Szeptember közepére elkészül a Móri út felújításának első üteme

A tervek szerint halad Móri út felújításának első üteme. Székesfehérvár egyik fő közlekedési útvonalának bevezető részén folyamatban van a közművek cseréje, a későbbiekben lesz aszfaltozás, járdafelújítás, létesül több új parkoló és körforgalmat alakítanak ki a Zichy liget északi részén. A befejezési határidő 2023. szeptember 18-a.
2023.02.22. 10:30 |
Szeptember közepére elkészül a Móri út felújításának első üteme

Az első ütem befejezésének határideje 2023. szeptember 18., addig változó forgalomterelések mellett dolgoznak majd a szakemberek.

A Móri út Székesfehérvár egyik közlekedési „ütőere”, melyen a Székesfehérvári Rendőrkapitányság személyi bejárója és a 44. szám közötti, körülbelül 650 méteres szakaszt érintik a felújítás első ütemének munkálatai. Jelenleg az Irányi Dániel utcáig tartó részen, a városba bevezető sávokon dolgoznak a szakemberek.

Most a közműépítés, a szennyvízcsatorna rekonstrukciója van folyamatban. Lesz olyan szakasz, ahol a meglévő vezetékrendszert bélelik, azaz a régi betoncsövekbe új bélésburkolatot helyeznek speciális technikával. Emellett lesz olyan rész is – a Honvéd utcától kifelé –, ahol új csatorna épül kőagyagcsőből, ami a ma ismert leghosszabb élettartamú technológia. Szintén az I. ütemben, mintegy 1.000 méter hosszúságban cserélik a teljes vízvezetékrendszert, a bekötésekkel együtt – tájékoztatott Rákos József, a DUVIÉP 2000 Kft. ügyvezetője.

Jelentős forgalomtechnikai fejlesztéseket is tartalmaz az első ütem. A Dózsa György út – Zichy liget kereszteződésében új körforgalmat alakítanak ki, melynek külső gyűrűje 12,5 méter sugarú, a járható, aszfaltos része pedig 6 méter széles lesz. Kicserélik az útszegélyt, felújítják a járdát, illetve egyes szakaszokon új járdát építenek, mindkét oldalon kerékpársávok létesülnek és több új parkolókat is kialakítanak. A teljes szakaszon, mintegy 10 centiméter vastagságban lemarják a régi burkolatot, helyére új aszfalt kerül majd – tájékoztatott Kiss Zsolt építésvezető az Útéppark Kft.-től.

Városfejlesztés

 1. Új játszóeszközöket adtak át

  Új játszóeszközöket adtak át két székesfehérvári játszótéren, a kisgyermekes családok örömére. A Széna téren egy nagy játszóvár készült, ami mellé ősszel fát telepítenek, míg a Zsolt utcába két mókuskereket és a homokozóhoz ülőkéket telepítettek. A beruházásokról Deák Lajosné önkormányzati képviselő adott tájékoztatást.

  2024.07.04.
 2. Elkészült a felújítás

  A munkaterületet tavaly ősz végén átadták a kivitelezőnek, azonban a kivitelezést tavasszal kezdték el a Gáz utcai garázssornál. A teljes útfelújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érintette és várhatóan még ebben az évben elkészül a felújítása a garázssor másik oldalán található útnak is.

  2024.06.20.
 3. Új bölcsőde épül

  Ünnepélyes keretek között tették le szerdán délután annak az új, 28 férőhelyes bölcsődének az alapkövét, amely a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára épül. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg 420 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A Székesfehérvári Hit Gyülekezete fenntartásában működő intézmény a tervek szerint idén nyitja meg kapuit.

  2024.06.19.
 4. Öleléssel búcsúztak

  Zajlik a pakolás és a visszaszámlálás a Vasvári Pál Gimnáziumban, amely átfogó felújítás előtt áll. A diákok és tanáraik egymás kezét fogva ölelték át az ódon falakat, majd az udvaron egy óriási bulival búcsúztak a szeretett intézménytől. A Vasvári a nyár folyamán beköltözik a régi Bory Jenő Általános Iskola épületébe és a teljes körű rekonstrukciót, bővítést követően, várhatóan két év múlva költözhet majd vissza a megszokott helyére.

  2024.06.18.