Szeptemberben is várja a kicsiket a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Népmese Pontja

Ismét várja az óvodás csoportok és általános iskolás osztályok jelentkezését a Gárdonyi Géza Művelődési Ház népmese foglalkozására a Népmese Pont. A foglalkozások minden hónapban más tematika szerint zajlanak, ezúttal a népmese jegyében.
2023.09.26. 08:54 |
Szeptemberben is várja a kicsiket a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Népmese Pontja

Óvodás és általános iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várja a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Népmese Pontja.

Az 1-1,5 órás alkalmakon a gyerekek papírszínházi meseelőadást nézhetnek, majd Így tedd rá! népi játék, néptánc foglalkozáson vehetnek részt. A napot a meséhez kapcsolódó kézműves foglalkozás zárja.

A Népmese Pont a következő hónapokban más-más témákban várja az érdeklődő fiatalokat.

Októberben a szüret, novemberben a Márton libái címmel a Márton-napi szokások és hagyományok, míg decemberben az ünnepre készülődve az Adventi hangólódásé lesz a főszerep. A Népmese Pont látogatása előzetes bejelentkezéshez kötött, melyet az info@ggmuvhaz.hu e-mail címen, a 06-22-501-161-es telefonszámon, vagy személyesen a helyszínen tehetnek meg az érdeklődők. A foglalkozás díja 1500 forint/gyermek.

Fehérvári színes

 1. Borsófesztivál Feketehegyen

  Rengeteg játék és borsó minden mennyiségben: gyereknapba oltott borsófesztivál részesei lehettek azok, akik a szombat délelőttöt Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban töltötték. A főzőversenyt idén is a Hódok csapata nyerte: zöldséges marharaguból, zöldborsóval töltött canneliből és zöldborsókrémből álló menüjükre maximális pontszámot kaptak a zsűritől.

  2024.06.15.
 2. Amerikai álom

  Egy igaz történet a szoftver-szállítási igazgató, a helyi járatos autóbusz-vezető és a gipszkarton szerelő megvalósult álmáról. Egy álom, amelyet terveztek, amelyért futni kellett egészen Amerikáig. Az ÖKK Podcast legfrissebb epizódjának vendégei, a székesfehérvári Heim Attila, Dombóvári Csaba és Kotsis Tibor május elején teljesítették az Orange County Maratont Kaliforniában.

  2024.06.15.
 3. Ingyenes egészségnap Feketehegy-Szárazréten

  Egészségnapot rendeznek június 22-én, szombaton 9.00 és 13.00 óra között Feketehegy-Szárazréten. A vizsgálatokra előzetesen június 17-én, hétfőn kell bejelentkezni.

  2024.06.14.
 4. Bevezetés a japán kalligráfiába

  Két hétvégén, négy alkalommal csatlakozhatnak a japán kalligráfia iránt érdeklődők ahhoz a foglalkozáshoz, amelyet Adrián Lóránt tart a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. Június 15-én és június 22-én, szombaton 9 és 10.45 órától tanulhatják meg az ecsetfogás technikáját és készíthetnek el egy kandzsit a résztvevők. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

  2024.06.13.