Szoros lett a vége, de nyert Innsbruckban a Hydro Fehérvár AV19

Igen hosszú, hat meccsből álló idegenbeli sorozatot kezdett az ICEHL-ben a fehérvári hokicsapat, az első állomás Innsbruck volt. Magabiztosnak tűnt a győzelem, hiszen hat perccel a vége előtt hárommal vezettek Háriék. A hajrában ugyan kétszer betaláltak a tiroliak, de ennél közelebb nem jutottak, meglett a Volán-győzelem.
2020.11.21. 20:06 |

Miután játszott a Klagenfurttal, a Grazcal majd a Béccsel is a Fehérvár, "kijárt" már, hogy a tabella alsó feléből is jöjjön egy ellenfél. Pontosabban nem jött, hanem a Volán ment, az Innsbruck csarnokába, vasárnap pedig a Dornbirnnál vendégeskedik. Elég erősnek tűnik az idei Fehérvár ahhoz, hogy ezeken a meccseken pontokra számítsunk, és ezt igazolta is az innsbrucki első harmad. Hári János rutinszerűen hozta a tőle megszokott gólt, Kovács Alex ellenben nem erről ismert, de most a bekk is betalált.

Többet lőtt, jobban játszott Antti Karhula csapata, de a hazaiak így is szépítettek a második harmadban. Sőt, utána emberelőnybe is kerültek, ám egyenlítés helyett Erdély révén a Volán szerzett gólt, ez pedig mindig demoralizáló a szenvedő félnek. Nem is tért magához az Innsbruck, a harmadik játékrész felén túl Hargrove úgy tűnt, a meccset is lezárja góljával. 4-1-es vezetése kicsit mintha elaltatta volna a Volánt, egy percenb belül szépített az Innsbruck, a végén pedig mindent egy lapra téve támadott. De csak tizenöt másodperccel a dudaszó előtt tudott ismét betalálni Kornakker kapujába, a maradék idő pedig kevés volt az egyenlítéshez.

Győzelmével a Hydro Fehérvár AV19 őrzi helyét a tabella első felében, vasárnap Dornbirnban pedig ismét lejjebb található ellenfele lesz. Kellenek a lendületből szerzett pontok, mert nem akarámilyen sorozatot kezdtek a mieink: jövő héten Pozsonyban, Salzburgban majd Bolzanóban lesz jelenésük, és még december első napján is idegenben játszanak, ismét Salzburgban. Ez olyan széria, amelyben, ha tudnak győzelmeket szerezni, komoly alapot teremtenek hozzá, hogy az egész alapszakaszban merészebb terveik lehessenek.

Innsbruck - Hydro Fehérvár AV19 3-4 (0-2, 1-1, 2-1)
Gl.: Gerrlach, Winkler, Herr, illetve Hári, Kovács A., Erdély, Hargrove.

Sport

 1. Folytatódott a fehérvári hokisok győzelmi sorozata az ICEHL-ben

  Sorozatban harmadszor nyert idegenben a Hydro Fehérvár AV19, amelynek most csak 1 pont a hátránya a Graz mögött. Pozsonyban magyar válogatott csatárai, Erdély, Bartalis és Hári góljaival győzött a Volán.

  2020.11.25.
 2. Ilyen volt a TESZ#2020 kihívás - kihirdették a nyerteseket

  A Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóversenyt idén a koronavírus-járványra való tekintettel nem rendezték meg. A 9. TESZ futás helyett az Alba Regia Atlétikai Klub és a Depónia Nonprofit Kft. közös kihívást indított TESZ#2020 névvel. A november 15-én lezárult mozgalmas versenyhónap eredményeit a már zajló „Hulladékcsökkentési hét” programjai között ismertették a szervezők.

  2020.11.24.
 3. Szegeden sem szakadt meg a MÁV Előre veretlenségi sorozata

  Újabb sikerrel növelte veretlenségi sorozatát a MÁV Előre-BERICAP a férfi röplabda NB I Liga alaszakaszban. A 10. fordulóban a Vidusz-Szegedi RSE otthonában zsinórban hatodik bajnoki győzelmét aratták Gelencsér Balázs játékosai.

  2020.11.23.
 4. Hibátlan hétvége, Dornbirnban is győzni tudott a Volán

  Az Innsbruck után a Dornbirnt is legyőzte a magyar ICEHL-csapat, amely a hatpontos hétvégének hála felkapaszkodottt a második helyre a táblázaton. Mihály Ákos és Szabó Dániel találata után a győztes gólt Andrew Sarauer ütötte a harmadik harmadban.DEC - Hydro Fehérvár AV19 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

  2020.11.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak