Temes 4, Szarka.

Sport

 1. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.
 2. Tizennégy ország 750 versenyzője érkezik a hétvégi Orka Kupára

  Péntektől vasárnapig Közép-Európa egyik legjelentősebb szinkronúszó utánpótlás versenyének ad otthont Székesfehérvár. Az Orka Kupán tizennégy ország, negyvennégy egyesületének, több mint hétszázötven indulója ugrik medencébe. A házigazda klub hagyományos viadala igazi sikertörténet, hiszen az elmúlt két évtizedben hatalmasat nőtt a verseny ázsiója. 

  2019.03.18.
 3. Tízgólos meccsen vette el a Volán pályaelőnyét a Salzburg

  Rendkívül feszült, igazi play-off meccset játszott a negyeddöntőben harmadik alkalommal összecsapó Fehérvár AV 19 és Red Bull Salzburg. A durvaságoktól sem visszariadó vendégek komoly előnyt építettek, amit azonban kétszer is majdnem eltüntetett a Volán. A vége így is salzburgi siker lett, vagyis a párharcban 2-1-re vezetnek, és már pályaelőnyben vannak az osztrákok.

  2019.03.17.
 4. Fehérváron csap össze Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József

  A Felix Promotion International április 27-én, Székesfehérváron rendezi következő élő televíziós bokszgáláját. Várhatóan telt ház előtt, a főmérkőzésen harmadjára is megküzd egymással Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József a cirkálósúlyú magyar-bajnoki címért.

  2019.03.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak