Szeptember közepére elkészül a Móri út felújításának első üteme

A tervek szerint halad Móri út felújításának első üteme. Székesfehérvár egyik fő közlekedési útvonalának bevezető részén folyamatban van a közművek cseréje, a későbbiekben lesz aszfaltozás, járdafelújítás, létesül több új parkoló és körforgalmat alakítanak ki a Zichy liget északi részén. A befejezési határidő 2023. szeptember 18-a.
2023.02.22. 10:30 |
Szeptember közepére elkészül a Móri út felújításának első üteme

Az első ütem befejezésének határideje 2023. szeptember 18., addig változó forgalomterelések mellett dolgoznak majd a szakemberek.

A Móri út Székesfehérvár egyik közlekedési „ütőere”, melyen a Székesfehérvári Rendőrkapitányság személyi bejárója és a 44. szám közötti, körülbelül 650 méteres szakaszt érintik a felújítás első ütemének munkálatai. Jelenleg az Irányi Dániel utcáig tartó részen, a városba bevezető sávokon dolgoznak a szakemberek.

Most a közműépítés, a szennyvízcsatorna rekonstrukciója van folyamatban. Lesz olyan szakasz, ahol a meglévő vezetékrendszert bélelik, azaz a régi betoncsövekbe új bélésburkolatot helyeznek speciális technikával. Emellett lesz olyan rész is – a Honvéd utcától kifelé –, ahol új csatorna épül kőagyagcsőből, ami a ma ismert leghosszabb élettartamú technológia. Szintén az I. ütemben, mintegy 1.000 méter hosszúságban cserélik a teljes vízvezetékrendszert, a bekötésekkel együtt – tájékoztatott Rákos József, a DUVIÉP 2000 Kft. ügyvezetője.

Jelentős forgalomtechnikai fejlesztéseket is tartalmaz az első ütem. A Dózsa György út – Zichy liget kereszteződésében új körforgalmat alakítanak ki, melynek külső gyűrűje 12,5 méter sugarú, a járható, aszfaltos része pedig 6 méter széles lesz. Kicserélik az útszegélyt, felújítják a járdát, illetve egyes szakaszokon új járdát építenek, mindkét oldalon kerékpársávok létesülnek és több új parkolókat is kialakítanak. A teljes szakaszon, mintegy 10 centiméter vastagságban lemarják a régi burkolatot, helyére új aszfalt kerül majd – tájékoztatott Kiss Zsolt építésvezető az Útéppark Kft.-től.

Városfejlesztés

 1. Elkészült a kerékpársáv

  Elkészült az új kerékpársáv a Rákóczi úton, a Széna tér és a József utca közötti szakaszon. Ezzel bővült Székesfehérvár kerékpárút-hálózata – adta hírül Facebook-oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2023.03.24.
 2. Új utcajelző táblák Feketehegyen

  Lecserélték az utcajelző táblákat és az azokat tartó állványokat Feketehegy-Szárazréten. A képviselői keretből finanszírozott beruházással a mai napon végeztek a szakemberek a városrész teljes területén – tájékoztatott Szigli István a városrész önkormányzati képviselője.

  2023.03.14.
 3. Így áll a Móri út felújítása

  Sajtónyilvános bejárást tartottak pénteken délután a Móri út felújítása kapcsán. A nagyszabású beruházás keretében – melyre több mint egymilliárd forintot nyert a város – új körforgalmi csomópont épül a Zichy ligeti csatlakozásnál, megújulnak a buszmegállók, kétoldali kerékpársáv készül és parkoló-bővítésre is sor kerül.

  2023.03.10.
 4. Fejlesztések az iskolánál

  Sokszor okozott problémát nagyobb esőknél a vízmegállás a Hétvezér Általános Iskola sarkánál az Álmos vezér és a Töhötöm utca kereszteződésében. Nemrégiben megújult az út alatti esővíz elvezető rendszer a kereszteződésben és az iskola gazdasági bejáratánál, továbbá a kereszteződésben az útburkolatot is felújították, illetve az iskola előtt a közvilágítást is fejlesztették.

  2023.03.10.