Tisztújítást tartott a Székesfehérvári Diáktanács – Böhm László a testület új elnöke

Hagyományosan a Városháza Dísztermében tartotta meg tisztújító közgyűlését a Székesfehérvári Diáktanács. A testület új elnökévé Böhm Lászlót, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI diákját választották, míg az alelnökök Nagy Emese, Vaczula Dominik és Zsombok Zsófi Anikó lettek. A választás után a fiatalok diákfórumot is tartottak.
2023.10.25. 21:20 |
Tisztújítást tartott a Székesfehérvári Diáktanács – Böhm László a testület új elnöke

A Székesfehérvári Diáktanács a város általános és középiskolás tanulóit képviselő testület, amely minden évben ősszel tartja hagyományos tisztújító ülését az elnök és az alelnökök megválasztása céljából.

A szerdai tisztújítást megnyitó köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetét fejezte ki a leköszönő elnökség lelkiismeretes munkájáért. Mint fogalmazott, a testület remekül végezte a feladatát, és méltó módon vitte tovább azt a stafétát, melyet az elődök 13 évvel ezelőtt elindítottak. A polgármester egyúttal jó és tartalmas munkát kívánt az új elnökségnek, hangsúlyozva, hogy a fiatalokat a tenni akarás jellemzi. A városvezetésnek nagy segítséget jelent a Diáktanács és a diákönkormányzati rendszer, amely ötletekkel, problémafelvetésekkel, kritikákkal és javaslatokkal segíti a Székesfehérváron élő és itt tanuló fiatalokkal kapcsolatos döntéseket. Emellett a DÖK-ben és a Diáktanácsban tevékenykedő diákok a demokrácia gyakorlását tanulják meg magával a részvétellel, vagyis azzal, hogy a saját közösségükért dolgoznak.

A tisztújítás során három jelölt indult a Diáktanács elnöki posztjáért, végül Böhm László, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI 11. évfolyamos tanulója nyerte el a tisztséget. Bemutatkozása során hangsúlyozta, hogy versenysportolóként 9 évet töltött az öttusában, ami megtanította a hatékony időbeosztásra, az extra terhelhetőségre, a fókuszálásra, a csapatjátékra, valamint a győzelem és a kudarc elviselésére. 2022 óta tagja a Kodály diákönkormányzatának. A Diáktanács elnökeként új, hagyományteremtő programokkal népszerűsítené magát a testületet, megismertetné annak munkáját az emberekkel a közösségi médiában és vitafórumokon. A kapcsolatteremtés céljával szervezne csapatos túrákat, piknikeket, sportnapot a fehérvári tanulóknak. Mint mondta, a Diáktanács a diákság hangja, amely közvetíti a szavakat és az akaratot.

Megválasztották a Diáktanács három új alelnökét is. A Székesfehérvár Tankerületi Központhoz tartozó iskolák képviseletében Nagy Emese, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulója, a szakképzési intézmények részéről Vaczula Dominik, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum diákja, míg az egyházi és magániskolák képviseletében Zsombok Zsófi Anikó, a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulója nyerte el a posztot.

A tisztújításon részt vett Mészáros Attila alpolgármester is. A szavazást követően a fiatalok diákfórumon vettek részt, melyet jelen volt Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója és Horváth Lajos Zoltán, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója.