Szeptember közepére elkészül a Móri út felújításának első üteme

A tervek szerint halad Móri út felújításának első üteme. Székesfehérvár egyik fő közlekedési útvonalának bevezető részén folyamatban van a közművek cseréje, a későbbiekben lesz aszfaltozás, járdafelújítás, létesül több új parkoló és körforgalmat alakítanak ki a Zichy liget északi részén. A befejezési határidő 2023. szeptember 18-a.
2023.02.22. 10:30 |
Szeptember közepére elkészül a Móri út felújításának első üteme

Az első ütem befejezésének határideje 2023. szeptember 18., addig változó forgalomterelések mellett dolgoznak majd a szakemberek.

A Móri út Székesfehérvár egyik közlekedési „ütőere”, melyen a Székesfehérvári Rendőrkapitányság személyi bejárója és a 44. szám közötti, körülbelül 650 méteres szakaszt érintik a felújítás első ütemének munkálatai. Jelenleg az Irányi Dániel utcáig tartó részen, a városba bevezető sávokon dolgoznak a szakemberek.

Most a közműépítés, a szennyvízcsatorna rekonstrukciója van folyamatban. Lesz olyan szakasz, ahol a meglévő vezetékrendszert bélelik, azaz a régi betoncsövekbe új bélésburkolatot helyeznek speciális technikával. Emellett lesz olyan rész is – a Honvéd utcától kifelé –, ahol új csatorna épül kőagyagcsőből, ami a ma ismert leghosszabb élettartamú technológia. Szintén az I. ütemben, mintegy 1.000 méter hosszúságban cserélik a teljes vízvezetékrendszert, a bekötésekkel együtt – tájékoztatott Rákos József, a DUVIÉP 2000 Kft. ügyvezetője.

Jelentős forgalomtechnikai fejlesztéseket is tartalmaz az első ütem. A Dózsa György út – Zichy liget kereszteződésében új körforgalmat alakítanak ki, melynek külső gyűrűje 12,5 méter sugarú, a járható, aszfaltos része pedig 6 méter széles lesz. Kicserélik az útszegélyt, felújítják a járdát, illetve egyes szakaszokon új járdát építenek, mindkét oldalon kerékpársávok létesülnek és több új parkolókat is kialakítanak. A teljes szakaszon, mintegy 10 centiméter vastagságban lemarják a régi burkolatot, helyére új aszfalt kerül majd – tájékoztatott Kiss Zsolt építésvezető az Útéppark Kft.-től.

Városfejlesztés

 1. nyílt napok az Arénában

  Már a péntek délutáni nyitáskor nagyon sokan vártak arra, hogy beléphessenek és megnézhessék a város új, ikonikus épületét az Alba Arénát és szombaton is rendkívüli volt az érdeklődés. Az alapszakasz második helyén végző, már biztos CHL résztvevő Fehérvár AV19 játékosai is ott voltak a szombati napon az arénában és több mint ezer autogrammot adtak.

  2024.02.23.
 2. További iskolafelújítások

  Összesen 6.4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével újul meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum hat intézménye, köztük négy székesfehérvári iskola. A projekt keretében érintett valamennyi beruházás 2026 első negyedévében elkészül. A részleteket hétfőn a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában megrendezett projektnyitón ismertették.

  2024.02.19.
 3. Kiemelkedő fejlesztések

  Közel 21 milliárd forintot fordíthatott városfejlesztésre Székesfehérvár 2014-2020 között. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, az önkormányzaton keresztül felhasznált uniós források felhasználásáról adott összefoglalót hétfői sajtótájékoztatóján Székesfehérvár polgármestere.

  2024.02.19.
 4. Júniusra kész a művház

  A záró szakaszánál tart a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház teljes körű felújítása. Jelenleg a Szent Gellért Hotel udvara felőli homlokzaton és a nyílászárók megújításán dolgoznak a szakemberek, majd a Szent István terem nagyméretű ablakainak modernizálása, ezzel együtt a terem szellőzésének megoldása lesz komoly feladat.

  2024.02.14.