Május 23-tól a vasárnapi szentmiséken is részt vehetnek a hívek a Székesfehérvári Egyházmegyében

A Kormány tovább folytatja a járványügyi rendelkezések országos enyhítését. A járványügyi helyzet lehetőséget ad a Székesfehérvári Egyházmegyében is arra, hogy május 23. napjától engedélyt adjak a vasár- és ünnepnapi (és a hétköznapi) szentmisék hívek részvételével való templomi bemutatására. - írta csütörtökön kelt járványügyi rendelkezésében Spányi Antal, püspök.
2020.05.21. 12:55 |

A nagyobb egészségügyi biztonság érdekében javasoljuk, hogy a vasárnapi szentmisék csendes misék legyenek (közös éneklés elkerülése); és ahol erre lehetőség van, engedélyezzük, hogy a templomhoz kapcsolódó szabadtéren legyenek megtartva (szociális távolság megtartása).

A még mindig fennálló veszélyhelyzetre való tekintettel visszavonásig továbbra is érvényesek az MKPK 637/2020. sz., március 17-én kelt rendelkezésben foglaltak, miszerint a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól felmentést adunk és továbbra is lehetővé tesszük az általános feloldozás megadását.

Kérem a Plébános atyákat, hogy felelősséget érezve a rájuk bízottakért gondosan hirdessék és szervezzék meg a plébániák szentmiséit a fenti rendelkezések figyelembe vételével!

Testvéri köszöntéssel és püspöki áldással:

Spányi Antal, székesfehérvári püspök

Közélet

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V