Szerződést bontott az Alba Fehérvár Dzunics Braniszlavval

Nem maradt következmény nélkül az újabb vereség és a fehérvári kosarasok idei halványabb produkciója. Az Alba Fehérvár vezetősége a szombat esti, Paks elleni vereséget követően felmentette a munkavégzés alól a csapattal korábban két bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerző Dzunics Braniszlav vezetőedzőt.
2018.12.16. 14:32 |

Rossz szezonkezdet után úgy tűnt, ismét komoly sikerekért harcolhat ebben a szezonban az Alba Fehérvár, hiszen Dzunics Braniszlav csapata tíz mérkőzést nyert meg zsinórban. Ezzel bekerült a legjobb négy közé a bajnokságban, a FIBA Európa-kupában pedig már az első csoportkör vége előtt két fordulóval kivívta a továbbjutást. Ezt követően azonban megtört a lendület, olyannyira, hogy azóta hat vereséget szenvedett el a csapat, négyet a bajnokságban, kettőt pedig a nemzetközi kupában. Nem mellékes, hogy a hatból öt mérkőzésen nem játszhatott a gárda kapitánya és vezéregyénisége, Lóránt Péter. A klubvezetés azonban úgy látta, nem lehet kizárólag erre fogni a rossz szériát, és miután az Alba szombat eset hazai pályán simán kikapott a Pakstól, edzőváltásról született döntés.

- Úgy ítéltük meg, változásra van szükség. Mindent megtettük a sikeres szereplés érdekében, de be kell látnunk, valami nem működik. Köszönjük az edző munkáját, ám útjaink most elválnak. Dzunic Branislavnak sok sikert kívánunk további pályafutásához – közölte az ügyvezető, Simon Balázs a klub honlapján.

Dzunics Braniszlav az Alba történetének egyik legsikeresebb edzője, aki 2013-ban bajnoki és kupagyőzelemre vezette a fehérvári kosarasokat, majd 2016-os viszatérését követően három szezon alatt  egy-egy arany, ezüst és bronzérmet szerzett a ligában, miközben 2017-ben ismét első lett az Alba a Magyar Kupában is. Ebben az idényben a bajnoki szereplés kétségtelenül gyengébb a vártnál és megszokottnál, a csapat jelenleg 11. helyen áll a táblázaton, miközben a cél, mint mindig, a négy közé jutás.
Az Alba legközelebb szerda este az Európa-kupában lép pályára, itthon fogadja a bolgár Lukoil Levszki együttesét.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak