Tizenegy Nascimento-gól – hárommal verte a Vácot a Fehérvár

A 2019-es esztendő első bajnoki mérkőzésén az Alba Fehérvár KC a Vác együttesét fogadta. A vendégek az első félidőben volt, hogy négy góllal is jobban álltak, végül azonban Nasciemento és Temes vezetésével a Fehérvár nyert hárommal.
Alba Fehérvár KC – Vác 26-23 (14-14)

2019.01.05. 19:17 |

Igazi rangadóra volt kilátás az év első meccsén a Köfém Sportcsarnokban: az Alba Fehérvár KC a közvetlen riválist, a tabellán éppen előtte tanyázó Vácot fogadta. A hazaiak kezdtek jobban, Nascimento és Mendy góljaival 2-0-ra vezetett Deli Rita csapat. A váciak azonban egy 3-0-val fordítottak. Majd ismét a hazaikon volt a sor, 13 perc után 5-4 állt az eredményjelzőn. Barbara Arenhart percei következtek ezután, egy 5-1-gyel megint a Vácnál volt az előny. 5-8-nál időt is kért Deli Rita, és bár volt közte négy is, igazából összekapta magát a Fehérvár, és nem sokon múlt, hogy előnnyel menjen szünetre, Souza azonban büntetőből egyenlített, harminc perc után 14-14 volt az állás.

A második félidő Arenhart üreskapus góljával indult, de már az első percekben lehetett látni, hogy egy nagyon határozott Fehérvár jött ki az öltözőből. 18-16-nál időt is kért Szilágyi Zoltán, mely után kiegyenlítődött a játék, a Vác előbb egyenlített, majd 49. percben hosszú idő után a vezetést is átvette. A Vidi ultráinak támogatását is élvező Alba Fehérvár KC azonban nem roppant össze, és Nascsimento tizedik góljával egalizált, majd Májer elsőjével ismét jobban áll, Temes negyedik gólja pedig minden kérdés végére pontot tett. Az utolsó másfél percben már nem volt min izgulni, az Alba Fehérvár KC egy izgalmas, jó meccsen győzte le a Vác gárdáját 26-23-ra. Folytatás szerdán, Siófokon!

Alba Fehérvár KC – Vác 26-23 (14-14)
Fehérvár: Györkös(Mistina), - Májer 1, Zsilinszkájtye 2, Mendy 4, Gorsenyina 2, Pelczéder 1, Boldizsár 1, Nascimento 11(5), Sztankovics, Temes 4, Szarka.

Sport

 1. Vasárnap, hazai pályán elődöntőzik a Fehérvár Enthroners

  A HFL elődöntőjébe jutott Fehérvár Enthroners június 23-án, vasárnap 17:00 órától fogadja a Budapest Cowbells együttesét. Izgalmas csatára van kilátást, hiszen néhány hetet remek meccset játszott egymással a két gárda, akkor a fővárosiak nyertek egy ponttal 13-12-re. Ezúttal pedig már a döntőbe jutás a tét!

  2019.06.18.
 2. Montenegrói ellenfele lesz a MOL Fehérvár FC-nek az Európa-liga selejtezőjében

  A júliustól MOL Fehérvár FC néven szereplő fehérvári csapat kiemeltként várta az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolását. Nyonban a montenegrói FK Zeta nevét húzták a Vidi mellé, idegenben kezd Marko Nikolics csapata.

  2019.06.18.
 3. Előkelő helyezéseket értek el Budapesten a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljai

  Szombaton és vasárnap rendezték meg az I. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupát, Budapesten. A körülmények nem annyira kedveztek a mászásnak, hatalmas hőség volt kint is és a mászóteremben egyaránt. Szombaton a nagyobbak, vasárnap a kisebbek indultak neki a mászóutaknak Budapesten, ahol az alábbi eredmények születtek.

  2019.06.18.
 4. A város fele sportolt a Kihívás Napján - Fehérvár legyőzte koszovói ellenfelét

  Székesfehérvár idén is legyőzte nemzetközi ellenfelét a Kihívás Napján. A szervezők ezúttal a majdnem azonos lélekszámú koszovói Peja városával sorsolták össze Fehérvárt, de városunk több mint ötven százalékos részvétellel maga mögé utasította déli vetélytársát.

  2019.06.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak