Szeptemberben már ideiglenes körforgalom lesz a Pozsonyi - Zsolnai kereszteződésében

A Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésben várhatóan  a szeptember 9-i héttől ideiglenes körforgalmat alakítanak ki, majd ezt követően, a tapasztalatok birtokában épülhet meg a végleges körforgalom. Az ideiglenes körforgalom miatt áthelyezik a buszmegállót is, amire a Zsolnai úti járda felújítását követően kerül sor.
2019.08.23. 10:20 |

Amióta megnövekedett az autók száma, egyre balesetveszélyesebb a Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződése.

Az autók nagy sebességgel közlekednek, a kanyar beláthatatlan és a jelenlegi kialkaítással zebrát sem lehet felfesteni, így más megoldást kellett találni a Pozsonyi út- Zsolnai út kereszteződésében. A szakemberek egy körforgalom kialakítását javasolják, ezt látják az egyetlen megvalósítható megoldásnak. Várhatóan szeptember 9-től ideiglenes körforgalom lesz, amennyiben ez a megoldás beválik, végleges körforgalmat alakítanak ki a Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésében.

Östör Annamária, Öreghegy önkormányzati képviselője elmondta, lakossági kérésre a következő napokban elkezdődik az ideiglenes körforgalom kialakítása, ami várhatóan szeptember 9-ig készül el.

"Ezzel biztonságosabb lesz az átkelés a gyalogosok számára, és lelassítja az elhaladó autók sebességét. Most ideiglenes körforgalmat alakítunk ki, a végleges körforgalom kialakítása az engedélyek beszerzésével együtt hosszabb időt vesz igénybe. Csak akkor tudjuk majd a világítást és a zebrákat hozzáépíteni, amikor ezt az engedélyt megkaptuk. Most azokat a munkálatokat tudjuk elvégezni, amihez nem kell engedély. Szeptember 9-i héttől alakítják ki a végleges körforgalmat, addig pedig a hozzá kapcsolódó munkálatokat végezik el. Kérjük a lakók türelmét és figyelmét az iskolakezdésre való tekintettel." - hangsúlyozta Östör Annamária önkormányzati képviselő.

Nagy Zsolt közlekedési irodavezető szerint két lakossági igény találkozott: egyszerre zajlik járdafelújítás és az ideiglenes körforgalom kialakítása.

A járdafelújítás a Zsolnai utca elején történik, ez lehetővé teszi, hogy áthelyezzék az autóbuszmegállót egy kicsit távolabb a csomóponttól, így lehetővé válik a körforgalom kialakítása: "Ideiglenesen olyan állapotot tudunk létrehozni burkolati jelekkel, prizmákkal, illetve a középszigetet virágládákkal kirakva, ami az autók sebességét lelassítja. Megrendeltük az engedélyezési tervek elkészítését is. Ha ez az ideiglenes körforgalom beválik, akkor kiépítjük a véglegeset, a jövő évi költségvetésben biztosít forrást ehhez az önkormányzat."

Bozai István városgondnok elmondta, hogy a buszmegálló áthelyezése miatt nagyobb felüleletű járdafelújítás történik:

"Buszmegálló nem lehet a körforgalomban, így az erdetileg tervezettnél jóval nagyobb járdafelújítási szakaszt tudunk megvalósítani a Zsolnai úton. Az ideiglenes körforgalomhoz a forgalomtechnikai eszközöket is a Városgondnokság helyezi ki, amint a járdafelújítás elkészül, a forgalomkorlátozás megszűnik és a buszmegállót áthelyezzük, akkor tudjuk megvalósítani az ideiglenes körforgalmat: erre várhatóan a szeptember 6-a körül kerülhet sor."

Városfejlesztés

 1. Megújult a Budai út 64-68. számú épület mögötti terület

  A műszaki átadást követően újra használhatják a Budai út 64-68. épület mögötti területet az ott élők és a házsoron működő üzletek. A 607 m²-es megújult felületen hamarosan kialakítják a mozgáskorlátozott parkolókat is.

  2019.09.17.
 2. Munkába állt az első fűnyíró robot a Városgondnokságon

  Az első fűnyíró robot állt munkába a Városgondnokságon, ami a Fehérváron található meredek rézsűkön lesz munkatársaink segítségére a fűnyírásban. Csütörtökön a Balatoni úti felüljáró meredek rézsűjén teszteltük az új gépet a parkfenntartó kollégák.

  2019.09.13.
 3. Átépítik a Palotai úti kerékpárutat - 18 km bicikliút épül a Belváros környékén

  Szerdán bejárást tartottak a Palotai úton, ahol hamarosan megújul a gyalogos és kerékpárút taktilis burkolattal kettéválasztva, az új útakon a kerékpárút már kétirányú lesz az út mindkét oldalán. A jelenlegi, 90-es években kialakított megoldás balesetveszélyes és már nem felel meg a hatályos szabványoknak.

  2019.09.11.
 4. Négy fehérvári óvodaudvar újult meg idén - az iskolákban folytatódik az önkéntes program

  A KÉPES program keretében végeztek önkéntes munkát kedden a Palotavárosi óvoda udvarán, amely szeptemberre újult meg. Őszre új udvari játékok és megszépült környezet várta a gyerekeket a Szárazréti Óvodában, a Rákóczi úti Óvodában és a Nefelejcs utcai óvodában is.

  2019.09.10.
 1. Irányhelyes kerékpársávokat és körforgalmakat is terveztek a Móri útra

  A néhány hete tartott Felsővárosi lakossági fórumon elhangzott lakossági közlekedési fejlesztések kapcsán tartottak bejárást hétfőn délután a Móri úton és környékén. Ez a fejlesztés párhuzamosan történne meg azzal a nagy állami útfejlesztéssel, ami a 81-es főút négysávosítását jelentené, mely észak-nyugat felől továbbhaladást biztosítana az M7-es negyedik Fehérvár melletti csomópontjáig - hangzott el a bejáráson.

  2019.09.09.
 2. 2021 nyarára megújul a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén

  Velencén, a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban tartja hagyományos, tanévindító táborát a Székesfehérvári Diáktanács. A fiatalok érdekképviseleti csoportjának fontos feladata a csapatépítés mellett a tanév feladatainak áttekintése és a tisztújítás előkészítése is. A táborba csütörtökön Fehérvár polgármestere is ellátogatott, aki beszámolt a tábor felújítására készített önkormányzati tervekről is.

  2019.09.05.
 3. Közös tanévnyitóval ünnepeltek a város egyetemei a Vörösmarty Színházban

  Idén közel 1700 hallgató kezdi meg a tanévet Székesfehérvár három felsőoktatási intézményében, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, a Kodolányi János Egyetemen és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A Vörösmarty Színházban a hallgatókat Székesfehérvár polgármestere és az egyetemek rektorai köszöntötték, majd az egyetemek képviselői felkötötték intézményük szalagját a város zászlajára.

  2019.09.04.
 4. Megújult a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti belső úthálózat

  A tervezett határidőre befejeződött a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti belső úthálózat felújítása. Lakossági jelzések alapján, önkormányzati forrásból végeztek teljes burkolatcserét az útfelületeken és a parkolókban. Késő ősszel a megújult utak és parkolók mellett intenzív fatelepítés is lesz -  hangsúlyozta a szerdai műszaki átadáson Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

  2019.09.04.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek