20%-al több hallgatóval folytatódnak a képzések a Corvinus Székesfehérvári Campusán

A előző évhez képest is nőtt a nappali tagozatra felvételt nyert elsőéves hallgatók létszáma a BCE Székesfehérvári Campusán. Az újonnan felvettek mintegy 46%-a Székesfehérvárról és környékéről érkezik.
2020.07.29. 12:48 |

A BCE Székesfehérvári Campusán a nappali munkarendben induló alap- és mesterszakokra felvett hallgatók száma összességében 11,5%-kal magasabb a tavalyi eljárásban felvett hallgatók számához képest és az első évfolyamosokkal együtt, 20 %-kal nagyobb összlétszámmal folytatódnak a képzések

Szántó Richárd, a BCE alapképzésekért felelős dékánja felidézte, hogy 2019 júliusától alapítványi fenntartású egyetemként tevékenykedik a Corvinus, az új modell új struktúrát és új stratégiát is jelent az egyetem számára. A dékán kiemelte, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem ambiciózus célokat tűzött ki maga elé: 10 éven belül a világ legjobb 200 egyeteme közé szeretnének kerülni, valamint az európai TOP 100-ba is bekerülnének. Szántó Richárd hozzátette, a minőségi oktatáshoz hozzá tartozik az is, hogy csak a legjobb hallgatók kerülhetnek be az egyetemre, ezt jelzi, hogy idén is magas volt a ponthatár.

Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid rektori megbízott szerint az általános felvételi eljárás eredménye több szempontból is fontos, hiszen annak ellenére sikerült ezt elérni, hogy országos szinten átlagosan húsz százalékos visszaesés volt tapasztalható a jelentkezők létszámában, valamint a székesfehérvári campusra való bekerülés ponthatárai is megemelkedtek mintegy 50 ponttal a tavalyi évhez képest.

"Ezzel együtt örömmel látjuk, hogy a magas elvárások mellett is a hallgatói létszám folyamatosan növekszik. Szeptemberben, az első évfolyamosokkal együtt, 20 %-kal nagyobb összlétszámmal folytatódnak a képzések a Székesfehérvári Campuson" - tette hozzá.

A felvételi során a BCE Székesfehérvári Campusán gazdálkodási és menedzsment alapszakra, turizmus-vendéglátás alapszakra, pénzügy és számvitel alapszakra, valamint sportközgazdás mesterszakra lehetett jelentkezni.

A Nappali munkarendben induló alap- és mesterszakokra az általános eljárásban felvett hallgatók száma összességében 11,5%-kal magasabb a tavalyi általános eljárásban felvett hallgatók számához képest. Az induló alapszakokra az általános eljárásban 7%-kal több hallgatót vettek fel idén a tavalyi általános eljáráshoz viszonyítva. A sportközgazdász mesterszakra pedig 27%-kal több hallgatót vettek fel "2020A"-ban a "2019A" általános eljáráshoz viszonyítva.

A legmagasabb pontszámmal felvett hallgató 491 pontot teljesített, alapszakon 400 pont felett 60%-a teljesített a felvételizőknek.

Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid rektori megbízott szólt arról is, hogy a BCE Székesfehérvári Campusára felvettek mintegy 46%-a Székesfehérvárról és környékéről érkezik, a budapestek aránya 11%, míg a Budapest környékén élőké 28%.

"Fontos kiemelni, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemre felvételt nyert alapszakos hallgatók 80%-a Corvinus Ösztöndíjasként kezdheti meg első féléves tanulmányait, mesterszakokon ez az arány 85%. Vagyis a modellválásnak köszönhetően a korábbihoz hasonló arányban tanulhatnak térítésmentesen a hallgatók egyetemünkön a teljesítményalapú ösztöndíjrendszernek köszönhetően." - emelte ki a rektori megbízott, hozzátéve, hogy a BCE Székesfehérvári Campuson 70% térítésmentes képzésben részesülhet eredménye alapján. Kiemelt eredmény, hogy mesterszakon ez az arány 100%.

"Ötcsillagos" kollégium a székesfehérvári campus hallgatóinak

Horváth Béla campusigazgató elmondta, hogy a székesfehérvári campuson minden megvan, ami ma egy egyetemen elvárható, komoly informatikai háttérrel rendelkező oktatótermekkel, kutatólaborokkal. A campuson helyben van a kollégium is, ahol kétágyas aparatmanok, légkondicionált szobák várják a hallgatókat. Mindegyik szobához mosdó és fürdő tartozik és a közösségi terek is biztosítva vannak, konyhával, étkezőkkel. Az önkormányzat jóvoltából a park kialakítása is megkezdődött, a térkövezés elkészült, csak a füvesítés van hátra. A kültéri kondieszközök telepítése is a füvesítéssel együtt történik majd meg. 

A pótfelvételi során meghirdetett szakok: gazdálkodási és menedzsment alapszak, turizmus-vendéglátás alapszak, pénzügy és számvitel alapszak és sportközgazdás mesterszak

Aki esetleg lemaradt, vagy nem tudott dönteni az általános felvételi eljárásban, annak sincs oka csüggedni. A pótfelvételi időszakban még van lehetőség csatlakozni a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának inspiratív közösségéhez. A campuson ugyanis az induló összes képzés meghirdetésre kerül a pótfelvételi időszakban is, ráadásul nemcsak önköltséges, hanem Corvinus ösztöndíjas formában is.

Közélet

 1. Járványköltségvetés készült, de idén is garantált a város hitelfelvétel nélküli, stabil gazdálkodása

  Szerdán lépett hatályba Székesfehérvár 2021. évi költségvetése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester „járványköltségvetést” írt alá a Városházán, 75 milliárd forint főösszeggel, amiből 21 milliárd forint az Önkormányzat saját bevétele, működésre 30 milliárd, fejlesztésekre pedig több mint 40 milliárd forintot számolva. 

  2021.01.20.
 2. Honvédelmi ismeretek és hazafias tradíciók átadását segítő megállapodást kötöttek

  Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola abból a célból, hogy elősegítse a hagyományőrző, hazafias tradíciók és a honvédelmi ismeretek átadását a fiatalok számára.

  2021.01.20.
 3. Szombaton írják országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgát

  Január 23-án, szombaton délelőtt írják országszerte, így Székesfehérváron is a középiskolai központi felvételi vizsgákat a diákok. A járványvédelmi szabályok értelmében egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet, minimum másfél méteres védőtávolsággal. Számukra nem teszik kötelezővé a védőmaszk használatát, a felügyelő tanároknak azonban igen – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján közzétett egészségügyi ajánlásokban.

  2021.01.20.
 4. A Wannsee-i konferenciára emlékeznek Székesfehérváron

  A Wannsee-i konferenciáról emlékezik meg az idei év első Közéleti klubjában a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága. A rendkívüli helyzet miatt idén a hagyományos emlékező program elmarad, helyette egyéni emlékezésre kérik a fehérváriakat. 

  2021.01.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár