Tíz perc alatt eldöntötte a MOL Vidi az MTK elleni derbit

Két ellentétes félidőt produkált MOL Vidi: az első negyvenöt percben leradírozta ellenfelét a pályáról, két gyors góllal sokkolta az MTK-t, míg a fordulás után teret engedett a kék-fehéreknek. A fehérváriak 3-1-es győzelmükkel hat pontra faragták hátrányukat az éllovas Ferencváros mögött.
2019.02.16. 21:53 |

A MOL Vidi annak tudatában léphetett pályára az Új Hidegkúti stadionban, hogy a listavezető Ferencváros, debreceni vereségével lőtávolban maradt és egy győzelemmel hat pontra lehet lefaragni mögöttük a lemaradást.

Hogy ezért, vagy az első két mérkőzés kudarcaiért, de parádésan kezdett a Vidi. Marko Nikolics vezetőedzőnek két eltiltottal kellett számolnia (Juhász, Huszti), ugyanakkor két "visszatérő" (Vinícius, Milanov) is akadt a piros-kék mezeseknél.

A Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Stopira - Kovács, Hadzic, Elek, Milanov - Scsepovics, Hodzic összeállításban érkezett a gyepre a Vidi és első valamire való helyzetét gólra váltotta!  Milanov passza után Hadzic lőtt tizenhét méterről a kapu jobb oldalába. Pár perc múlva pedig Scsepovics sokkolta a hazaiakat, a fehérváriak csatára Nego jobb oldali beadása után talált a hálóba, a szerb nyolcadik gólját szerezte a bajnokságban, míg a francia szélső első gólpasszát jegyezte magyar állampolgárként.

Egy perccel később Elek Ákos már a harmadikat rúghatta volna, de a télen visszatérő középpályás a kapust majd a keresztlécet találta el. Az MTK rendkívül súlytalannak bizonyult, míg a piros-kékek egy kicsit koncentráltabb támadójátékkal akár továbbra is  sorra lőhették volna a gólokat.

A következőre a harminchatodik percig kellett várni, ekkor Milanov szöglete után Stopira passzolt a kapuba. Az egyetlen valamire való hazai helyzetet a félidő hajrájában hozta össze az MTK, de Bognár szabadrúgásanem okozott gondot Kovácsiknak. Nem úgy a másik oldalon a Vidi pontrúgása, igaz ekkor Stopira és Elek csak helyzetig jutott.

Az MTK-nak jót tett a szünet, mert felélénkült a hazaik játéka, tíz perc elteltével kis híján szépítettek is. A hatvankettedik percben Torghelle már nem kegyelmezett, az egykoron Fehérváron játszó rutinos csatár szépített, a Vidi győzelme azonban nem forgott veszélyben.

A MOL Vidi hat pontra faragta hátrányát a listavezető Ferencváros mögött.

MTK - MOL Vidi FC 1-3 (0-3)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Stopira - Kovács, Hadzic, Elek, Milanov (Nikolov) - Scsepovics (Futács), Hodzic (Pátkai).

Gólszerző: Torghelle, ill. Hadzic, Scsepovics, Stopira.

Sport

 1. Temes Bernadett szerződést hosszabbított az Alba Fehérvár KC-vel

  A fehérvári női kézilabda-csapat honlapján jelentette be, hogy a bajnokságban hetedik helyen végzett klub szerződést hosszabbított rutinos, válogatott irányítójával, Temes Bernadettel, aki így további egy évig biztosan az Alba FKC színeiben játszik.

  2019.05.23.
 2. Öreghegyi Novatlon a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetséggel

  A gyaloglás és a Nordic walking szerelmeseinek rendezett tájékozódási versenyt a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség. Az Öreghegyi túrának állomása volt a Bory-vár, a Milleniumi emlékmű, a Lehel utcai szabadidőpark és a Túrózsáki úti sportcentrum is.

  2019.05.23.
 3. Sárkányhajó-verseny lesz általános,- és középiskolások számára a Csónakázó-tavon

  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Vitál Club Sportegyesület június 5-én és június 12-én, szerdai napokon sárkányhajó-versenyt szervez általános,- és középiskolások számára a fehérvári Csónakázó-tavon. Jelentkezni lehet a vitalclub@vitalclub.hu e-mail címen, a Vitál Club Sportáruházban (Királysor 60.) vagy a Csónakázó-tavon Szipola Antalnál létszám, korcsoport és javasolt időpont megjelölésével.

  2019.05.22.
 4. Jól sikerült versenyek vannak Czipó Vivien mögött

  A darts sportág egyik legnagyobb magyarországi tehetsége, a tizennyolc éves iszkaszentgyörgyi Czipó Vivien több nemzetközi viadalon is bizonyította képességeit az elmúlt hetekben. Dániában, majd Lengyelországban is értékes világranglista pontokat és helyezéseket gyűjtött.

  2019.05.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak