Táborozni várja a gyerekeket a Szent István Király Múzeum

Meghirdette nyári táborait a Szent István Király Múzeum. Az intézmény Az időutazó nyomában címmel Székesfehérváron rendez tábort, a táci Gorsium Régészeti Parkban pedig két turnusban várja a fiatalokat. Előbbire a 10 és 14 év közötti, utóbbira pedig a 7 és 13 év közötti gyermekek jelentkezhetnek.
2023.06.12. 05:13 |
Táborozni várja a gyerekeket a Szent István Király Múzeum

Két turnusban, június 26. és 30., valamint augusztus 21. és 25. között várja a 7-13 éves gyerekeket táborozni a Gorsium Régészeti Parkban a Szent István Király Múzeum.

A napközis jellegű táborban a gyerekek megismerkedhetnek az ókori rómaiak életével: „Milyen volt egy légiós katona kiképzése? Milyen felszereléseket viseltek?” A gyerekek játékos módon kaphatnak választ ezekre a kérdésekre is, valamint régészkedhetnek és korabeli tárgyakat is készíthetnek. A múzeum a Székesfehérvár-Tác helyközi buszon felügyeletet biztosít, és a részvételi díj az utazás költségeit is fedezi. A gyerekeket naponta 8 és 16 óra között várják.

A részvételi díj 35.000, testvérkedvezménnyel pedig 30.000 forint fejenként. Jelentkezni legkésőbb június 16-ig, illetve augusztus 11-ig lehetséges Szirtes Mónikánál, a +36-70-643-7486-os telefonszámon, vagy a szirtes.monika@szikm.hu e-mail címen. A tábort minimum 15 fő jelentkezése esetén indítják el.

A Szent István Király Múzeum Székesfehérvárra Az időutazó nyomában címmel hirdet nyári tábort július 3. és 7. között a 10-14 éves gyerekeknek.

A napközis táborban a gyerekek minden nap kapnak egy üzenetet az Időutazótól, majd ennek nyomán megismerkedhetnek a város épületeivel, a régmúlt mesterségeivel, valamint a múzeum kiállításaival. A tábor öt napja során ellátogatnak többek között a Középkori Romkertbe, az Új Magyar Képtárba és a Palotavárosi Kiállítóhelyre is.

A részvételi díj 30.000 forint, ami testvérkedvezménnyel 25.000 forintra módosulhat. A tábor során a szervezők napi háromszori étkezést biztosítanak. A turnust legalább 10 fő jelentkezése esetén indítják el. Jelentkezni ide kattintva, az űrlap kitöltésével lehetséges. További információt a bejelentkezes@szikm.hu e-mail címen, valamint a +36-70-664-6161-es telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Fehérvári színes

 1. Kedvenc Kupa a Szárazréten

  A Rejtvényfejtők Országos Egyesülete és a Székesfehérvári Rejtvényfejtő Klub 2024. június 22–23-án rendezi meg országos keresztrejtvényfejtő versenyét a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. A XXII. Kedvenc Kupa egyéni és csapatversenyében kezdő, haladó, mesterjelölt és mester szinteken mérkőznek meg egymással a rejtvényfejtők. 

  2024.06.18.
 2. Rácz Katalin az év tesitanára Fejérben

  A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az ország kedvenc tesitanárainak kiválasztására. A „K&H mozdulj! az év tesitanára” Fejér vármegye díjazottjai: Rácz Katalin, a Székesfehérvári István Király Általános Iskola tanára, valamint Pekács Jánosné és Kerkuska László.

  2024.06.18.
 3. A mikroműanyagok veszélyeiről

  Megisszuk, megesszük, belélegezzük, de a hatását nem tudjuk: a mikroműanyagok tulajdonságairól és veszélyeiről tart előadást Szebenyi Péter környezetvédelmi influenszer a Királykúti Társalgóban június 20-án, csütörtökön 18 órakor a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében.

  2024.06.18.
 4. Olvasóklub és kiállítás kedden

  Két keddi programot is érdemes a székesfehérváriak figyelmébe ajánlani. Június 18-án délután meseszép természeti környezetben, a Zöld tanyán tartja összejövetelét a Liget Műhely Olvasó Klub és ugyanezen a napon nyílik egy amigurumi alkotásokat bemutató kiállítás a Zsolt utcában.

  2024.06.17.