Sportos piknik lesz vasárnap a Széna téren - sok gyerekprogrammal készülnek

Sok mozgással, gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozással és zenével invitálja a városrészben élőket családi kikapcsolódásra a Széna téri piknik augusztus 14-én, vasárnap 10 órától a Széna Téri Általános Iskola előtti térre. A rendezvény ingyenes.
2022.08.11. 09:13 |
Sportos piknik lesz vasárnap a Széna téren - sok gyerekprogrammal készülnek

Hangulatos helyszínen, a Széna Téri Általános Iskola előtti téren rendezi meg a második Széna téri pikniket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ augusztus 14-én, vasárnap. A program feltöltődést, kikapcsolódást kínál a családoknak, ifjabbaknak és idősebbeknek egyaránt.

A 10 órakor induló rendezvényen elsőként, mintegy bemelegítésként Dancs Évával zumbázhatnak kicsik és nagyok – ez a tavalyi pikniken is nagy sikert aratott. A zumbát egy másik mozgásforma követi: 11-től Szűcs Dorinával lehet jógázni egy órán át – javasoljuk, hogy akinek van jógamatraca, hozza magával. A sportokból a gyerekek sem maradnak ki, őket 15 órától interaktív zenés-mozgásos programmal várja Kneifel Anna. A programok sorát a Leonardo Jam 16 órakor kezdődő koncertje zárja.

Nyáridőben jólesik egy kis hűsítő – a piknik egész ideje alatt szörpöket lehet kóstolni, sőt, akár ingyen fagyihoz is lehet jutni, a gyerekek ugyanis játékos nyereményért és fagyiért folyó hétpróba során bizonyíthatják ügyességüket. A résztvevők mini léghokiban, óriás dartsban, hanoi tornyai játékban, célba dobásban, óriás angry birds csúzliban, „sötétben való tapogatózásban” (vagyis dobozba rejtett tárgyak tapintással történő felismerésében) mérik össze tudásukat, de a hetedik próbán, a kézműves foglalkozáson is alkotniuk kell valamit, amit aztán haza is vihetnek.

Részletes program:

10.00–11.00 Közös zumba Dancs Évával
11.00–12.00 Közös jóga Szűcs Dorinával
15.00–16.00 Interaktív zenés-mozgásos program gyerekeknek Kneifel Annával
16.00–17.00 Leonardo Jam
Egész nap: kézműves foglalkozás, szörpkóstoló, pecsétgyűjtő hétpróba

Fehérvári színes

 1. Őszi kézműves családi délután

  Kreatív délutánra hívja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ október 1-jén, szombaton Börgöndpusztára. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének közreműködésével többek között fa kulcstartót is festhetnek az érdeklődők a Tó Sörözőben.

  2022.09.29.
 2. Szent Mihály-napi piknik

  Október első szombatján ismét Szent Mihály-napi piknikre hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar hagyományos családi programjában a szárazréti óvodások műsora mellett kézműves foglalkozás és sok játék is várja az érdeklődőket, a színpadon pedig fellép Wolf Kati és Kovács Áron is. A belépés ingyenes.

  2022.09.29.
 3. A világ más szemmel

  Újabb ismeretterjesztő előadást szerveznek október 4-én, kedden 17.00 órai kezdettel a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjában. Hogyan láthatjuk a világot más szemmel és miként változtassunk a megszokott életvitelünkön? – ezekre a kérdésekre keresik a választ Dr. Csepregi Gábor oktató közreműködésével. Az angol nyelvű előadáshoz tolmácskészüléket biztosítanak.

  2022.09.29.
 4. Elhalasztják a Mihály-napi vásárt

  A kedvezőtlen időjárás miatt a Széna Téri Általános Iskola úgy döntött, hogy elhalasztja a szeptember 29-én, csütörtökön 14.00 órára tervezett Mihály-napi vásárt. Az eseményt 2002. október 3-án, hétfőn változatlanul 14.00 órától tervezik megtartani.

  2022.09.29.