Tíz perc alatt eldöntötte a MOL Vidi az MTK elleni derbit

Két ellentétes félidőt produkált MOL Vidi: az első negyvenöt percben leradírozta ellenfelét a pályáról, két gyors góllal sokkolta az MTK-t, míg a fordulás után teret engedett a kék-fehéreknek. A fehérváriak 3-1-es győzelmükkel hat pontra faragták hátrányukat az éllovas Ferencváros mögött.
2019.02.16. 21:53 |

A MOL Vidi annak tudatában léphetett pályára az Új Hidegkúti stadionban, hogy a listavezető Ferencváros, debreceni vereségével lőtávolban maradt és egy győzelemmel hat pontra lehet lefaragni mögöttük a lemaradást.

Hogy ezért, vagy az első két mérkőzés kudarcaiért, de parádésan kezdett a Vidi. Marko Nikolics vezetőedzőnek két eltiltottal kellett számolnia (Juhász, Huszti), ugyanakkor két "visszatérő" (Vinícius, Milanov) is akadt a piros-kék mezeseknél.

A Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Stopira - Kovács, Hadzic, Elek, Milanov - Scsepovics, Hodzic összeállításban érkezett a gyepre a Vidi és első valamire való helyzetét gólra váltotta!  Milanov passza után Hadzic lőtt tizenhét méterről a kapu jobb oldalába. Pár perc múlva pedig Scsepovics sokkolta a hazaiakat, a fehérváriak csatára Nego jobb oldali beadása után talált a hálóba, a szerb nyolcadik gólját szerezte a bajnokságban, míg a francia szélső első gólpasszát jegyezte magyar állampolgárként.

Egy perccel később Elek Ákos már a harmadikat rúghatta volna, de a télen visszatérő középpályás a kapust majd a keresztlécet találta el. Az MTK rendkívül súlytalannak bizonyult, míg a piros-kékek egy kicsit koncentráltabb támadójátékkal akár továbbra is  sorra lőhették volna a gólokat.

A következőre a harminchatodik percig kellett várni, ekkor Milanov szöglete után Stopira passzolt a kapuba. Az egyetlen valamire való hazai helyzetet a félidő hajrájában hozta össze az MTK, de Bognár szabadrúgásanem okozott gondot Kovácsiknak. Nem úgy a másik oldalon a Vidi pontrúgása, igaz ekkor Stopira és Elek csak helyzetig jutott.

Az MTK-nak jót tett a szünet, mert felélénkült a hazaik játéka, tíz perc elteltével kis híján szépítettek is. A hatvankettedik percben Torghelle már nem kegyelmezett, az egykoron Fehérváron játszó rutinos csatár szépített, a Vidi győzelme azonban nem forgott veszélyben.

A MOL Vidi hat pontra faragta hátrányát a listavezető Ferencváros mögött.

MTK - MOL Vidi FC 1-3 (0-3)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Stopira - Kovács, Hadzic, Elek, Milanov (Nikolov) - Scsepovics (Futács), Hodzic (Pátkai).

Gólszerző: Torghelle, ill. Hadzic, Scsepovics, Stopira.

Sport

 1. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 2. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.
 3. Hiába a kétgólos előny, végül kikapott a Fehérvár AV19 Salzburgabn

  Két harmad után úgy tűnt, remek játékkal visszaveheti a pályaelőnyt a Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburgtól az EBEL negyeddöntőjében. Az utolsó játékrészt azonban hárommal nyerték a hazaiak, így a meccset is behúzták és a továbbjutás küszöbére léptek.

  2019.03.19.
 4. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak