Szülőakadémia – online műhelymunka-sorozat indul szülőknek

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári tagszervezeteként működő SZÉNA Egyesület a Családokért szervezésében, 3 témában indul ingyenes műhelymunka a szülők számára. Az online foglalkozások keretében bemutatásra kerülnek jó gyakorlatok, lehetőség lesz új ismeretek megszerzésére és saját tapasztalatok megosztására is.
2020.10.12. 09:52 |

A programokról bővebb információ olvasható a SZÉNA Szülőakadémia facebook esemény oldalán.

A 25 éves SZÉNA Egyesület a járvány alatt még komolyabban feladatának tekinti a családok támogatását, melynek a nagymúltú SZÜLŐAKADÉMIA programsorozat ad ezúttal teret, melynek mindhárom programja - témánként 2-2 alkalommal - biztonságos módon, ONLINE fog megvalósulni a ZOOM alkalmazáson keresztül. Az első 2 alkalomból álló foglalkozás témája a párkapcsolat központú szülésfelkészítés lesz, ahol arról lesz majd szó, hogy hogyan befolyásolja a pár életét a kicsi érkezése, hiszen a megváltozó idő-, pénz- és energiagazdálkodás, és a figyelem "újra-elosztása" nagyon új helyzetet teremthet a párkapcsolatban. A foglalkozások október végén kerülnek megszervezésre, Séllei Györgyi vezetésével.

A programsorozat második foglalkozásának címe a „Gyermekem a mesehősöm”, ahol a résztvevők segítséget kapnak abban, hogy milyen vezérfonal vezet a gyermekükhöz, hogy tudják támogatni őt tanulásában, konfliktusaiban, döntéseiben. A program novemberben kerül megszervezésre, ahol a téma szakértője Bakos István lesz.

A harmadik téma a sokakat kényesen érintő gyermeki hiszti lesz. A foglalkozások során megvizsgálják, hogy mi zajlik hiszti közben a gyermekben, és milyen lehetőségek vannak kezelni, illetve hogyan óvhatjuk meg ekkor őt és magunkat. A foglalkozások Németh Ádám vezetésével valósulnak meg november végén.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet mindhárom programra külön-külön szükséges megtenni. Jelentkezni lehet a szenaegyesulet@gmail.com e-mail címen. A programsorozat a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány együttműködésével valósul meg.

Közélet

 1. Családbarát Székesfehérvár - babazászló-avatás és bölcsőátadó

  Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András és Bálesné Elekes Rita a 25 éves SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet elnöke avatta fel a Hiemer-ház homlokzatára kihelyezett babazászlókat szerdán délután, majd átadták Fehérvár Bölcsőjét a 13. lakójának, aki hamarosan érkezik: Dávid Renáta és Keresztesi Gábor első gyermekük érkezését várják.

  2020.10.28.
 2. Első kézből az adventi programokról és egyéb aktualitásokról

  Az év hátralévő heteinek programjairól, kiemelten az adventi időszak terveiről is tájékoztatást ad közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. Számos más aktuális információ is olvasható a város polgármestere által közzétett bejegyzésben.

  2020.10.27.
 3. Hivatásos katonák és honvédelmi alkalmazottak vehettek át elismeréseket

  Negyven hivatásos katona és honvédelmi alkalmazott vehetett át elismerést az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlésen az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állományából.

  2020.10.27.
 4. Megemlékező szentmise és könyvbemutató Glósz Ervin atya halálának 10. évfordulóján

  November 6-án, pénteken 18 órakor megemlékező szentmise kezdődik az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templomban dr. Glósz Ervin atya halálának 10. évfordulóján. A szentmisét követően mutatják be az "Öreghegyi szőlőtő in memoriam dr. Glósz Ervin" című emlékkönyvet.

  2020.10.27.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1