Súlyemelés - fehérvári érmek az ászári utánpótlás és felnőtt minősítő versenyről

Szombaton Ászáron lépett dobogóra Bódis-Szabó Katinka és Gyolcsos Ferenc, a Magyar Súlyemelő Szövetség kiemelt rendezvényén, ahol csak az ország legjobb minősített férfi és női versenyzői léphettek dobogóra, limitált összetett eredménnyel, amit a minősítő versenyeken kellett teljesíteni. Bódis-Szabó Katinka ezüst, míg Gyolcsos Ferenc bronzérmet szerzett.
2018.10.10. 09:10 |

Bódis-Szabó Katinka (90 kg súlycsoport): szakításban a 65, 70 és 75 kilogrammot sikeresen teljesítette. Lökésben 80 és 85 kilogrammon szintén sikeres gyakorlatokat mutatott be, míg 90 kilogrammos lökésben rontott. Összetett teljesítménye 159 kg, mely ezüstérmet ért.

Gyolcsos Ferenc (105 kg súlycsoport): szakításban a 90 kilogrammot sikeresen teljesítette, míg a 97 kg másodikra sikerült. Lökésben a 120, illetőleg a 125 kilogrammot sikerrel vette, míg a harmadik fogásától visszalépett, ezzel a teljesítményével a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Utánpótlás eredmények

Kölyök korosztály:

Kalló Vazul, 62 kg súlycsoport, 62 pont I. helyezés.

Rémai Vencel, 77 kg súlycsoport 45 pont I. helyezés
(a kölyök korosztályban még pontozással bírálnak, nem a felemelt súly nagysága dönt)

Junior korosztály:
Nagy Ferenc, 85 kg súlycsoport, szakításban 55 kg sikeres, 60 kg kétszer is sikertelen. Lökésben: 70 kg, 75 kg, 80 kg mindhárom fogás sikeres. Összetett eredménye 133 kg, ezzel aranyérmet szerzett.

A felnőttek közt a 105 kilogrammosok súlycsoportjában Schneider Gábor 175 kilogrammos összteljesítményével bronzérmes lett.

Sport

 1. POLAR Futóklub Székesfehérváron kéthetente csütörtökön várják a futókat

  A világ piacvezető edzésdiagnosztikai, pulzus- és teljesítménymérő berendezéseket, órákat gyártó cége által támogatott közösség Székesfehérváron a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban tartott ingyenes edzésekre várja ezentúl kéthetente csütörtökön a futás szerelmeseit és mindazokat, akik szeretnének jobban megismerkedni a sportág rejtelmeivel.

  2019.02.21.
 2. A Fehérvár Karate Akadémia versenyzője, Dezső Kata ezüstérmet szerzett az ob-n

  Tata városa adott otthont a kyokushin karate Magyar Bajnokságnak küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. Ez a rendezvény, mint a neve is mutatja, a legrangosabb verseny a felnőtt korosztály számára hazánkban. Idén is a honi kyokushin harcosok színe-java gyűlt össze a Güntner Arénában, ahol 10 magyarországi stílusszervezet 37 klubjának 87 versenyzője mérkőzött meg a bajnoki címekért.

  2019.02.21.
 3. Bejárható Magyarország - leendő vízitúra-vezetők a Csónakázó-tavon

  A hétvégén, egészen pontosan szombaton 15:45-kor Székesfehérváron, a Vitál Club sportáruház mögötti előadóteremben várják a leendő vízitúra-vezetőket. Az elméleti oktatás mellett természetesen szerepet kap majd a gyakorlati képzés is, melynek helyszíne a Csónakázó-tó lesz. 

  2019.02.21.
 4. Egygólos előnnyel várhatja a MOL Vidi a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját

  A Taksony ellen temérdek támadást vezetett a MOL Vidi, de végül csak egyetlen lövés akadt be az NBIII-as együttes hálójába. Összesen közel harmincszor lőttek kapura a piros-kékek, de csak második félidő végéhez közeledve, a csereként beállt Hodzic révén született gól.

  2019.02.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak