Súlyemelés - fehérvári érmek az ászári utánpótlás és felnőtt minősítő versenyről

Szombaton Ászáron lépett dobogóra Bódis-Szabó Katinka és Gyolcsos Ferenc, a Magyar Súlyemelő Szövetség kiemelt rendezvényén, ahol csak az ország legjobb minősített férfi és női versenyzői léphettek dobogóra, limitált összetett eredménnyel, amit a minősítő versenyeken kellett teljesíteni. Bódis-Szabó Katinka ezüst, míg Gyolcsos Ferenc bronzérmet szerzett.
2018.10.10. 09:10 |

Bódis-Szabó Katinka (90 kg súlycsoport): szakításban a 65, 70 és 75 kilogrammot sikeresen teljesítette. Lökésben 80 és 85 kilogrammon szintén sikeres gyakorlatokat mutatott be, míg 90 kilogrammos lökésben rontott. Összetett teljesítménye 159 kg, mely ezüstérmet ért.

Gyolcsos Ferenc (105 kg súlycsoport): szakításban a 90 kilogrammot sikeresen teljesítette, míg a 97 kg másodikra sikerült. Lökésben a 120, illetőleg a 125 kilogrammot sikerrel vette, míg a harmadik fogásától visszalépett, ezzel a teljesítményével a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Utánpótlás eredmények

Kölyök korosztály:

Kalló Vazul, 62 kg súlycsoport, 62 pont I. helyezés.

Rémai Vencel, 77 kg súlycsoport 45 pont I. helyezés
(a kölyök korosztályban még pontozással bírálnak, nem a felemelt súly nagysága dönt)

Junior korosztály:
Nagy Ferenc, 85 kg súlycsoport, szakításban 55 kg sikeres, 60 kg kétszer is sikertelen. Lökésben: 70 kg, 75 kg, 80 kg mindhárom fogás sikeres. Összetett eredménye 133 kg, ezzel aranyérmet szerzett.

A felnőttek közt a 105 kilogrammosok súlycsoportjában Schneider Gábor 175 kilogrammos összteljesítményével bronzérmes lett.

Sport

 1. A város fele sportolt a Kihívás Napján - Fehérvár legyőzte koszovói ellenfelét

  Székesfehérvár idén is legyőzte nemzetközi ellenfelét a Kihívás Napján. A szervezők ezúttal a majdnem azonos lélekszámú koszovói Peja városával sorsolták össze Fehérvárt, de városunk több mint ötven százalékos részvétellel maga mögé utasította déli vetélytársát.

  2019.06.18.
 2. A Felix Promotion Profi Box Gála győztes fehérvári ökölvívóit fogadták a Városházán

  A székesfehérvári Felix Promotion Magyar Ring Profi Box Gálán győztes hazai ökölvívókat fogadta Fehérvár polgármestere és alpolgármestere hétfőn a Városházán, ahol megköszönték a sportolóknak a teltházas estét. Április végén az MKOSZ-csarnokban Hegyi Barnabás ötödik, Márton Balázs hatodik, míg a debütáló Kiliti Tamás első győzelmét aratta a profik között, ráadásul mindhárom fehérvári harcos kiütötte ellenfelét.

  2019.06.17.
 3. Bajnoki címek és egy országos csúcs az ARAK atlétáitól

  A junior és U23-as atlétikai országos bajnokságon taroltak az Alba Regia Atlétikai Klub sprinterei. Takács Boglárka és Szabó Dániel 100 és 200 méteren is fölényesen nyert. Mátó Sára tovább faragta országos csúcsát 400 gáton. Emellett Brandl Lilla megdobta az U20-as EB kvalifikációs szintjét!

  2019.06.17.
 4. Már nem kell sokat várni, hamarosan teljesen elkészül a Kiskút Tenisz Klub csarnoka

  A női Szuperliga-rajt előtt Cser-Palkovics András vendégeskedett a Kiskút Tenisz Klubban. Székesfehérvár teniszt is szerető polgármesterét a klub elnöke, Viszló Csaba kalauzolta körbe a csaknem teljesen kész, fedett, új csarnokban.

  2019.06.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak