Súlyemelés - három aranyérmet hoztak haza a fehérvári fiatalok Szombathelyről

A Fehérvár Rugby Club Súlyemelő Szakosztálya három versenyzőt indított szombaton a Tini Országos Bajnokságon Szombathelyen. A tini súlyemelőknek nem a felemelt súly nagysága, hanem az életkornak megfelelő súlyon bemutatott gyakorlat minősége számít, kiegészítve helyből távol ugrás és medicinlabda dobás versenyszámokkal. 
2020.06.29. 10:05 |

Schável Anna aranyérmes lett, a legjobb lány versenyző különdíjjal.

(helyből távolugrása 129 cm, a 2 kg-os medicinlabdát 517 cm-re dobta.

Szakítását 45 ponttal díjazták a bírák, míg a lökése 43 pontot ért. Edző: Bódis-Szabó Katinka)

Fodor Ádám, serdülő, 61 kg, aranyérem

(227 cm-t ugrott, a 4 kg-os medicinlabdával 739 cm-t dobott, 43 kilogrammot szakított, legjobb lökése 48 kg volt Edző: Dolovai Béla)

Rémai Vencel, serdülő, 81 kg, aranyérem

(207 centiméteres ugrással, 584 centiméteres dobással, 42 kg szakítással és 49 kg lökéssel szerzett első helyezést. Edző: Bódis-Szabó Katinka)

„A súlyemelőink legfőbb ismérve a szorgalom; az ötven napos kényszerszünet alatt valamennyien végig otthon edzettek, a kiadott saját testsúlyos gyakorlatokat végezték. A korlátozások feloldását követően azonnal megkezdték az edzéseket.” - foglalta össze a siker receptjét Gyolcsos Ferenc, klubvezető.

Képek: Bódis-Szabó Katinka

Sport

 1. Vége a szavazásnak: Loic Negoé az elmúlt évtized legszebb Vidi-gólja

  Honlapján szavaztatta meg szurkolóit a fehérvái futballklub, hogy melyik volt az elmúlt tíz év legszebb, Vidi-játékos által szerzett gólja. Minden évből több gólra is lehetett szavazni két hónapon át, az egyes évek "győztesei" jutottak a döntőbe. Itt aztán újabb szavazás alapján kiderült, hogy a Chelsea elleni Európa-liga csoportmeccsen született Nego-bomba volt a Vidi-szurkolók kedvence.

  2020.07.03.
 2. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.
 3. Jégkorong Erste Liga - finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat

  A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének. A klub honlapjának beszámolója szerint a játékoséveit Finnországban töltő tréner aktív pályafutását 2007-ben fejezte be.

  2020.06.30.
 4. Triatlon - világsztárok és érmek a Deseda-tó partján

  A hazai triatlon egyik meghatározó helyszínén, a kaposvári Deseda-tó partján került megrendezésre az idei szezon első megmérettetése. A múlt héten kirobbant nyári hőség nem állta útját a Family Tree Triatlon SE sportolóinak sem, az egyesület versenyzői szép eredményekkel zártak Somogyban.

  2020.06.29.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak