Szépen szerepeltek a fehérvári diákok a megyei közlekedésbiztonsági kupán

A Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a fiatalok biztonságos közlekedésre nevelése, illetve baleset-megelőző képességük fejlesztése céljából a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban rendezte a „XV. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa” megyei fordulóját.
2018.04.06. 09:09 |

Kerékpáros kategóriában Nágl Maja, a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulója, segédmotor-kerékpár kategóriában Bánfi Renáta, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium diákja, míg személygépkocsi-vezető kategóriában Kreizinger Máté, a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium diákja képviselheti Fejér megyét az országos versenyen.

Céljuk a középiskolás diákok közlekedésbiztonságának növelése és a helyes közlekedési magatartásformák elsajátításán keresztül a közlekedési kultúra fejlesztése.

A megyei versenyen 15 középiskolából összesen 37 diák vett részt, akik elméleti és gyakorlati tudásukat kerékpáros, segédmotoros, valamint személygépkocsi-vezető kategóriában bizonyíthatták. Járműkategóriánként az első három helyezett részesült díjazásban, a kategóriák győztesei pedig kivívták maguknak a jogot, hogy részt vegyenek a versenysorozat országos döntőjén, amelyet 2018. április 25-e és április 27-e között Lentiben rendeznek.

Közélet

 1. Jól tanuló fehérvári fiatalok vehettek át Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat

  Székesfehérvár évről évre ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló fiatalokat, akik szociális helyzetük okán rászorulnak a támogatásra. A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat az idei esztendőben 76 fehérvári általános és középiskolás, valamint a felsőoktatásban tanuló hallgató vehette át húsz intézményből.

  2019.01.15.
 2. Pénteken lesz nyílt nap a BCE Székesfehérvári Campusán

  A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán 2019. január 18-án, pénteken reggel kilenc órától nyílt napot tartanak, ahová az alap- és mesterképzések iránt érdeklődőket egyaránt szeretettel várják. A nyílt napon való részvétel regisztrációhoz kötött!

  2019.01.15.
 3. Vasárnap, Szent Sebestyén napján lesz Székesfehérvár fogadalmi miséje

  Január 20-án, vasárnap, Szent Sebestyén napján lesz Felsőváros búcsúja, amely 1739 óta Székesfehérvár fogadalmi napja. A fogadalmi misét 10 órakor, a felsővárosi Szent Sebestyén-templomban Spányi Antal, megyés püspök celebrálja. A szentmisét követően köszöntők hangzanak el a Felsővárosi Közösségi Házban, a búcsú folytatásaként pedig fánk, tea és forralt bor várja a résztvevőket.

  2019.01.15.
 4. InnoSchool – középiskolás fiatalok vállalkozóvá válását segítik

  A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség részt vesz az InnoSchool nemzetközi projektben melynek célja a közép-európai országokban, köztünk hazánkban is a vállalkozói szellem erősítése és a vállalkozóvá válás segítése a középfokú iskolai tanulmányaikat végző fiatalok körében. 

  2019.01.15.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek