Május 23-tól a vasárnapi szentmiséken is részt vehetnek a hívek a Székesfehérvári Egyházmegyében

A Kormány tovább folytatja a járványügyi rendelkezések országos enyhítését. A járványügyi helyzet lehetőséget ad a Székesfehérvári Egyházmegyében is arra, hogy május 23. napjától engedélyt adjak a vasár- és ünnepnapi (és a hétköznapi) szentmisék hívek részvételével való templomi bemutatására. - írta csütörtökön kelt járványügyi rendelkezésében Spányi Antal, püspök.
2020.05.21. 12:55 |

A nagyobb egészségügyi biztonság érdekében javasoljuk, hogy a vasárnapi szentmisék csendes misék legyenek (közös éneklés elkerülése); és ahol erre lehetőség van, engedélyezzük, hogy a templomhoz kapcsolódó szabadtéren legyenek megtartva (szociális távolság megtartása).

A még mindig fennálló veszélyhelyzetre való tekintettel visszavonásig továbbra is érvényesek az MKPK 637/2020. sz., március 17-én kelt rendelkezésben foglaltak, miszerint a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól felmentést adunk és továbbra is lehetővé tesszük az általános feloldozás megadását.

Kérem a Plébános atyákat, hogy felelősséget érezve a rájuk bízottakért gondosan hirdessék és szervezzék meg a plébániák szentmiséit a fenti rendelkezések figyelembe vételével!

Testvéri köszöntéssel és püspöki áldással:

Spányi Antal, székesfehérvári püspök

Közélet

 1. Első kézből Fehérvár - polgármesteri tájékoztató szeptember 29-én, kedden

  Október elsejétől az oktatási és nevelési intézmények mellett valamennyi önkormányzati fenntartású intézményben is bevezetik a kötelező testhőmérséklet-mérést belépéskor. Erről és további járványügyi információkról, aktuális hírekről is ír közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. A bejegyzés teljes szövege az alábbiakban olvasható.

  2020.09.29.
 2. A közgyűlésen elfogadott környzetbarát fejlesztéseket értékelte Juhász László önkormányzati képviselő

  A múlt heti közgyűlésen meghozott döntésekről tartott sajtótájékoztatót Juhász László városfejlesztési tanácsnok, a VÁLASZ Független Civilek Fehérvárért Egyesület önkormányzati képviselője. A képviselő a környzetbarát városfejlesztéssel kapcsolatos döntések közül szólt a vadmadárkórház létrehozásáról, a környezetkímélő buszok forgalomba állításáról és azokról a fejlesztésekről is, amelynek köszönhetően 2021 végére 26 utcában lesz kerékpárút.

  2020.09.29.
 3. Együtt a mellrák ellen! – Közösségi program online

  Október a mellrák elleni kampány hónapja, október 1-je a mellrák elleni küzdelem világnapja. A koronavírus járvány miatt a közös séta ugyan elmarad, de az online közösségi térben bárki csatlakozhat az október 2-i, pénteki programhoz, tájékoztatott a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda.

  2020.09.29.
 4. Megoldást keresnek a Vörösmarty tér 12. felújítása kapcsán kialakult problémákra

  A Vörösmarty tér 12. felújítása és bővítése kapcsán kialakult konfliktusokra kerestek megoldást azon a lakossági fórumon, amelyet az 1. számú választókörzet képviselője, Szabó-Bakos Györgyné hívott össze a környéken lakók kezdeményezésére. A fórumon egy olyan javaslatot is megfogalmaztak a lakók felé, ami a kivitelező költségén valósulna meg a Vak Bottyán közben található lépcső és rámpa átépítésével.

  2020.09.29.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4