Teljesen megújult a Távirda és a Kégl György utca víziközmű-hálózata és útburkolata

Székesfehérvár Önkormányzata 149,80 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósította meg a Távirda és a Kégl György utca csapadékcsatorna felújítását, így biztonságosabbá és egészségesebbé válhatott a lakókörnyezet. Önkormányzati forrásból megújult mindkét utca út-, valamint járdaburkolata is.
2019.05.17. 09:37 |

A pályázati forrást kiegészítve Székesfehérvár Önkormányzata az érintett útszakaszokon a szükséges ivóvíz- és szennyvízvezeték-rekonstrukciót, valamint az útburkolat-felújítást is megvalósította.

A város a TOP-6.3.3-16 „Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” felhívás keretében „Távirda – Kégl György utcai csapadékcsatorna rekonstrukciója” címmel 149.799.515 Ft európai uniós
támogatást nyert. Európai uniós támogatás felhasználásával került sor a Belváros határán fekvő Távirda és Kégl György utcák rossz állapotú csapadékcsatorna-hálózatának rekonstrukciójára. A fejlesztés eredményeként összesen 844 folyóméter csapadékcsatorna újult meg.

Az átépítés során a Távirda utca esetében 402 fm, a Kégl György utcában 442 fm gerincvezetéket építettek ki bekötőcsövekkel, tisztító- és víznyelőaknákkal együtt.

A csapadékcsatorna megújítása a TOP-6.3.3-16 támogatási felhívás keretében, az ivóvíz- és szennyvízvezeték rekonstrukciója a Víziközmű Fejlesztési Alapból és az útburkolat felújítása a Saára Gyula-program keretében önkormányzati forrásból valósult meg a projekttel párhuzamosan. A Távirda utcára vonatkozó kivitelezési munkák 2018. februárjában zárultak le, a Kégl György utca építése 2019. március 21-én fejeződött be. A fejlesztés eredményeként teljesen megújult a Távirda és a Kégl György utca víziközmű-hálózata és mindkét utca út-, valamint járdaburkolata. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Városfejlesztés

 1. Megújulhat a György Oszkár tér - a lakókkal vitatják meg a koncepciótervet

  A Vasvári Pál Általános Iskola előtti tér felújításának terveiről tartott helyszínbejárást és tájékoztatta a lakókat Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen Viza Attila önkormányzati képviselő. A tervezett átalakításról - amely elsősorban a diákok biztonságát szolgálná - koncepcióterv készült, amit megvitatnak a lakókkal.

  2019.06.26.
 2. Lakossági fórum a Maroshegyen - fontos fejlesztések fejeződnek be idén

  Lakossági fórumra várták kedden kora este a Maroshegyen élőket a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A fórumon szó volt a befejezés előtt álló Szilvamag felújításáról a Vásárhelyi út és a Temesvári utca felújításáról illetve a Batthyány úti orvosi rendelő környékének rendezéséről és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti területről is. 

  2019.06.25.
 3. Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! - remekül megeredtek a fák a kísérleti erdőben

  Három évvel ezelőtt telepítette be az első, összesen három hektáros erdősávokat Székesfehérvár Városgondnoksága Kft-vel és a Környezetvédelmi Irodával közösen a Vadex Zrt. A Zöld város – Fehérvár tüdeje program keretében megvalósult, és az ültetés óta már megeredt fiatal, kisérleti erdő területét ma az együttműködő szakemberek kalauzolásában járta be Cser-Palkovics András polgármester, valamint Viza Attila önkormányzati képviselő.

  2019.06.24.
 4. Épített örökségünk üzenete - felavatták a megújult Szent II. János Pál pápa teret

  Ünnepi pillanatokkal kezdődött a Múzeumok Éjszakája Székesfehérváron. Felavatták és megszentelték a felújított Szent II. János Pál pápa teret a Szent István-székesegyház előtt. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsár Mihály, a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont igazgatója. A teret Spányi Antal megyéspüspök áldotta meg. 

  2019.06.22.
 1. Megújult járdaszakaszokat adtak át a Köfém lakótelepen

  Mint számos más fehérvári útfelújítás, a Köfém lakótelepiek is a Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében valósultak meg. A munkálatok a Köfém lakótelep 18-20., 21-23. és 36-39. közötti szakaszokat, az orvosi rendelőhöz vezető járdát, valamint a lakótelepi belső úton a Budai út 163. szám előtti szakaszt érintették. A műszaki átadást kedden, a körzet önkormányzati képviselőjének jelenlétében végezték.

  2019.06.18.
 2. A város történetének eddigi legnagyobb egyetemi fejlesztése készült el

  Szeptembertől birtokba vehetik a diákok a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának B épületét. A beruházás során az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukción esett át. A közel 2000 négyzetméteres épület öt előadóteremnek, több konferenciateremnek, labornak és a campus könyvtárának is helyet ad.

  2019.06.18.
 3. Új közösségi térrel gazdagodik a csalai városrész

  Ünnepélyes keretek között nyitja meg és mutatja be Székesfehérvár új közösségi terét Csalán június 21-én, pénteken 17 órától dr. Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária önkormányzati képviselő. A városrészben élők régi vágya volt egy olyan fedett közösségi tér, ahol találkozhatnak, különböző programokat, rendezvényeket szervezhetnek. A közel húszmillió forintos fejlesztést Székesfehérvár Önkormányzata saját forrásból valósította meg.

  2019.06.17.
 4. Körforgalom épül a Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésben

  A Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésével kapcsolatos tervekről tájékoztatott Östör Annamária önkormányzati képviselő hétfőn a helyszínen. A tervek szerint a nyáron szeretnénk egy ideiglenes körforgalmat építeni a veszélyes kereszteződésben, majd ezt követően épülhet meg a végleges körforgalom. A csomópont átalakítás részleteiről június végén tájékoztatnak.

  2019.06.17.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek