Teljes külső és belső felújítás a Rákóczi Utcai Óvodában – szeptembertől jöhetnek a gyerekek

A tervezett ütemben halad a Rákóczi Utcai Óvoda felújítása, jelenleg a munkák mintegy harminc százaléka készült el. Mintegy 400 millió forintos beruházással az épület belseje és külseje is teljesen megújul az elektromos és a fűtésrendszerrel együtt. Kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a homlokzatot és a játszóudvart is felújítják.
2018.02.14. 15:13 |

2017 novemberében kezdődött meg a Rákóczi Utcai Óvoda teljes felújítása, a kivitelezési határidő 2018. július 6-a. A teljes projekt a tervek szerint 2018. augusztus 31-ig befejeződik, így szeptember 1-jétől a gyerekek és az óvónők ismét birtokba vehetik az óvodát. A TOP – 6.2.1 – 15 kódszámú pályázat keretében megvalósuló rekonstrukció során kívül-belül megújul az óvoda épülete, és új eszközöket is beszereznek.

Felújítják az elektromos fűtésrendszert, kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a homlokzatot, a tetőt és a pinceszintet, cserélik a burkolatokat, akadálymentes vizesblokkot alakítanak ki, új liftet építenek be, és ugyancsak akadálymentesítik a gyalogos bejáratokat.

A fejlesztés részeként napelemes rendszert telepítenek és felújítják a játszóudvar területét – beleértve a korábbi medence helyét is – és új játékokat telepítenek.

Mészáros Attila alpolgármester a bejárás során elmondta, hogy a régóta várt felújítási munka egyharmadánál tart jelenleg a kivitelező. A mintegy 400 millió forint összértékű projekt keretében teljesen megújul a Rákóczi Utcai Óvoda, így szeptemberben már megszépült környezetben kezdhetik meg a gyerekek az új óvodai évet. Az alpolgármester arról is szólt, hogy a Székesfehérvár számára ütemezetten lehívható, 18.5 milliárd forintos európai uniós forráskeretben fontos pont az intézmények felújítása. 

Székesfehérvár alpolgármestere emlékeztetett, hogy tavaly elkészült a III. számú Bölcsőde, és a Tulipános Óvoda felújítása, idén pedig a Rákóczi Utcai Óvoda mellett a Százszorszép Bölcsődében kezdődnek felújítási munkálatok.

„Fontos hogy az intézményeink állagát javítsuk és felújításukról gondoskodjunk.” - hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester, aki köszönetet mondott az intézmény vezetésének azért, hogy a felújítás kapcsán a gyerekek elhelyezéséről gondoskodtak és a szülőkkel egyeztettek. Megköszönte a kivitelező eddigi munkáját is, aki a tervezett ütemben végzi a felújítási munkákat.

Az óvodai beiratkozás a 2018/2019-es nevelési évre a felújítás miatt a Rákóczi Utcai Óvoda Mancz János Tagóvodájában lesz. A beíratásokra április 20. és május 20. közötti időpontban kerülhet sor. A pontos időpontról a szakbizottság dönt várhatóan március 8-án.

A bejáráson részt vett dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő is, aki szerint régi adósságot törlesztette a város a Rákóczi Utcai Óvoda felújításával. A képviselő kiemelte, hogy évről évre egyre több bölcsőde és óvoda újul meg Székesfehérváron.

Simonné Juhász Ágnes, az óvoda igazgatóhelyettese örömét fejezte ki, hogy a tervezett ütemben halad a felújítás. Elmondta, nagyon várják már, hogy birtokba vehessék az felújított épületet és szeptembertől megszépült környezetben fogadhassák az új óvodásokat is.

Városfejlesztés

 1. Megannyi út-, járda-, park- és parkolóépítést is tartalmaz a Városgondnokság üzleti terve

  Fehérvár 2018-as költségvetésének elfogadása után a Városgondnokság idei üzleti tervét is jóváhagyta a város képviselő-testülete. A 8.7 milliárd forintos büdzséből 6.8 milliárd az önkormányzati támogatás, melynek mintegy felét utak, járdák, parkolók és parkok fejlesztésére fordítja az önkormányzati cég. Összesen 54 helyszínen végeznek idén nagyobb fejlesztéseket. Az önkormányzati szolgáltató vállalat idei üzleti tervéről Bozai István városgondnokkal beszélgettünk.

  2018.02.15.
 2. Elkezdődött a Corvinus új épületének teljes felújítása Budai úton

  A régi laktanyaépület teljes gépészeti és esztétikai restauráción esik át, stílusa azonban nem változik és a tervek szerint 2019 májusára készül el a felújítás. Az előadótermek és laborok mellett egy modern könyvtár is lesz az új épületben, a területen pedig hamarosan egy olyan egyetemi kisváros alakul ki sportcsarnokkal és a századelő hangulatát idéző épületekkel, árnyas fák alatti, zöld közösségi terekkel, amit az amerikai filmekben látunk.

  2018.02.06.
 3. Májusra elkészül az új tornacsarnok a Széna téren

  Már szerkezetkész az az új, ezer négyzetméteres tornacsarnok, amely a Széna Téri Általános Iskola mellett épül. A régóta várt fejlesztés a Köfém SC beruházásában, közel 726 millió forintból valósul meg. Az elnyert TAO-s pályázati forrást Székesfehérvár Önkormányzata több mint 220 millió forintos önerővel egészítette ki.

  2018.02.05.
 4. Fejlesztések kezdődnek a csalai hulladékkezelő telepen

  A Csalai Hulladékkezelőben tett látogatást Fehérvár polgármestere, ahol köszönetet mondott a tellepen dolgozóknak a munkájukért. A Depónia hulladékkezelőjében hamarosan újabb fejlesztések lesznek: bővülnek a létesítmények, fejlesztik a szelektív gyűjtést, és várhatóan másfél év múlva kiköltözik Csalára a Sörház térről a szolgáltató. 

  2018.01.31.
 1. Tíz éves a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség – Fehérvár EKF 2023 pályázatát is segítik

  A KDRIÜ működésének tíz éve alatt meghatározó szereplővé vált a regionális innovációs folyamatok generálásában. Mára több mint 200 hazai és 100 külföldi partnerük számára kínálnak együttműködést a legkülönbözőbb területeken. Olyan szerteágazó dolgokkal foglalkoznak, mint a kreatív gazdaság és kultúra, a kkv finanszírozás, vagy a felsőoktatási és kutatási kapacitások és vállalkozói igények összekapcsolása.

  2018.01.31.
 2. Elkészült a Berényi úti orvosi rendelő felújítása - elkezdték a munkát a Köfémen is

  Elkészült a Berényi úti orvosi rendelő felújítása, a KÖFÉM rendelőben pedig már dolgoznak a kivitelezők. Székesfehérvár önkormányzata a következő években a város valamennyi orvosi rendelőjét felújítja a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében.

  2018.01.30.
 3. Kivágás helyett megmentik a 60 éves platánt az Országzászló téren

  Többen aggodalmukat fejezték a felújítás alatt álló Országzászló téri nagy, 60 éves platánfa esetleges kivágásával, illetve megmentésével kapcsolatban. A fát, melynek nem lefelé, hanem oldalra nőttek a gyökerei, gerendákkal megtámasztják, intenzíven fogják öntözni több éven keresztül és a tápanyag utánpótlásról is gondoskodnak továbbá különböző hormonokkal serkentik a gyökér növekedését.

  2018.01.25.
 4. Elkészült a temető bővítése a Béla úton - 202 fát is ültettek a temetőben

  Elkészült a Béla úti temető új parcelláinak kialakítása. Az 1984-ben megnyitott sírkertben több mint 8800 sírhely van és jelenleg 2100 a kiadható sírhelyek száma. A mostani bővítés várhatóan 10-15 évre szól. Nem csak utakat, sétányokat építettek, hanem 202 fát is ültetett a Városgondnokság a temetőkertben.

  2018.01.23.

Eseménynaptár

2018. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek