Szettet sem engedett a MÁV Előre a DEAC-nak - veretlenül várják a hazai rangadót

Idegenben is szettveszteség nélkül győzte le a MÁV Előre Foxconn a Debreceni EAC csapatát a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában. A fehérvári együttes így veretlenül várhatja a címvédő FINO Kaposvár elleni hazai szuperrangadót.
Debreceni EAC – MÁV Előre Foxconn 0-3 (14-25, 15-25, 21-25)
2024.02.08. 07:13 |
Szettet sem engedett a MÁV Előre a DEAC-nak - veretlenül várják a hazai rangadót

A kék-fehérek a két együttes legutóbbi összecsapásán három szoros szettben nyertek Székesfehérváron a magyar bajnokság negyedik helyezettje ellen, és Debrecenbe is hasonló eredmény reményében utaztak.

A 2024-ben tapasztalt feszített tempó miatt újfent voltak változások a kezdő hatosban. Szabó Vilmost Tomas Dileo váltotta a feladó poszton, Eke Péter pedig Tomanóczy Bálint helyett kapott lehetőséget. A MÁV Előre bajnoki ambícióinak megfelelően vágott neki a mérkőzésnek. A debreceniek az első szettben 8-9-ig tartották a lépést, onnantól kezdve azonban Redjo Koci, Ambrus Bence, Pesti Marcell pontjainak köszönhetően a vendégek szertefoszlatták a reményeket.

A fehérváriak bomba formában játszottak, így a második felvonásban még kevesebb esélyt adtak ellenfelüknek. Már hatpontos volt az előnyük 9-15-nél, amit később csak tovább növeltek. A játszma derekán Szabó érkezett Dileo helyére.

A harmadik játékrészben ismét az argentin kezdett, 5-4-es hazai vezetésnél azonban a két feladó megint váltotta egymást. Ekkor már látszott a vendégeken, hogy elvették a lábukat a gázpedálról, és a vasárnapi, Kaposvár elleni bajnokira tartalékolnak erejükkel. A MÁV Előre 13-18-ra is vezetett, végül pedig négy ponttal nyerte az utolsó szettet.

Győzelmének köszönhetően a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata tizenötödik Extraliga mérkőzésén is megtartotta veretlenségét, így önbizalomtól duzzadva várhatja a FINO Kaposvár elleni vasárnapi rangadót.
Nagyon fegyelmezetten játszottunk, végig betartottuk a taktikát, aminek meglett az eredménye. A harmadik szettben azt láttam a fiúkon, hogy a könnyebb kezdés miatt volt náluk egy kis fókuszvesztés. Ennek következtében egy kicsit fel is tudott kapaszkodni a Debrecen, de sikerült rövidre zárnunk a mérkőzést, ami nagyon fontos volt, hiszen vasárnap már a Kaposvárt fogadjuk hazai pályán” – nyilatkozta az összecsapás után Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.