Teljes külső és belső felújítás a Rákóczi Utcai Óvodában – szeptembertől jöhetnek a gyerekek

A tervezett ütemben halad a Rákóczi Utcai Óvoda felújítása, jelenleg a munkák mintegy harminc százaléka készült el. Mintegy 400 millió forintos beruházással az épület belseje és külseje is teljesen megújul az elektromos és a fűtésrendszerrel együtt. Kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a homlokzatot és a játszóudvart is felújítják.
2018.02.14. 15:13 |

2017 novemberében kezdődött meg a Rákóczi Utcai Óvoda teljes felújítása, a kivitelezési határidő 2018. július 6-a. A teljes projekt a tervek szerint 2018. augusztus 31-ig befejeződik, így szeptember 1-jétől a gyerekek és az óvónők ismét birtokba vehetik az óvodát. A TOP – 6.2.1 – 15 kódszámú pályázat keretében megvalósuló rekonstrukció során kívül-belül megújul az óvoda épülete, és új eszközöket is beszereznek.

Felújítják az elektromos fűtésrendszert, kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a homlokzatot, a tetőt és a pinceszintet, cserélik a burkolatokat, akadálymentes vizesblokkot alakítanak ki, új liftet építenek be, és ugyancsak akadálymentesítik a gyalogos bejáratokat.

A fejlesztés részeként napelemes rendszert telepítenek és felújítják a játszóudvar területét – beleértve a korábbi medence helyét is – és új játékokat telepítenek.

Mészáros Attila alpolgármester a bejárás során elmondta, hogy a régóta várt felújítási munka egyharmadánál tart jelenleg a kivitelező. A mintegy 400 millió forint összértékű projekt keretében teljesen megújul a Rákóczi Utcai Óvoda, így szeptemberben már megszépült környezetben kezdhetik meg a gyerekek az új óvodai évet. Az alpolgármester arról is szólt, hogy a Székesfehérvár számára ütemezetten lehívható, 18.5 milliárd forintos európai uniós forráskeretben fontos pont az intézmények felújítása. 

Székesfehérvár alpolgármestere emlékeztetett, hogy tavaly elkészült a III. számú Bölcsőde, és a Tulipános Óvoda felújítása, idén pedig a Rákóczi Utcai Óvoda mellett a Százszorszép Bölcsődében kezdődnek felújítási munkálatok.

„Fontos hogy az intézményeink állagát javítsuk és felújításukról gondoskodjunk.” - hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester, aki köszönetet mondott az intézmény vezetésének azért, hogy a felújítás kapcsán a gyerekek elhelyezéséről gondoskodtak és a szülőkkel egyeztettek. Megköszönte a kivitelező eddigi munkáját is, aki a tervezett ütemben végzi a felújítási munkákat.

Az óvodai beiratkozás a 2018/2019-es nevelési évre a felújítás miatt a Rákóczi Utcai Óvoda Mancz János Tagóvodájában lesz. A beíratásokra április 20. és május 20. közötti időpontban kerülhet sor. A pontos időpontról a szakbizottság dönt várhatóan március 8-án.

A bejáráson részt vett dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő is, aki szerint régi adósságot törlesztette a város a Rákóczi Utcai Óvoda felújításával. A képviselő kiemelte, hogy évről évre egyre több bölcsőde és óvoda újul meg Székesfehérváron.

Simonné Juhász Ágnes, az óvoda igazgatóhelyettese örömét fejezte ki, hogy a tervezett ütemben halad a felújítás. Elmondta, nagyon várják már, hogy birtokba vehessék az felújított épületet és szeptembertől megszépült környezetben fogadhassák az új óvodásokat is.

Városfejlesztés

 1. Elkészültek az új gyalogos átkelőhelyek a Kisteleki utcában

  Pénteken délelőtt volt a műszaki átadása a Zsolt utca és a Kisteleki utca kereszteződésénél, illetve a Kisteleki utca és a Töhötöm utca kereszteződésénél épített két új gyalogos átkelőhelynek. Deák Lajosné a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy régen szerették volna már a környéken lakók, hogy kijelölt gyalogos átkelőhelyek épüljenek a Kisteleki utcában.

  2018.05.25.
 2. Jelentős mennyiségű fát ültetnek ősszel a Rádió lakótelepi veszélyes nyárfák helyett

  A Rádió lakótelep 22-es számtól a Rádió utcáig épül egy új, térköves sétány a jelenlegi tönkrement aszfaltos járda helyett, ami a lakótelep járdafelújítási programjának első üteme. Az új járda kettő méter szélességben és 171 méter hosszan épül, amely a jelenlegi járda nyomvonalán halad majd – mondta Tímár Tibor útfenntartási ügyintéző.

  2018.05.25.
 3. Munkaterület átadások városszerte - kezdődik a III. Béla király tér felújítása is

  Újabb hat helyen kezdődnek út és járdafelújítások Székesfehérváron. A III. Béla király téren a burkolat felújítása mellett parkolóépítés is kezdődik, a Széchenyi utca 33-51 között a járda felújítása két héten belül elkezdődik akárcsak a Géza utca burkolat felújítása a Karinthy tér és a Kadocsa utca között. A Rozsnyói és a Szabadkai utcákban az útépítés mellett a vízvezetékeket is cserélik a házi bekötésekkel együtt.

  2018.05.24.
 4. Elkészültek az új járdák az Orgona és a Hajnal utcában is

  Három Oncsa telepi utcában újulnak meg a járdák, melyből a Hajnal és az Orgona utcákban elkészült a beruházás, az Agyag utcában még tart a munka. A beruházások összesen több mint másfél kilométeres járdaszakaszt érintenek 2100 négyzetméteren. 

  2018.05.23.
 1. Szökőkút, több fa és nagy virágágyások is lesznek az új Jávor Ottó téri parkban

  Kezdődik a parképítési munka a Jávor Ottó téren, ahol a fákkal együtt összesen 6000 tő növényt ültetnek el. A tervek szerint a park megszépült, virágosabb környezetben és új burkolat kialakításával, sétányokkal, illetve egy új szökőkúttal várja a jövőben a fehérváriakat. Itt kap helyet a születések parkja, továbbá megújul a közvilágítás is. A munkálatokkal várhatóan szeptemberre végeznek.

  2018.05.16.
 2. Júliusban elkészül - már most nagyobb a fajgazdagság a Sóstó Természetvédelmi Területen

  Hamarosan befejeződik a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja. A 218 hektáros terület Székesfehérvár legnagyobb egybefüggő zöldfelülete, helyi és országos védettséget is élvez. A korábban itt fészkelő madarakat már tavasz elejétől meg lehetett figyelni és a vízfelület növelés illetve a költőszigetek kialakítása miatt sokkal nagyobb számban érkeztek a területre és nagyobb lett a fajgazdagság is.

  2018.05.14.
 3. Járdafelújítások az író utcákban - kezdődik a Géza utca felújítása is

  A Géza utcában a Zsolt utca (Papagáj telep) és a Gorkij utca között hamarosan befejeződik az új aszfaltos járda építése és a Pálóczi Horváth Ádám utcában is két-három hét múlva végeznek az új járda építésével. Mindkét utcában szegéllyel és új alépítménnyel készül a járda. 

  2018.05.14.
 4. A tanév végéig elkészül a homlokzat és tetőfelújítás a Hunyadiban

  Jelenleg nincs tető a hunyadisok feje fölött, felújítás zajlik ugyanis az intézményben. Az iskola tetőszerkezetét és a homlokzatot korszerűsítik a szakemberek. Az iskola homlokzata új külsőt, a tetőszerkezet pedig a régi azbeszt fedés helyett cserepet kap. A korszerűsítés várhatóan a tanév végéig elkészül.

  2018.05.10.

Hetedhét Játékfesztivál

Eseménynaptár

2018. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek