Térzenével és alaki bemutatókkal ünnepeltek fehérvár katonái

A Helyőrségi Zenekar térzenéjével, alaki- és katonai testnevelési bemutatóval ünnepelte Székesfehérvár hétfőn a Magyar Honvédelem napját. Kihirdették a Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Megyei Szervezete, valamint a Honvéd Szondi György Sportegyesület által hetedik alkalommal meghirdetett verseny eredményét is.
2019.05.20. 15:20 |

Régi hagyomány Székesfehérváron, hogy a Magyar Honvédelem Napja alkalmából a fehérvári és más helyőrségekben szolgáló katonák kitelepülnek a Belvárosba, ahol különböző programokat, bemutatókat tartanak.

Az MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar térzenés megnyitóját követően dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte az ünnepség résztvevőit. „Ez a város több mint ezer éves történelme alatt nem maradhatott volna fenn, nem őrizhette volna meg hagyományait és értékeit, ha nem lettek volna minden korban azok a a katonaemberek, akik a biztonságot garantálták ennek a városnak és az itt élő polgároknak, néha itt Fehérváron, néha pedig egészen távol.” - emelte ki köszöntőjében Székesfehérvár polgármestere, aki annak fontosságáról is szólt, hogy minden évben legyen egy nap, amikor a katonák bemutathatják tudásukat, a város lakói pedig megköszönhetik áldozatvállalásukat, aminek köszönhetően biztonságban élhetünk.

A rendezvényen kihirdették a „Hazámat szolgálom” katonai ifjúsági csapatverseny eredményeit.

A Fehérvár katonái rendezvényen Sándor Zsolt dandártábornok, a székesfehérvári helyőrség parancsnoka kiemelte, hogy Fehérvár nem csak koronázóváros, hanem katonaváros is. 

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Megyei Szervezete, valamint a Honvéd Szondi György Sportegyesület által hetedik alkalommal meghirdetett versenyen a lövészet, kézigránát-hajítás, akadálypályás feladatok és a honvédelmi totó alapján a legjobban teljesítők a PSZC Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiuma, valamint a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziumának két csapata lettek.

Közélet

 1. Fehérvári mentős házaspár mentett életet a spanyol tengerparton

  Jól megérdemelt pihenését töltötte Mallorcán az Országos Mentőszolgálat székesfehérvári mentőtiszt házaspárja, amikor tegnap valaki segítségért kiabált a vízből. Gyorsan odasiettek, ahol a fürdőzők egy 60 év körüli férfi testét tartották a víz tetején. A rutinos mentőtiszt pár partra húzta a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést és azonnal megkezdték az újraélesztést.

  2019.09.20.
 2. Erdőtelepítésről és útépítésről is döntött a ciklus utolsó Közgyűlése

  Az október 13-i önkormányzati választás előtt utolsó közgyűlését tartotta Székesfehérvár képviselő testülete pénteken délelőtt. Az ülés elején néma főhajtással emlékeztek meg a héten elhunyt Horváth Gáborról. A testület kiírta a közbeszerzési eljárását a déli összekötő út megépítésének illetve döntöttek több mint 118 ezer fa elültetéséről is, mely még idén novemberben megtörténik Székesfehérváron.

  2019.09.20.
 3. Szabadtéri szentmise lesz vasárnap délután a Szőlő utcai keresztnél

  Vasárnap délután Tóth Tamás esperes celebrál szentmisét  a Szőlő utcai keresztnél. A hívek a kereszt felszentelésének az évfordulóján adnak hálát közös imáikkal, kapcsolódva a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéhez. A szabadtéri szentmise 16 órakor kezdődik.

  2019.09.20.
 4. Wathay Ferenc születésének 451. évfordulóján emlékeztek a hős vicekapitányra

  Négyszázötvenegy éve született Wathay Ferenc egykori vicekapitány, akinek nevéhez kötődik Székesfehérvár 1601-es visszafoglalása a törököktől. A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület évről évre megemlékezik névadójáról, a végvári vitézről, aki 1602-ben alkapitánya is volt Székesfehérvárnak. 

  2019.09.19.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek