Súlyemelés - fehérvári érmek az ászári utánpótlás és felnőtt minősítő versenyről

Szombaton Ászáron lépett dobogóra Bódis-Szabó Katinka és Gyolcsos Ferenc, a Magyar Súlyemelő Szövetség kiemelt rendezvényén, ahol csak az ország legjobb minősített férfi és női versenyzői léphettek dobogóra, limitált összetett eredménnyel, amit a minősítő versenyeken kellett teljesíteni. Bódis-Szabó Katinka ezüst, míg Gyolcsos Ferenc bronzérmet szerzett.
2018.10.10. 09:10 |

Bódis-Szabó Katinka (90 kg súlycsoport): szakításban a 65, 70 és 75 kilogrammot sikeresen teljesítette. Lökésben 80 és 85 kilogrammon szintén sikeres gyakorlatokat mutatott be, míg 90 kilogrammos lökésben rontott. Összetett teljesítménye 159 kg, mely ezüstérmet ért.

Gyolcsos Ferenc (105 kg súlycsoport): szakításban a 90 kilogrammot sikeresen teljesítette, míg a 97 kg másodikra sikerült. Lökésben a 120, illetőleg a 125 kilogrammot sikerrel vette, míg a harmadik fogásától visszalépett, ezzel a teljesítményével a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Utánpótlás eredmények

Kölyök korosztály:

Kalló Vazul, 62 kg súlycsoport, 62 pont I. helyezés.

Rémai Vencel, 77 kg súlycsoport 45 pont I. helyezés
(a kölyök korosztályban még pontozással bírálnak, nem a felemelt súly nagysága dönt)

Junior korosztály:
Nagy Ferenc, 85 kg súlycsoport, szakításban 55 kg sikeres, 60 kg kétszer is sikertelen. Lökésben: 70 kg, 75 kg, 80 kg mindhárom fogás sikeres. Összetett eredménye 133 kg, ezzel aranyérmet szerzett.

A felnőttek közt a 105 kilogrammosok súlycsoportjában Schneider Gábor 175 kilogrammos összteljesítményével bronzérmes lett.

Sport

 1. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.
 2. Győzelem Szombathelyen - nem botlott a kiesőjelölt otthonában a MOL Vidi

  A Haladás ellen lépett pályára idegenben a MOL Vidi a válogatott szünet után folytatódó labdarúgó bajnokságban. Az első félidőben a legnagyobb ziccert a hazaiak hagyták ki, ezt pedig bánhatták szünet után, amikor két fehérvári gól eldöntötte a meccset. Győzelmével harmadik helyre jött fel a táblázaton a Vidi.

  2018.10.20.
 3. Zsinórban a harmadik is megvan - ezúttal a Mosnmagyaróvárt verte a Fehérvár

  Végig jól játszott, és magabiztosan nyert az újonc Mosonmagyaróvár ellen az Alba Fehérvár KC a női kézilabda bajnokság hatodik fordulójában. A fehérváriak végül nyolc góllal, 29-21-re győztek.

  2018.10.20.
 4. Triatlon: Dévay Márk kilencedik lett az U23-as Európa-bajnokságon

  Újabb remek eredményt ért el Dévay Márk. Az Alba Triatlon SE sportolója ezúttal Eilatban, az U23-as triatlon Európa-bajnokságon ért el top tízes eredményt: kiváló versenyzéssel kilencedik lett.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak