Stipsicz Bence is szerződést hosszabbított a fehérvári hokicsapattal

Negyedik szezonját kezdheti meg a Hydro Fehérvár AV19 csapatánál a válogatott Stipsicz Bence. A védő 1+1 éves megállapodást kötött a Volánnal, ezzel újabb magar alapemberét tudja megtartani az ICEHL-résztvevő fehérvári csapat.
2021.04.30. 14:20 |

A 24 éves hátvéd - fiatal kora ellenére – négy világbajnokságon erősítette a magyar felnőtt válogatottat. Tagja volt a szentpétervári A-csoportos keretnek, valamint ott volt a kijevi és budapesti divízió I/A világbajnokságon is, ahogy a 2019-es, nur-szultáni megmérettetésen, ezen kívül a keret stabil tagjaként szerepelt a nottinghami olimpiai selejtező tornán is. A MAC Budapestben nevelkedett játékos a 2015/2016-os szezonban mutatkozott be a MOL Ligában, nevelőegyesületében 53 mérkőzésen lépett jégre. A 2016/2017-es szezont a legerősebb amerikai juniorligában, az USHL-ben töltötte, a Cedar Rapids RoughRiders csapatában 47 mérkőzésen 6 pontot szerzett. Az egy év tengerentúli kitérő után tért haza a Hydro Fehérvár AV19 együttesébe, a 2017/2018-as szezon óta 208 találkozón lépett jégre az osztrák bázisú bajnokságban, 68 pontot szerezve.

Nagyon jó lehetőséget látok itt Fehérváron ahhoz, hogy fejlődhessek” – mondta Stipsicz a szerződés aláírását követően. „Megkaptam a bizalmat az edzői stábtól, évről évre egyre nagyobb szerep hárul rám. A liga szintén egyre magasabb színvonalat képvisel, Magyarországon a legmagasabb szinten pedig itt tudok játszani. Szeretnék a következő évben még jobban játszani, még többet hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Úgy érzem, a sebességem fejlődött a legnagyobbat az itt töltött évek alatt, hiszen a liga rákényszeríti az embert arra, hogy gyorsan hozzon döntéseket. A sport mellett az egyetemen egy évem van hátra a mesterképzésből, ezt szeretném befejezni, a klub ebben is támogat, így a döntésemben ez is szerepet játszott. A következő szezonban, amelyben nagyon várom, hogy a szurkolók is visszatérhessenek, reméljük, hogy egy jobb évet tudunk zárni, hiszen a rájátszás nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de ezen szeretnénk javítani!

Sport

 1. Labdarúgó válogatott: öt Vidi-játékos van a bő EB-keretben

  Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő, 30 fős keretét. A két csoportmeccsét is Budapesten játszó nemzeti csapat Ausztriában edzőtáborozik, majd két felkészülési meccset is játszik. A keretben Bolla, Fiola, Hangya, Nego és Nikolics személyében öt Mol Fehérvár-játékos szerepel.

  2021.05.06.
 2. Az élvonaltól búcsúzó Diósgyőr otthonában zárja a szezont vasárnap a MOL Fehérvár FC

  Május 9-én, vasárnap 17:30 órakor a már kiesett DVTK otthonában játssza a 2020-2021-es bajnoki szezon utolsó mérkőzését a Vidi.

  2021.05.06.
 3. Elkezdődött az atlétikai versenyszezon - az U16 és U14 korosztály sikerei a Bregyóban

  A legfiatalabb versenyzők, a 12-13 és a 14-15 évesek területi kvalifikációs versenyével elstartolt az atléták versenyszezonja. Az ARAK fiataljai hazai pályán bizonyítottak, számolatlanul értek el egyéni csúcsokat, amelyekért nem maradt el az arany, ezüst és bronzérem sokasága.

  2021.05.04.
 4. Kettős emberhátrányban, hosszabbításban kapott ki a Vidi a Magyar Kupa döntőjében

  2019 után játszott ismét Magyar Kupa-döntőt a Mol Fehérvár, az ellenfél ezúttal az Újpest volt. A bajnokságban rendre kiütötte a lilákat a Vidi, ezúttal az első félidőben egyik csapat sem tudott betalálni. Helyzet alig volt a második játékrészben, de az utolsó percben, majd a hosszabbításban is kiállítottak egy fehérvárit, végül pedig egy jól eltalált lövés döntött az Újpest javára.

  2021.05.03.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak