Székesfehérváron járt vállalkozói fórumával a jubileumát ünneplő VOSZ

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetség vállalkozói fórumokat tart országszerte, pénteken Székesfehérváron került erre sor. Az eseményen elhangzott: a jelenlegi helyzetben kulcsfontosságú a közös munka és az információmegosztás a vállalkozások boldogulása szempontjából, amelyre az idén 35 éves VOSZ a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt fektet.
2023.03.13. 11:26 |
Székesfehérváron járt vállalkozói fórumával a jubileumát ünneplő VOSZ

Székesfehérváron tartották meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által március során zajló országos eseménysorozata soron következő rendezvényét pénteken.

A hónap során megrendezett vállalkozói találkozók célja, hogy a VOSZ tájékoztatást adjon idei 35 éves jubileumi évében induló 5 éves stratégiájáról és cselekvési programjáról, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól, valamint a vármegyei VOSZ-szervezetek összefoglalást adjanak a tavalyi évi során végzett munkájukról.

Együttműködés a nehézségek közepette is

„Mire fellélegeztünk a pandémia okozta csapás után, egy újabb probléma kezdett kibontakozni: az energiaválság, a háború okozta gazdasági- és energiakrízis, amelynek következtében több éve nem tapasztalt tényezővel, az inflációval kellett megküzdeniük a gazdaság szereplőinek.” - értékelte a helyzetet felszólalásában Lehner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere, aki szerint a térség szereplői sikeresen kezelik a helyzetet. Hozzátette: az önkormányzat számára kiemelt jelentőséggel bírnak a vállalkozások, akik a jövőben is számíthatnak a partnerségre és a közös gondolkodásra.

„A VOSZ nagytekintélyű szervezet, amely rengeteget tesz az ország gazdaságáért és a vállalkozókért.” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a 35 éves jubileum alkalmából az érdekképviseletet Simon László. A Fejér Vármegyei Kormányhivatal főispánja hozzátette: a térségben szerencsére nagyon jó az együttműködés a vállalkozók, a közigazgatás és az önkormányzat között, amely jelentős eredményeket hozott a vármegyének az elmúlt években, akár fejlesztésekről, akár pályázatokról volt szó. Ígéretet tett arra is, hogy a Kormányablak munkatársai a jövőben is segíteni fogják a hozzájuk forduló vállalkozásokat a felmerülő kérdésekben.

Kevesebből többet

Méltatta az együttműködés fontosságát az eseményen megtartott felszólalásával Kovács Tibor, a VOSZ Fejér vármegyei elnöke is, aki az elmúlt időszak gazdasági folyamatait „mozgalmasnak és nehéznek” nevezte. Az érdekképviselet új korszakot kezdett meg, amelyben az együttműködés fontosságát hangsúlyozta: „A múlt tapasztalatait még sikeresebben kell hasznosítanunk a jövőben, miközben korábban nem látott kihívásokkal állunk szemben. A külső körülmények annyira megváltoztak, hogy a jövőben sokkal kevesebből kell sokkal többet kihozni.” – érzékeltette a nehézségeket a vármegyei elnök. Beszédében kiemelte, hogy a vármegyei szervezet tagsága az elmúlt években dinamikusan bővült, így létszám mára meghaladja a 180 főt. A szervezet idei évi tervei kapcsán a VOSZ 35 program országos rendezvénysorozatát, továbbá a rendszeres tájékoztatást és a párbeszéd fontosságát emelte ki a vármegyei elnök, amely elengedhetetlen a sikerhez és az együttes eredményekhez. A vármegyei aktivitások és az országos programok erősítik egymást, intenzív jelenléthez és növekvő befolyáshoz vezetnek, a vállalkozások és a versenygazdaság fejlődése érdekében.

Jubielum és új stratégia

„A VOSZ idén ünnepli a 35 éves fennállását, a jubileum időszakában pedig kifejezetten nehéz időszakot élnek meg a vállalkozók. Ennek ellenére az érdekképviselet továbbra is alapértékeihez hűen dolgozik a vállalkozásokért, működésük sikerességéért.” – mondta el az eseményen Eppel János, a VOSZ elnöke. Hozzátette: a VOSZ átalakulást él meg, egy növekedési pályára állt a tavaly elfogadott ötéves stratégiájának köszönhetően és a vállalkozói felmérések eredményeinek elemzése alapján. A szövetség a meglévő értékeit, a szakértelmet, a tudást és a vállalkozói szektorban összegyűlt ismeretét igyekszik még inkább a munkaadók javára kamatoztatni és a korábbiakhoz képest is még láthatóbbá tenni. „Az elmúlt 35 évben a VOSZ volt a legvonzóbb, legaktívabb és szakmailag is leghitelesebb önálló érdekképviselet. Szeretnénk ezt a munkát folytatva továbbra is egyfajta támogató partner lenni a vállalkozások számára.” – fogalmazott az elnök, aki szerint különösen az aktivitáson kell erősíteni a közeljövőben. Az elnök beszédében kifejtette: a VOSZ szakmai tanácsadással, a kedvező kamatozású Széchenyi Kártya Program hiteleinek forgalmazásával, érdekképviseleti tevékenységgel, képzéssel és más magas szintű és egyre fejlődő szolgáltatásokkal segíti a magyar vállalkozókat. Az idei évben tovább folytatódik a tavaly elindított, komplex vállalkozásfejlesztési program megvalósítása.

Gazdaság

 1. Fejlesztett az Alba-Kor Kft.

  Átadták az Alba Ipari Zónában az Alba-Kor Kft új felületkezelő üzemcsarnokát. A felületkezeléssel foglalkozó fehérvári Alba-Kor Kft. 722,86 millió forint összköltségvetésű fejlesztésének megvalósításával erősíteni tudja Magyarország zöldgazdaságát, az ipar környezettudatosabbá zöldebbé válását és egyedülálló technológiájával növeli a piaci részesedését.

  2024.04.11.
 2. Continest Defence Industry Day

  Az összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúraegységeket gyártó és fejlesztő székesfehérvári Continest Technologies Zrt. először rendezte meg a Continest Defence Industry Day-t, amelyre három kontinensről, több mint 15 országból érkeztek védelmi ipari képviselők, gyártók és innovátorok.

  2024.04.09.
 3. Közösen a legnagyobbal

  A Budapesti Közlekedési Központ szóló és csuklós trolibuszokra kiírt tenderén induláshoz kötött egymással partneri megállapodást a 130 éves múltra visszatekintő magyar buszgyártó, az Ikarus, és a maga tíz százalékot meghaladó globális piaci részesedésével a világ legnagyobb buszgyártója, a Yutong Bus Co. Ltd., vagyis a Jütung.

  2024.04.02.
 4. Egyetemi fejlesztések

  Újabb fontos előrelépés történt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Howmet-Köfém Kft. közötti, többéves szakmai együttműködés terén. Kedden bejelentették, hogy a Howmet Alapítvány 7.353.400 forint támogatást biztosít az egyetem számára a 2023/2024-es tanévre. Elhangzott, hogy a Howmet az elmúlt 8 évben összesen 130 millió forinttal segítette az egyetem fejlesztéseit.

  2024.03.19.