Szeptemberben már ideiglenes körforgalom lesz a Pozsonyi - Zsolnai kereszteződésében

A Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésben várhatóan  a szeptember 9-i héttől ideiglenes körforgalmat alakítanak ki, majd ezt követően, a tapasztalatok birtokában épülhet meg a végleges körforgalom. Az ideiglenes körforgalom miatt áthelyezik a buszmegállót is, amire a Zsolnai úti járda felújítását követően kerül sor.
2019.08.23. 10:20 |

Amióta megnövekedett az autók száma, egyre balesetveszélyesebb a Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződése.

Az autók nagy sebességgel közlekednek, a kanyar beláthatatlan és a jelenlegi kialkaítással zebrát sem lehet felfesteni, így más megoldást kellett találni a Pozsonyi út- Zsolnai út kereszteződésében. A szakemberek egy körforgalom kialakítását javasolják, ezt látják az egyetlen megvalósítható megoldásnak. Várhatóan szeptember 9-től ideiglenes körforgalom lesz, amennyiben ez a megoldás beválik, végleges körforgalmat alakítanak ki a Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésében.

Östör Annamária, Öreghegy önkormányzati képviselője elmondta, lakossági kérésre a következő napokban elkezdődik az ideiglenes körforgalom kialakítása, ami várhatóan szeptember 9-ig készül el.

"Ezzel biztonságosabb lesz az átkelés a gyalogosok számára, és lelassítja az elhaladó autók sebességét. Most ideiglenes körforgalmat alakítunk ki, a végleges körforgalom kialakítása az engedélyek beszerzésével együtt hosszabb időt vesz igénybe. Csak akkor tudjuk majd a világítást és a zebrákat hozzáépíteni, amikor ezt az engedélyt megkaptuk. Most azokat a munkálatokat tudjuk elvégezni, amihez nem kell engedély. Szeptember 9-i héttől alakítják ki a végleges körforgalmat, addig pedig a hozzá kapcsolódó munkálatokat végezik el. Kérjük a lakók türelmét és figyelmét az iskolakezdésre való tekintettel." - hangsúlyozta Östör Annamária önkormányzati képviselő.

Nagy Zsolt közlekedési irodavezető szerint két lakossági igény találkozott: egyszerre zajlik járdafelújítás és az ideiglenes körforgalom kialakítása.

A járdafelújítás a Zsolnai utca elején történik, ez lehetővé teszi, hogy áthelyezzék az autóbuszmegállót egy kicsit távolabb a csomóponttól, így lehetővé válik a körforgalom kialakítása: "Ideiglenesen olyan állapotot tudunk létrehozni burkolati jelekkel, prizmákkal, illetve a középszigetet virágládákkal kirakva, ami az autók sebességét lelassítja. Megrendeltük az engedélyezési tervek elkészítését is. Ha ez az ideiglenes körforgalom beválik, akkor kiépítjük a véglegeset, a jövő évi költségvetésben biztosít forrást ehhez az önkormányzat."

Bozai István városgondnok elmondta, hogy a buszmegálló áthelyezése miatt nagyobb felüleletű járdafelújítás történik:

"Buszmegálló nem lehet a körforgalomban, így az erdetileg tervezettnél jóval nagyobb járdafelújítási szakaszt tudunk megvalósítani a Zsolnai úton. Az ideiglenes körforgalomhoz a forgalomtechnikai eszközöket is a Városgondnokság helyezi ki, amint a járdafelújítás elkészül, a forgalomkorlátozás megszűnik és a buszmegállót áthelyezzük, akkor tudjuk megvalósítani az ideiglenes körforgalmat: erre várhatóan a szeptember 6-a körül kerülhet sor."

Városfejlesztés

 1. Megjelent a közbeszerzése az uszodabővítés tervezésének

  Egy 10 pályás úszómedence is épülhet egy 150 főt befogadó lelátóval együtt a Csitáry G. Emil Uszoda bővítésének keretében, melyhez jelenleg a tervezőt keresik - derül ki a megjelent közbeszerzési tájékoztatóból. A közbeszerzési felhívás a tervezésre vonatkozik!

  2020.02.17.
 2. A Kodály homlokzatfelújításának költségét is tartalmazza a költségvetés tervezete

  Február 14-én pénteken dönthetnek az önkormányzati képviselők a város idei büdzséjéről, mely a 67.4 milliárdos főösszegből az intézményekre 14,16 milliárd forintot tartalmaz. Bár az általános iskolák nem önkormányzati fenntartásúak Székesfehérvár mégis fontosnak tartja, ezen intézményeket is, így többek között a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium homlokzatfelújítását is tartalmazza a büdzsé tervezete. 

  2020.02.12.
 3. A tetővel és a homlokzattal kezdődik az Arany János Iskola felújítása

  Kezdődik az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI épületének felújítása, amit a város Önkormányzata 600 millió forinttal támogat. A jövő héten kezdődő bruttó 235 millió forintos beruházással elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újul meg.

  2020.02.07.
 4. Alba Bástya Központ - jövő áprilisra készül el a korszerű, összevont intézmény

  Zajlanak a felújítási munkálatok az Irányi Dániel utca 4. számú épületben, ahol innovatív, összevont szociális szolgáltató központot alakítanak ki jövő áprilisra. Itt kap helyet a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ, amely jelenleg 16 telephelyen látja el feladatait városszerte. A több mint 500 millió forintos, uniós finanszírozású beruházásból létrejövő új intézmény Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ néven fog működni. 

  2020.02.05.
 1. Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

  Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének felújítása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból 221,6 négyzetméter nyílászárót cseréltek ki, valamint akadálymentes mosdót alakítottak ki. A tornaterem az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás bázisául is szolgál.

  2020.01.23.
 2. Négy új, ingyenes e-töltőt adott át Székesfehérváron az ALDI

  Két új helyen is ingyenes töltési lehetőség várja az e-autósokat Székesfehérváron: az ALDI Jancsár közben és a Szent Flórián körúton található üzletének parkolóiban összesen négy AC töltőpontjának segítségével tölthetők fel az elektromos- és plug-in hybrid autók akkumulátorai.

  2019.12.17.
 3. További 8 milliárd a középiskolai campusra - a tanév végén kezdődhet a beruházás

  A fehérvári középiskolai campus kialakítására további 8 milliárd 375 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a Modern Városok Program keretében. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van és várhatóan a jövő év első hónapjaiban lezárulhat. A beruházás a tanév végével kezdődhet.

  2019.12.10.
 4. Városszerte folyamatosan kerülnek ki a kerékpártámaszok

  Az 1000 kerékpártámasz program keretében a Városgondnokság tél végéig 438 biciklitárolót helyez ki Fehérvár különböző pontjain. A több mint 15 millió forintból megvalósuló munkát az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. Szombaton délelőtt a Zichy ligetbe frissen kihelyezett biciklitámaszok mellett a város polgármestere ismertette a program jelenlegi állását.

  2019.12.07.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek