Térzenével és alaki bemutatókkal ünnepeltek fehérvár katonái

A Helyőrségi Zenekar térzenéjével, alaki- és katonai testnevelési bemutatóval ünnepelte Székesfehérvár hétfőn a Magyar Honvédelem napját. Kihirdették a Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Megyei Szervezete, valamint a Honvéd Szondi György Sportegyesület által hetedik alkalommal meghirdetett verseny eredményét is.
2019.05.20. 15:20 |

Régi hagyomány Székesfehérváron, hogy a Magyar Honvédelem Napja alkalmából a fehérvári és más helyőrségekben szolgáló katonák kitelepülnek a Belvárosba, ahol különböző programokat, bemutatókat tartanak.

Az MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar térzenés megnyitóját követően dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte az ünnepség résztvevőit. „Ez a város több mint ezer éves történelme alatt nem maradhatott volna fenn, nem őrizhette volna meg hagyományait és értékeit, ha nem lettek volna minden korban azok a a katonaemberek, akik a biztonságot garantálták ennek a városnak és az itt élő polgároknak, néha itt Fehérváron, néha pedig egészen távol.” - emelte ki köszöntőjében Székesfehérvár polgármestere, aki annak fontosságáról is szólt, hogy minden évben legyen egy nap, amikor a katonák bemutathatják tudásukat, a város lakói pedig megköszönhetik áldozatvállalásukat, aminek köszönhetően biztonságban élhetünk.

A rendezvényen kihirdették a „Hazámat szolgálom” katonai ifjúsági csapatverseny eredményeit.

A Fehérvár katonái rendezvényen Sándor Zsolt dandártábornok, a székesfehérvári helyőrség parancsnoka kiemelte, hogy Fehérvár nem csak koronázóváros, hanem katonaváros is. 

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Megyei Szervezete, valamint a Honvéd Szondi György Sportegyesület által hetedik alkalommal meghirdetett versenyen a lövészet, kézigránát-hajítás, akadálypályás feladatok és a honvédelmi totó alapján a legjobban teljesítők a PSZC Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiuma, valamint a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziumának két csapata lettek.

Közélet

 1. A vajdasági Bácskossuthfalváról érkezett delegáció Székesfehérvárra

  Ötfős delegáció érkezett Székesfehérvárra a vajdasági Bácskossuthfalváról. A két település között egyházi vonalon már régóta működik a kapcsolat, a mostani látogatás célja a szélesebb körű ismerkedés, és a további lehetséges együttműködés előkészítése. 

  2019.06.18.
 2. A vízivárosi fejlesztéseket összegezte Horváth Miklósné önkormányzati képviselő

  Lakossági fórumra várta a vízivárosi polgárokat, vállalkozókat és a közös képviselőket dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő hétfőn este a Vízivárosi Általános Iskola aulájába. A városrész önkormányzati képviselője beszámolt a 2014 és 2019 között megvalósult vízivárosi fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről is.

  2019.06.17.
 3. Emléktábla őrzi a díjazott tervező nevét a Szent Gellért Hotel bejáratánál

  Tavaly Csutiné Schleer Erzsébet építész vehette át a Schmidl Ferenc Építészeti Díjat a Szent Gellért Hotel mértéktartó építészeti megformálásáért. A hotel épületének főbejáratánál hétfőn ünnepélyesen leplezték le azt a táblát, amely megörökíti a díjazott nevét.

  2019.06.17.
 4. A busz és a kezdetek - kísérőprogram az Ikarus-kiállításon

  Az Ikarus korai története elevenedik meg holnap délután a Múzeum Országzászló téri kiállításában: Bódy Zsombor egyetemi oktató előadására mindenkit szeretettel várnak!

  2019.06.17.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek