Tenisz: Farkaslaki Hints Flóra ezüstérmet szerzett az Ob-n

A Kiskút Tenisz Klub fiatal reménysége nagyszerűen menetelt a Fedettpályás országos bajnokságon. Farkaslaki Hints Flóra sorra vette az akadályokat az U12-es korosztályban, és egészen a döntőig menetelt.

2019.01.11. 09:03 |

Budapesten rendezték az U12-es Fedettpályás országos bajnokságot. Az indulók között ott volt a székesfehérvári Farkaslaki Hints Flóra, aki második kiemeltként vágott neki az Ob-nak. Flóra előbb Ganbat Jázmint verte nagyon sima két játszmában, ellenfelének mindösszesen egy gémet engedett (6:1, 6:0). A második körben Bucholz Bora Gizella sem tudta igazán megszorongatni a fehérvári játékost, 6:1, 6:3 lett a vége. Majd Nyúl Csenge következett a negyeddöntőben, ahol Farkaslaki Hints Flóra szintén két játszmában győzött (6:1, 6:3), az elődöntőben pedig Kardos Lorát verte 6:2, 6:3 arányban. A döntőben az első helyen kiemelt Bíró Melindával azonban nem bírt Flóra, a korábban összesen két(!) gémet veszítő Gellért SE-s teniszező 6:1, 6:2-vel lett országos bajnok, míg Farkaslaki Hint Flóra nyakába a szépen csillogó ezüstérem került.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak