Szünetel a gyermek gasztroenterológiai szakrendelés Fehérváron

Átmenetileg szünetel a fehérvári kórházban a gyermek gasztroenterológiai szakrendelés – tette közzé az egészségügyi intézmény honlapján. Mint a közleményben írják – humánerőforrás hiány miatt szünetel az ellátás, azon dolgoznak, hogy az a lehető legrövidebb időn belül ismét elérhetővé váljon.
2022.09.19. 14:30 |
Szünetel a gyermek gasztroenterológiai szakrendelés Fehérváron

A gyermek gasztroenterológiai szakrendelés átmenetileg, humánerőforrás-hiány miatt szünetel.

A gyerekek betegellátása a térségben betegellátása továbbra is biztosított – írja a kórház közleményében. Mint írják: „Az átmeneti időszak alatt ezen ellátások a Heim Pál Gyermekkórház, a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinika, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Gyermek gasztroenterológiai szakrendelőiben folyamatosan elérhetőek, így egyetlen beteg sem marad ellátatlan.”

A szakrendelés szüneteltetése kapcsán a kórház hangsúlyozta: a sürgősségi esetek ellátása továbbra is a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Gyermekosztályán történik.

Hozzáteszik, amennyiben a betegek állapota alapján az szükséges, a gyermekek a Heim Pál Gyermekkórházba vagy pedig a Semmelweis Egyetem I. vagy II. sz. Gyermekklinikájára kerülnek áthelyezésre annak érdekében, hogy a legmagasabb színvonalú ellátásban részesülhessenek.

A kórház közleményét azzal zárja, csak átmeneti szünetről van szó, az intézmény azon dolgozik, hogy az ellátás a lehető legrövidebb időn belül ismét elérhetővé váljon.