Tizenegy Nascimento-gól – hárommal verte a Vácot a Fehérvár

A 2019-es esztendő első bajnoki mérkőzésén az Alba Fehérvár KC a Vác együttesét fogadta. A vendégek az első félidőben volt, hogy négy góllal is jobban álltak, végül azonban Nasciemento és Temes vezetésével a Fehérvár nyert hárommal.
Alba Fehérvár KC – Vác 26-23 (14-14)

2019.01.05. 19:17 |

Igazi rangadóra volt kilátás az év első meccsén a Köfém Sportcsarnokban: az Alba Fehérvár KC a közvetlen riválist, a tabellán éppen előtte tanyázó Vácot fogadta. A hazaiak kezdtek jobban, Nascimento és Mendy góljaival 2-0-ra vezetett Deli Rita csapat. A váciak azonban egy 3-0-val fordítottak. Majd ismét a hazaikon volt a sor, 13 perc után 5-4 állt az eredményjelzőn. Barbara Arenhart percei következtek ezután, egy 5-1-gyel megint a Vácnál volt az előny. 5-8-nál időt is kért Deli Rita, és bár volt közte négy is, igazából összekapta magát a Fehérvár, és nem sokon múlt, hogy előnnyel menjen szünetre, Souza azonban büntetőből egyenlített, harminc perc után 14-14 volt az állás.

A második félidő Arenhart üreskapus góljával indult, de már az első percekben lehetett látni, hogy egy nagyon határozott Fehérvár jött ki az öltözőből. 18-16-nál időt is kért Szilágyi Zoltán, mely után kiegyenlítődött a játék, a Vác előbb egyenlített, majd 49. percben hosszú idő után a vezetést is átvette. A Vidi ultráinak támogatását is élvező Alba Fehérvár KC azonban nem roppant össze, és Nascsimento tizedik góljával egalizált, majd Májer elsőjével ismét jobban áll, Temes negyedik gólja pedig minden kérdés végére pontot tett. Az utolsó másfél percben már nem volt min izgulni, az Alba Fehérvár KC egy izgalmas, jó meccsen győzte le a Vác gárdáját 26-23-ra. Folytatás szerdán, Siófokon!

Alba Fehérvár KC – Vác 26-23 (14-14)
Fehérvár: Györkös(Mistina), - Májer 1, Zsilinszkájtye 2, Mendy 4, Gorsenyina 2, Pelczéder 1, Boldizsár 1, Nascimento 11(5), Sztankovics, Temes 4, Szarka.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak