Teljes külső és belső felújítás a Rákóczi Utcai Óvodában – szeptembertől jöhetnek a gyerekek

A tervezett ütemben halad a Rákóczi Utcai Óvoda felújítása, jelenleg a munkák mintegy harminc százaléka készült el. Mintegy 400 millió forintos beruházással az épület belseje és külseje is teljesen megújul az elektromos és a fűtésrendszerrel együtt. Kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a homlokzatot és a játszóudvart is felújítják.
2018.02.14. 15:13 |

2017 novemberében kezdődött meg a Rákóczi Utcai Óvoda teljes felújítása, a kivitelezési határidő 2018. július 6-a. A teljes projekt a tervek szerint 2018. augusztus 31-ig befejeződik, így szeptember 1-jétől a gyerekek és az óvónők ismét birtokba vehetik az óvodát. A TOP – 6.2.1 – 15 kódszámú pályázat keretében megvalósuló rekonstrukció során kívül-belül megújul az óvoda épülete, és új eszközöket is beszereznek.

Felújítják az elektromos fűtésrendszert, kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a homlokzatot, a tetőt és a pinceszintet, cserélik a burkolatokat, akadálymentes vizesblokkot alakítanak ki, új liftet építenek be, és ugyancsak akadálymentesítik a gyalogos bejáratokat.

A fejlesztés részeként napelemes rendszert telepítenek és felújítják a játszóudvar területét – beleértve a korábbi medence helyét is – és új játékokat telepítenek.

Mészáros Attila alpolgármester a bejárás során elmondta, hogy a régóta várt felújítási munka egyharmadánál tart jelenleg a kivitelező. A mintegy 400 millió forint összértékű projekt keretében teljesen megújul a Rákóczi Utcai Óvoda, így szeptemberben már megszépült környezetben kezdhetik meg a gyerekek az új óvodai évet. Az alpolgármester arról is szólt, hogy a Székesfehérvár számára ütemezetten lehívható, 18.5 milliárd forintos európai uniós forráskeretben fontos pont az intézmények felújítása. 

Székesfehérvár alpolgármestere emlékeztetett, hogy tavaly elkészült a III. számú Bölcsőde, és a Tulipános Óvoda felújítása, idén pedig a Rákóczi Utcai Óvoda mellett a Százszorszép Bölcsődében kezdődnek felújítási munkálatok.

„Fontos hogy az intézményeink állagát javítsuk és felújításukról gondoskodjunk.” - hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester, aki köszönetet mondott az intézmény vezetésének azért, hogy a felújítás kapcsán a gyerekek elhelyezéséről gondoskodtak és a szülőkkel egyeztettek. Megköszönte a kivitelező eddigi munkáját is, aki a tervezett ütemben végzi a felújítási munkákat.

Az óvodai beiratkozás a 2018/2019-es nevelési évre a felújítás miatt a Rákóczi Utcai Óvoda Mancz János Tagóvodájában lesz. A beíratásokra április 20. és május 20. közötti időpontban kerülhet sor. A pontos időpontról a szakbizottság dönt várhatóan március 8-án.

A bejáráson részt vett dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő is, aki szerint régi adósságot törlesztette a város a Rákóczi Utcai Óvoda felújításával. A képviselő kiemelte, hogy évről évre egyre több bölcsőde és óvoda újul meg Székesfehérváron.

Simonné Juhász Ágnes, az óvoda igazgatóhelyettese örömét fejezte ki, hogy a tervezett ütemben halad a felújítás. Elmondta, nagyon várják már, hogy birtokba vehessék az felújított épületet és szeptembertől megszépült környezetben fogadhassák az új óvodásokat is.

Városfejlesztés

 1. Több mint 50 fát ültetnek el az új Vízivárosi parkolóban

  Pénteken több mint 50 fa ültetésének nagy részével végeztek már a Városgondnokság parkfenntartó munkatársai a volt Fűtőerőmű mellett épült új parkolóban. Hársfát, csörgőfát és kőriseket telepítettek. Tavasszal pedig nem füvet, hanem vadvirág keveréket ültetnek, így tavasz végén már ebben gyönyörködhetnek a környéken lakók. A fejlesztés 1500 m² zöldfelületet jelent a városrészben.

  2018.11.16.
 2. A Sóstó rehabilitációjáról készült filmmel avatták fel a Látogatóközpontot

  Csütörtökön este ünnepélyes keretek között nyílt meg a sóstói Látogatóközpont, ahol bemutatták a természetvédelmi terület rehabilitációjáról készült filmet. A Látogatóközpont a stadion épületének déli oldalán található, helyet kapott benne a természeti kincseket bemutató állandó kiállítás és egy konferenciaterem is. 

  2018.11.15.
 3. Új játszópark és műfüves focipálya is épül a Palotavárosban

   Sok gyermek és család veheti birtokba a Palotaváros szívében nemsokára elkészülő játszóparkot a Halász utca Bátky Zsigmond utca közötti területen. Az új játszóeszközök és a fedett fitneszpark sportszerei már a helyükön állna. A múlt héten 20 darab fát ültettek el a területen, és a Városgondnokság szakemberei most kezdik el a műfüves focipálya kialakítását, hangzott el a mai helyszíni bejáráson.

  2018.11.15.
 4. Tavasz végére készülhet el a Corvinus székesfehérvári campusának B épülete

  Várhatóan 2019 májusában készülhet el a Székesfehérvári Campus B épületének felújítása a Corvinus Egyetemen. A beruházás, amely az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukcióját foglalja magába, jelenleg 50%-os készültségi szinten van. A közel kétezer négyzetméteres épület öt előadóteremnek, több konferenciateremnek és a campus könyvtárának is helyet ad majd.

  2018.11.14.
 1. Fejlesztések a fehérvári fogorvosi ügyeleten - új fogászati széket vásárolt a város

  Egy új fogászati szék és a hozzá tartozó eszközök kerültek az Orvosok Házában található fogászati ügyeletre. A mintegy hatmillió forintba kerülő eszközt városi forrásból szerezte be a Humán Szolgáltató Intézet. A város polgármestere elmondta, hogy tárgyalnak arról a város fogorvosaival, hogy minél több helyen modern körülmények várják a betegeket Székesfehérváron.

  2018.11.13.
 2. Kerékpáros fejlesztések idén és jövőre Székesfehérváron

  Idén és jövőre mintegy 14 km új kerékpárút és kerékpáros nyomvonal épül városszerte. Még idén elkészül az Alvinci, a Dési, a Segesvári, a Cserkész és a Kertalja utcákban a kerékpáros nyomvonal, jövőre pedig a Gáz utcában, a Széna téren, a Mikszáth Kálmán utcában, a Kiskút útján és Berényi úton is új kerékpárúton közlekedhetünk majd.

  2018.11.12.
 3. A III. Béla király téren és a Csapó utcában folytatódik a fatelepítés

  A III. Béla király téren a teljes parkfelújítás részeként 35 többször iskolázott, nagy körméretű ostorfát, hársfát, atlaszcédrust, juharfát, a Csapó utcában pedig a készülő új játszótér és fitnesz park mellé 20 darab perzsafát, díszcseresznyét, selyemakácot és hársfát ültetnek a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei.

  2018.11.09.
 4. Csütörtökön már a kopóréteget aszfaltozták a Bajmóci utcában

  A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében hamarosan befejeződik az Öreghegyen a Bajmóci utca felújítása, ami teljes hosszában új útburkolatot kap, és szintén teljes hosszában térköves járda épül. Az utcának megújult a csapadékvízelvezetési rendszere is. 

  2018.11.08.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek