Teljes külső és belső felújítás a Rákóczi Utcai Óvodában – szeptembertől jöhetnek a gyerekek

A tervezett ütemben halad a Rákóczi Utcai Óvoda felújítása, jelenleg a munkák mintegy harminc százaléka készült el. Mintegy 400 millió forintos beruházással az épület belseje és külseje is teljesen megújul az elektromos és a fűtésrendszerrel együtt. Kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a homlokzatot és a játszóudvart is felújítják.
2018.02.14. 15:13 |

2017 novemberében kezdődött meg a Rákóczi Utcai Óvoda teljes felújítása, a kivitelezési határidő 2018. július 6-a. A teljes projekt a tervek szerint 2018. augusztus 31-ig befejeződik, így szeptember 1-jétől a gyerekek és az óvónők ismét birtokba vehetik az óvodát. A TOP – 6.2.1 – 15 kódszámú pályázat keretében megvalósuló rekonstrukció során kívül-belül megújul az óvoda épülete, és új eszközöket is beszereznek.

Felújítják az elektromos fűtésrendszert, kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a homlokzatot, a tetőt és a pinceszintet, cserélik a burkolatokat, akadálymentes vizesblokkot alakítanak ki, új liftet építenek be, és ugyancsak akadálymentesítik a gyalogos bejáratokat.

A fejlesztés részeként napelemes rendszert telepítenek és felújítják a játszóudvar területét – beleértve a korábbi medence helyét is – és új játékokat telepítenek.

Mészáros Attila alpolgármester a bejárás során elmondta, hogy a régóta várt felújítási munka egyharmadánál tart jelenleg a kivitelező. A mintegy 400 millió forint összértékű projekt keretében teljesen megújul a Rákóczi Utcai Óvoda, így szeptemberben már megszépült környezetben kezdhetik meg a gyerekek az új óvodai évet. Az alpolgármester arról is szólt, hogy a Székesfehérvár számára ütemezetten lehívható, 18.5 milliárd forintos európai uniós forráskeretben fontos pont az intézmények felújítása. 

Székesfehérvár alpolgármestere emlékeztetett, hogy tavaly elkészült a III. számú Bölcsőde, és a Tulipános Óvoda felújítása, idén pedig a Rákóczi Utcai Óvoda mellett a Százszorszép Bölcsődében kezdődnek felújítási munkálatok.

„Fontos hogy az intézményeink állagát javítsuk és felújításukról gondoskodjunk.” - hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester, aki köszönetet mondott az intézmény vezetésének azért, hogy a felújítás kapcsán a gyerekek elhelyezéséről gondoskodtak és a szülőkkel egyeztettek. Megköszönte a kivitelező eddigi munkáját is, aki a tervezett ütemben végzi a felújítási munkákat.

Az óvodai beiratkozás a 2018/2019-es nevelési évre a felújítás miatt a Rákóczi Utcai Óvoda Mancz János Tagóvodájában lesz. A beíratásokra április 20. és május 20. közötti időpontban kerülhet sor. A pontos időpontról a szakbizottság dönt várhatóan március 8-án.

A bejáráson részt vett dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő is, aki szerint régi adósságot törlesztette a város a Rákóczi Utcai Óvoda felújításával. A képviselő kiemelte, hogy évről évre egyre több bölcsőde és óvoda újul meg Székesfehérváron.

Simonné Juhász Ágnes, az óvoda igazgatóhelyettese örömét fejezte ki, hogy a tervezett ütemben halad a felújítás. Elmondta, nagyon várják már, hogy birtokba vehessék az felújított épületet és szeptembertől megszépült környezetben fogadhassák az új óvodásokat is.

Városfejlesztés

 1. Kezdődik a Szilvamag, a Temesvári és a Gyimesi utca felújítása a Maroshegyen

  Az ideiglenes felszíni ivóvízvezeték építésével hamarosan kezdetét veszi a Temesvári és a Gyimesi utca teljes felújítása a Maroshegyen. Az új ivóvíz hálózat és új csapadékvíz elvezető rendszer mellett új útburkolat és járdák épülnek. A Szilvamag teljes felújítása is hamarosan kezdődik. Itt jelentős mennyiségű, az útra merőleges parkoló mellett egy olyan kis parkot alakítanak ki intenzív növénytelepítéssel, ami enyhíti a városrész központjában a Balatoni út forgalmának hatását.

  2019.02.20.
 2. Munkaterület átadások - városszerte kezdődnek a parkoló és járdafelújítások

  Heteken belül kezdődik a Királysor 41. és 51. közötti parkoló teljes felújítása, a Cserepes köz 2. mellett egy új 17 állásos parkoló építése, a Jankovich utca 20-26 előtti parkolók felújítása, illetve a Kelemen Béla utca 14-18 és 26-30 előtti parkolók felújítása is. A Béla úton az 57-es szám előtt egy kapubeálló kijavításával, pedig az út felső szakaszának csapadékvíz elvezetési problémáit orvosolják.

  2019.02.20.
 3. Megkezdődött a gyermekorvosi rendelés is a megújult Köfém rendelőben

  Február 1-jével elindult a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás a felújított Köfém rendelőben. A KÖFÉM rendelő vonzáskörzetében található utcákban és a lakótelepen több mint hatszáz 14 év alatti gyermek lakik, őket szerda délelőttönként várja Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos és Balog Eszter területi védőnő.

  2019.02.18.
 4. A fehérvári Decathlon parkolójában is lesznek elektromos töltők

  Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig, többek között a székesfehérvári sportáruház parkolójában is.

  2019.02.13.
 1. Megújul a Százszorszép Bölcsőde - 229 milliót költenek az épületre

  Székesfehérvár területén a TOP-6.2.1-16-SF1-2017-00004 azonosítószámú „Százszorszép Bölcsőde felújítása” című projekt keretében lehetőség nyílik a családbarát, munkába állást nyújtó szolgáltatás fejlesztésére. A beruházás 229 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával valósul meg, ami az épület külső és részleges belső korszerűsítésére terjed ki.

  2019.02.06.
 2. Több mint négyszáz új parkoló épült tavaly - elkészültek a parkolóház tanulmánytervei

  A 2018-ban 411 új parkolóhely épült Székesfehérváron – mondta Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. Ebből kiemelkedik a Vízivárosi több mint 200 férőhelyes parkoló megépítése, de több más lakótelepen és az új közösségi tereknél is történtek parkolóhelyfejlesztések. Elhangzott, hogy a Palotai úti ötszáz férőhelyes parkolóház tanulmánytervei elkészültek és már a következő közgyűlés elé kerülnek. 

  2019.01.25.
 3. Folytatódnak a faültetések - egy év alatt 1200 fát és 11.000 bokrot ültettek Fehérváron

  Pénteken a zöld beruházások témakörben folytatódott a város polgármesterének 2018-as fejlesztéseket értékelő tájékoztató sorozata. Elhangzott, hogy csak a tavalyi évben 1200 nagy körméretű fát, több mint 11.000 bokrot és cserjét telepítettek Székesfehérváron és a 170.000-et is meghaladta az elültetett virágok száma. Hamarosan pedig erdőtelepítés is kezdődik a város szélén.

  2019.01.18.
 4. Hétfőn elkezdődnek a Rendház épület felújításának előkészítő munkálatai

  Az Árpád-ház Program keretében újul meg a Szent István Király Múzeum főépülete, a Rendház. A barokk műemlék a felújítást követően országos jelentőségű kiállításnak ad helyet, és a Belváros új élményhelyszínévé válva alkalmas lesz nemzetközi tárlatok fogadására is. A javaslatot pénteken tárgyalja a közgyűlés, az előkészítő munkálatok hétfőn kezdődnek.

  2019.01.17.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek