Tavaszi ébredés - virágok, virágzó cserjék a város parkjaiban

Idén tavasszal több mint kétezer négyzetméternyi virágágy pompázik Székesfehérvár parkjaiban. A kétnyári növényekkel és virághagymával beültetett közterületeken összesen 84.763 tő növényt ültettek ki a Városgondnokság kertészei. A parkokban csodálatosak az elmúlt néhány évben ültetett virágzó cserjék is. 
2018.04.17. 11:34 |

Tavasszal még a 2017 őszén elültetett kétnyári palánták díszítik a város parkjait. Rengeteg színben pompáznak az árvácskák, több virágágyban a virághagymák és csodálatosak a fás szárú, virágzó bokrok is városszerte.

A Városgondnokság május elején kezdi az egynyári palánták beültetését, melyek egészen a fagyokig díszítik majd Székesfehérvár parkjait. Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész elmondta, céljuk, hogy mindig legyen virág a virágágyakban és ne legyen olyan időszak, amikor üresen, gazosan árválkodnak a vegetációs időszakban.

Fehérvári színes

 1. Az évszázad Holdfogyatkozása - távcsöves bemutatóval várják az érdeklődőket

  Július 27-én, pénteken lesz a XXI. század leghosszabb Holdfogyatkozása, amelyet az érdeklődők A Szabadművelődés Háza Terkán Lajos Csillagvizsgálójában is figyelemmel kísérhetnek, ahol 20 órától 1 óráig távcsöves bemutatóval várják az érdeklődőket.

  2018.07.23.
 2. Szerdától FEZEN - nem csak zenével várja látogatóit a fesztivál

  A Grammy-díjas Pitbull, a különleges turnéjával visszatérő Helloween, az örök fesztiválkedvenc The Prodigy és a nagy klasszikus Mr Big mellett még több mint 100 fellépő gondoskodik a kiváló zenei élményről idén a FEZEN-en. De a július 25-én szerdán kezdődő székesfehérvári fesztivál idén sem csak a zenéről szól.

  2018.07.23.
 3. Lepkék és vadvirágok – Boglárka napi séta a Demkóhegyen

  A tavalyi, nagy érdeklődés mellett lezajló kirándulást követően idén is a demkóhegyi lépréteken köszöntik a Boglárkákat. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány szervezésében 2018. augusztus 2-án délelőtt 9-től ismerkedhetnek meg Székesfehérvár talán legkisebb védett lakóival, a hangyaboglárkákkal.

  2018.07.22.
 4. Szent László, Könyves Kálmán és Álmos herceg óriásbábja vonult át a Belvároson

  Szombaton folytatódott a Székesfehérvári Királyi Napokat népszerűsítő programsorozat a történelmi óriásbábok felvonulása hagyományőrzőkkel. Hagyományosan a Vörösmarty Színháztól indult a menet és több megállóval az Országalmáig tartott.

  2018.07.21.
 1. Ütős Fesztivált rendeznek a hétvégén Agárdon

  Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi szabadstrandon. Az első Ütős Fesztivált szintén a Velencei-tónál, a Velence Korzón rendezték meg két éve, tavaly költözött át a rendezvény az agárdi szabadstrandra.

  2018.07.20.
 2. Panoráma buszos kirándulással zárta az évadot a Nosztalgia Egyesület

  Évadzáró buszos kiránduláson vettek részt csütörtökön a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület tagjai, akik Székesfehérvár egyik új "turisztikai látványosságával", a felújított retro Ikarus panoráma busszal menek a Velencei-tó körül.

  2018.07.19.
 3. Egészségre nevelés és balesetmegelőzési oktatás a Napraforgó Városi Táborban

  A baleset- és bűnmegelőzéssel, illetve a személyi és a háztartási higiéniával kapcsolatos oktatással folytatódtak a programok a Napraforgó Városi Napközis Táborban csütörtökön délelőtt. A gyerekek játékos formában, vetélkedőkkel tanulhatták meg, hogyan óvják saját biztonságukat otthon és házon kívül is.

  2018.07.19.
 4. Egész nyáron látogatható a Patikamúzeum Kertészkedő szerzetesek című tárlata

  Szeptember 2-ig tekinthető meg a a Fekete Sas Patikamúzeum Kertészkedő szerzetesek című kiállítása, amely a török hódoltság után városunkban is letelepedő jezsuiták tevékenységeivel foglalkozik, valamint, a barokk évhez kapcsolódik. A rendházkerteket bemutató tárlat a Patikamúzeumban és a Rendház épület udvarán is várja az érdeklődőket.

  2018.07.19.

Királyi Napok

Hirdetés

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek