Szabadtéri szentmise lesz az Öreghegyen vasárnap 10:30-tól

A járványügyi helyzet lehetőséget ad a Székesfehérvári Egyházmegyében is arra, hogy a hívek részvételével szentmisék tartsanakA Székesfehérvár-Öreghegy Római Katolikus Plébánián úgy döntöttek, hogy a Béla úti temető előtti területen szabadtéren tartják vasárnap 10:30-tól. 
2020.05.23. 20:17 |
Tornyai Gábor atya videóüzenetében azt kérte a hívektől, hogy hozzanak maszkot magukkal és igyekezzenek betartani az egymás közötti távolságot. Ha valaki szeretne leülni, akkor ülő alkalmatosságot vigyen magával. Az áldoztatás kézbe történik majd a szentmisén. (A szabadtéri szentmisét a plébánia Facebook oldalára is felteszik és megpróbálják élőben is közvetíteni.)

Közélet

 1. Fehérvár országgyűlési képviselője koszorúval emlékezett az Országzászlónál

  Csütörtökön este Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője helyezett el koszorút az Országzászló emlékműnél, lezárva a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján szervezett egész napos fehérvári megemlékezéssorozatot.

  2020.06.04.
 2. Trianonra emlékeztek és emlékeztettek a 100. évforduló napján a Máriavölgyben

  A trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára emlékeztek és emlékeztettek csütörtökön a máriavölgyi Szűzanya szobornál. Az imádságos eseményen Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere mondott beszédet, közreműködött Bobory Zoltán író, költő, a Vörösmarty Társaság elnöke, valamint Cserta Balázs és Cserta Gábor. Imát mondott Tornyai Gábor, Öreghegy plébánosa.

  2020.06.04.
 3. Hűség és összetartozás - iskolai megemlékezések az Országzászló téren

  Rendhagyó történelemórával és virággal emlékeznek a fehérvári diákok az Országzászló téren a mai nap során. A város ügyeletet tartó iskolái egymást követve érkeznek és idézik fel a 100 évvel ezelőtt történteket.

  2020.06.04.
 4. Trianon 100 - néma főhajtással és polgármesteri emlékbeszéddel kezdődött a megemlékezés

  Az Országzászló téren kezdődött csütörtökön reggel az az egész napos emlékező programsorozat, amivel Székesfehérvár Önkormányzata, valamint civil szervezetek és közösségek készültek június 4-re, a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára. A Városházán Dr. Cser-Palkovics András polgármester beszédét követően elkezdődött az elcsatolt települések neveinek felolvasása.

  2020.06.04.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V