Súlyemelés - három aranyérmet hoztak haza a fehérvári fiatalok Szombathelyről

A Fehérvár Rugby Club Súlyemelő Szakosztálya három versenyzőt indított szombaton a Tini Országos Bajnokságon Szombathelyen. A tini súlyemelőknek nem a felemelt súly nagysága, hanem az életkornak megfelelő súlyon bemutatott gyakorlat minősége számít, kiegészítve helyből távol ugrás és medicinlabda dobás versenyszámokkal. 
2020.06.29. 10:05 |

Schável Anna aranyérmes lett, a legjobb lány versenyző különdíjjal.

(helyből távolugrása 129 cm, a 2 kg-os medicinlabdát 517 cm-re dobta.

Szakítását 45 ponttal díjazták a bírák, míg a lökése 43 pontot ért. Edző: Bódis-Szabó Katinka)

Fodor Ádám, serdülő, 61 kg, aranyérem

(227 cm-t ugrott, a 4 kg-os medicinlabdával 739 cm-t dobott, 43 kilogrammot szakított, legjobb lökése 48 kg volt Edző: Dolovai Béla)

Rémai Vencel, serdülő, 81 kg, aranyérem

(207 centiméteres ugrással, 584 centiméteres dobással, 42 kg szakítással és 49 kg lökéssel szerzett első helyezést. Edző: Bódis-Szabó Katinka)

„A súlyemelőink legfőbb ismérve a szorgalom; az ötven napos kényszerszünet alatt valamennyien végig otthon edzettek, a kiadott saját testsúlyos gyakorlatokat végezték. A korlátozások feloldását követően azonnal megkezdték az edzéseket.” - foglalta össze a siker receptjét Gyolcsos Ferenc, klubvezető.

Képek: Bódis-Szabó Katinka

Sport

 1. Amerikai-nigéria állampolgár a fehérvári kosarasok ötödik légiósa

  Négy amerikai légiós mellé egy ötödiket is igazolt az Alba Fehérvár, Zaid Hearst személyében, aki nigériai állampolgársággal is rendelkezik. A huszonhét éves játékosnak komoly európai rutinja is van, legutóbb Franciaországban kosarazott.

  2021.01.27.
 2. Korán nagy hátrányba került, csak felzárkózni tudott az Alba Szombathelyen

  A regnáló bajnok ottohnában kapott ki először hat győzelem után az Alba Fehérvár. A szombathelyi Falco tíz pont fölötti előnyt épített ki az első negyed végére, utána pedig visszaverte az Alba komolyabb zárkózási kísérleteit. Vojvoda Dávid 25 ponttal zárt, de védekezésben és a lepattanók összeszedésében nem remekelt a csapat, amely végül tizeneggyel kapott ki.

  2021.01.26.
 3. Elmaradt mérkőzését pótolja a Vidi szerdán a hatodik helyezett Kisvárda otthonában

  Január 26-án, szerdán 17:45 órától a Kisvárda otthonába látogat a MOL Fehérvár FC, hogy bepótolja az 5. fordulóból elhalasztott bajnoki mérkőzést. Az összecsapásról a klubhonlapon élő szöveges tudósítást olvashatnak, az M4 Sport pedig élőben közvetíti a meccset.

  2021.01.26.
 4. Kiállítás nyílik a Fehérvár Rugby Club 36 esztendős fennállásának tiszteletére

  Harminc esztendeje annak, hogy Fehérváron meghonosodott a rögbi sport. E jeles évforduló alkalmából január 28-án, csütörtökön 15 órától a Tarsoly Ifjúsági Egyesület szervezésében a Fehérvár Rugby Club emléktárgyaiból rendezett kiállítás megnyitójára kerül sor a Fő utca 3. alatt. A kiállítást Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő nyitja meg, köszöntőt mond Sipos András, az Tarsoly ifjúsági Egyesület elnöke.

  2021.01.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak