Születésnapot ünnepelt a Székesfehérvári Fúvószenekar a Szent István teremben

Nem feledkeztek meg a fehérvári fúvósok a Székesfehérvári Fúvószenekar alapítójáról Bíró Zoltánról, akit nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntöttek vasárnap este a Szent István Művelődési Házban. A zenekar 1988-ban a Zeneiskola növendékeiből alakult és mára ugyan elhagyták már az ifjúsági szót nevükből, de így is mindig nagyon friss fiatalos fúvószenével örvendeztetik meg a fehérváriakat.
2023.11.19. 20:17 |
Születésnapot ünnepelt a Székesfehérvári Fúvószenekar a Szent István teremben

A Székesfehérvári "Ifjúsági" Fúvószenekar 35. évfordulója alkalmából rendezett születésnapi koncertjén megtelt a Szent István terem.

Az elmúlt 35 év repertoárjából válogattnak és nagyszerű koncerttel köszöntötték a székesfehérvári Hermann László Zeneiskola trombitatanárát, Bíró Zoltánt, aki 1988-ban alapította meg a zenekart.

Az elmúlt három és fél évtizedben belföldi és külföldi szereplések, nemzetközi és hazai fúvószenekari fesztiválok állandó résztvevőjeként rengeteg helyre eljutottak Európában, és hagyományt teremtettek a fehérváriak által is nagyon szeretett Fehérvári Fúvós Fesztivállal. A koncertről a Fehérvár Televízió is felvételt készített, melyet töbször is láthatnak majd a nézők a televízióban és a TV Youtube csatornáján.

Nemrégiben az ÖKK Podcast vendége volt Hámori János karnagy, aki az alapítás óta tagja a zenekarnak, arról is mesélt, miért is változtatta meg és hagyta el nevéből az "Ifjúsági" szót az idei évtől az örökifjú zenekar.