Sorsdöntő mérkőzések várnak a fehérvári csapatokra

Kiélezett meccsen szenvedett vereséget kedden este az Arconic-Alba Fehérvár a Falco KC Szombathely otthonában. A csapat péntek este javíthat, még a város elsőosztályú focicsapata, a MOL Fehérvár FC az NB I-es tagság megőrzéséért küzdhet.
2023.05.25. 17:10 |
Sorsdöntő mérkőzések várnak a fehérvári csapatokra

Pénteken este az Arconic-Alba Fehérvár játékosain a sor, hogy folytassák a mintát és behúzzák a hazai mérkőzésüket.

A férfi kosárlabda-bajnokság döntőjében három mérkőzés lejátszása után a Falco KC Szombathely 2-1-re vezet, így a döntő negyedik meccsén nem csak az egyenlítés, de az életben maradás a cél a fehérvári kosarasoknak. Pongó Marcellék nem feltett kézzel mennek neki a meccsnek. Ahogy a magyar válogatott irányító fogalmazott: az ilyen szoros meccsekből tanulnak.

A játékosok a pénteki meccsen is számítanak a hazai szurkolókra, akik az egész párharc során rendületlenül biztatják a csapatot.

„Természetesen megint nagyon számítunk a szurkolóinkra, akik hétvégén is belehajszoltak minket a győzelembe, valamint a keddi, szombathelyi mérkőzésen is végig szurkoltak nekünk." Az Arconic-Alba Fehérvár győzelme esetén a felek tovább játszanak, az egyik csapat három győzelemig tartó sorozatában vasárnap este, Szombathelyen játszhatják le a mindent eldöntő mérkőzést.

A MOL Fehérvár FC számára ugyan nem a bajnoki cím a tét, a csapatra azonban így is nagyon fontos mérkőzés vár.

Az előző fordulóban magabiztos győzelmet arató fehérváriak szombaton idegenben, 20.00 órától a már biztos kieső Vasas otthonában lépnek pályára. Ugyan a jelenleg 11. helyen álló Honvéddal szemben egypontos előnye van a Vidinek, azonban a biztos bennmaradáshoz győzelemre van szükség. A mérkőzéssel egyidőben a Honvéd Felcsúton, a Puskás Akadémia otthonában lép pályára. A Vidi várhatóan csordultig telt vendéglelátók előtt játszik az Illovszky Rudolf Stadionban, miután a MOL Fehérvár FC játékosai átvállalták a belépők költségét, így a szurkolók ingyen válthatták meg jegyeiket.

Ugyan mindkét székesfehérvári csapat mérkőzésére elfogytak a jegyek, a belépővel nem rendelkező szurkolók sem maradnak le az izgalmakról. Az M4 Sport csatorna előbb május 26-án, pénteken 18.15 órától az Arconic-Alba Fehérvár mérkőzését, majd május 27-én, szombaton 20.00 órától a Vidi Vasas elleni szereplését közvetíti élőben.

Sport

 1. Sporttudományok Fehérváron

  A háromnapos XXI. Országos Sporttudományi Kongresszus előtt írt alá együttműködési megállapodást az Óbudai Egyetem és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem. A következő három napban a résztvevők 155 előadást hallhatnak a sporttudományok témájában. A rendezvényhez kapcsolódóan Székesfehérvárra érkezett az országjáró szűrőkamion is, ahol számos vizsgálatot és mérést elvégeztethettek az érdeklődők.

  2024.05.29.
 2. Kihívás Napja 2024.

  Május 29-én, szerdán újra megrendezik a Kihívás Napját, ami hagyományosan már éjféltől egészen késő estig nyújt változatos sportlehetőségeket a mozogni vágyóknak. A sportszerető közönségnek többek között lesz lehetősége labdajátékok űzésére, aquafitnessre, valamint minden korosztályt megszólító tornák kipróbálására. Éjfélkor a Bregyóban tornával kezdődtek a Kihívás napi programok Fehérváron.

  2024.05.28.
 3. Búcsú a Mancz focitól

  Elbúcsúzott a Mancz utcai betonpályától a hagyományos futballtalálkozó közössége. A pálya helyén rövidesen egy parkoló, illetve egy gyerekeknek szánt KRESZ pálya épül.

  2024.05.27.
 4. Egész nap pattogott a labda

  Általános és középiskolások focizhattak, röplabdázhattak és kosárlabdázhattak a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapján. A focimérkőzések már múlt héten pénteken elkezdődtek a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központ pályáin.

  2024.05.24.