Sportos napok a Bregyóban a Napraforgó Városi Napközi Táborban

Honvédelmi többtusa, légpuska lövészet, valamint kerékpáros ügyességi feladatok szerepeltek a Napraforgó Városi Napközi Tábor gyermekeinek szervezett versenyen csütörtökön délelőtt. A tábor pénteken teniszezéssel zárul. A város támogatásának köszönhetően idén hét turnusban többszáz gyermek töltötte tartalmasan a nyári szünetet.
2022.08.11. 15:29 |
Sportos napok a Bregyóban a Napraforgó Városi Napközi Táborban

Utolsó hetéhez érkezett a Napraforgó Városi Napközis Tábor, ahol ma a sport és a biztonságos kerékpáros közlekedés kapott főszerepet. A Fejér Megyei Technikai és Tömegsport Szövetség képviselői tartottak légpuskalövészet foglalkozást, míg Májer László rendőr őrnagy biciklis ügyességi versenyt szervezett, ahol a fiatalok a KRESZ-t is gyakorolhatták. A foglalkozások végén a legügyesebbeket díjazták is.


A Fejér Megyei Technikai és Tömegsport Szövetségnek köszönhetően több héten át színesítette sportlövészet a tábor programját. Antal László elnöktől megtudtuk, a lövészet mellett honvédelmi többtusában is versenybe szálltak a gyerekek. Kézigránátot dobtak, futottak és fekve lőttek. A sorozatban legjobb eredményeket elérteket díjazták is. Harmadik helyen Varga Emma, a második helyen Lánczos Zsófia, míg a lányoknál az első helyen Farkas Liliána végzett. A fiúknál Dombrádi Dávidnak bronz-, György Marcellnek ezüst-, míg Kovács Olivérnek aranyérem került a nyakába. A puskalövészetben is külön díjazták a lányokat és a fiúkat. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Lánczos Zsófia és Dombrádi Dávid állhatott fel, Farkas Lilán és Varga Károly a második helyen végzett, míg a dobogó legfelső fokára Varga Emma és Szebeni Zsombor léphetett fel. „Nagyon szép eredményeket értetek el, köszönhető ez a kitartásotoknak. Akik így tudnak küzdeni, azok megérdemlik az első helyezéseket.” – dicsérte meg a gyerekeket Laci bácsi.

A sportlövészet egy különleges technikai sportág, amely nagy fegyelmet kíván és fejleszti a figyelemkoncentrációs képességet. Azok, akik itt kedvet kapnak a sporthoz és tehetségük is van hozzá, a városban működő lövészegyesületekben folytathatják a sportolást – mondta Viza Attila közbiztonsági tanácsnok.

A lövészettel egy időben zajlott a kerékpáros ügyességi verseny, amelyet Májer László rendőr őrnagy szervezett, ahol a fiatalok a KRESZ-t is gyakorolhatták. A játékos versenyen, amelyet a tábor több turnusában rendeztek meg, a gyerekek magabiztos kerékpáros tudást szerezhettek, hogy biztonságosan közlekedjenek az utakon.

A Napraforgó Városi Napközis Tábor holnap bezárja kapuit. Lakatos Dávid táborvezetőtől megtudtuk, a hét során változatos programokkal várták a gyerekeket. A legtöbben a második héten vették igénybe a város által szervezett tábort, ekkor 234-en voltak. Ezt követően 130-150 fő körül mozogott a létszám. A rendőrségi és tűzoltó bemutatók mellett a biztonságos közlekedés és az egészségfejlesztés is szerepelt a programok között. A táborozók jártak a Titkok Házában, a Hetedhét Játékmúzeumban, a Bregyó köz árnyas fái alatt kézműveskedtek, kisállatokkal ismerkedtek, strandoltak és sportoltak. A hét teniszezéssel zárul majd pénteken.

Fehérvári színes

 1. Őszi kézműves családi délután

  Kreatív délutánra hívja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ október 1-jén, szombaton Börgöndpusztára. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének közreműködésével többek között fa kulcstartót is festhetnek az érdeklődők a Tó Sörözőben.

  2022.09.29.
 2. Szent Mihály-napi piknik

  Október első szombatján ismét Szent Mihály-napi piknikre hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar hagyományos családi programjában a szárazréti óvodások műsora mellett kézműves foglalkozás és sok játék is várja az érdeklődőket, a színpadon pedig fellép Wolf Kati és Kovács Áron is. A belépés ingyenes.

  2022.09.29.
 3. A világ más szemmel

  Újabb ismeretterjesztő előadást szerveznek október 4-én, kedden 17.00 órai kezdettel a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjában. Hogyan láthatjuk a világot más szemmel és miként változtassunk a megszokott életvitelünkön? – ezekre a kérdésekre keresik a választ Dr. Csepregi Gábor oktató közreműködésével. Az angol nyelvű előadáshoz tolmácskészüléket biztosítanak.

  2022.09.29.
 4. Elhalasztják a Mihály-napi vásárt

  A kedvezőtlen időjárás miatt a Széna Téri Általános Iskola úgy döntött, hogy elhalasztja a szeptember 29-én, csütörtökön 14.00 órára tervezett Mihály-napi vásárt. Az eseményt 2002. október 3-án, hétfőn változatlanul 14.00 órától tervezik megtartani.

  2022.09.29.