Székesfehérvárról a Surányi utcából viszik a fővárosba az ország karácsonyfáját

Székesfehérvár adja idén az Ország Karácsonyfáját. A Surányi utcában található impozáns fenyőfát a tűzoltók fogják kivágni, majd elszállítják az Országház elé. A tűzoltók biztonságos munkavégzése valamint a hálózat megóvása érdekében áramszünetre lesz szükség. Tervezett áramszünet várható ideje: 2020.11.23. 8:00 órától 15:00 óráig. Érintett utcaszakasz: Surányi utca páros oldal: 14-48 között, és Surányi utca páratlan oldal: 11-49 között.
2020.11.18. 17:12 |

Az utcában levő kisfeszültségű áramhálózatot le kell kapcsolnia a szolgáltatónak és egy szakaszt átmenetileg le is kell bontani.

Fehérvári színes

 1. December 9-ig még lehet jelentkezni a Tollpihe Meseíró Pályázatra

  Folytatódik a Tollpihe Meseíró Pályázat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében. A Fejér megyei általános iskolások december 9-ig, jövő szerdáig küldhetik be a szabadon választott témában készült alkotásaikat. A legügyesebb meseírókat könyvekkel, társasjátékokkal jutalmazzák.

  2020.12.02.
 2. 2020-ban is várja az adományokat a MikulásGyár!

  A koronavírus-járvány sem szabhat gátat a karácsonyi adománygyűjtésnek: a szeretet ünnepéhez közeledve „megnyitotta kapuit” a MikulásGyár. A hagyományos kezdeményezéshez ebben az évben az Auchan Magyarország is csatlakozott, mind a 24 áruházában gyűjtőpontokkal várja az adakozókat december 1. és 20. között.

  2020.12.01.
 3. Elveszett a Mikulás kesztyűje! - ünnepváró bábelőadások az Igézőből szerdától szombatig

  Szerdától szombatig a legkisebbek egy dalos bábelőadással várhatják együtt a Mikulást az Igéző SZABAD-ON csatornáján keresztül. A népszerű Babos Bábos Társulat kedves előadásában egy elveszett pár kesztyű, rakoncátlan krampuszok és egy kisnyúl játsszák a főszerepet: kiderül, vajon a Mikulás el tudja-e vinni ajándékait vasárnap a gyerekeknek. 

  2020.12.01.
 4. „Segít a süti” - civil köszönet a megfeszített munkát végző egészségügyi dolgozóknak

  A SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet három elkötelezett önkéntese az egészségügyben dolgozók emberfeletti munkája elismeréseként rendszeresen sütemény-csomaggal szeretné meglepni a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozóit, amelyhez várják a csatlakozók adományait. Az édes meglepetésről a Damniczki család gondoskodik.

  2020.12.01.
 1. Idén is a kórház folyosóinak faléra kerülnek a Szent György Alkotótábor képei

  Idén már 23. alkalommal szervezték meg azt a kiállítást a kórházban, melyen a Szent György alkotókör festményeit mutatták be. A tárlat idén, a járványhelyzetre való tekintettel nem látogatható, azonban a képek ezúttal is a kórház szobáinak falaira kerülnek.

  2020.11.30.
 2. Hulladékcsökkentési Hét - virtuális kiállítás és szemléletformáló videó a könyvtártól

  Még a könyveket is lehet újrahasznosítani, így készülnek például a könyvszobrok – a Hulladékcsökkentési Hét apropóján virtuális kiállításra hívja olvasóit a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Az intézmény közösségi oldalán a Ki? Ti & Mi tagjai a vendégek, akik a környezettudatos mindennapokról beszélnek az érdeklődő gyerekeknek. A meghirdetett pályázatra készített újrahasznosított kincsek fotóit december 12-ig várja a könyvtár.

  2020.11.30.
 3. December 11-ig tart a karácsonyi adománygyűjtés a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Karácsonyi adománygyűjtő akciót hirdetett a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. Bár az intézmény zárva tart, a támogatásokat a bejáratnál átveszik, és eljuttatják azokat a rászoruló családoknak – elsősorban a Maroshegyen –, együttműködve az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központtal.

  2020.11.30.
 4. Online vásár és kreatív műhelysorozat a Fehérvári Kézművesek Egyesületével

  Online vásárt indított a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A szervezet honlapján és közösségi oldalán mintegy tucatnyi, a legkülönfélébb mesterségeket űző kézműves kínálja portékáit, használati és dísztárgyait az ünnepekre. 

  2020.11.30.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20