Solium Regni – pénteken nyílik a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont

November 17-én, pénteken nyitják meg a Várkörúton található a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpontot és a Solium Regni – Az ország trónusa állandó kiállítást. Az egykori Köztársaság mozi épületében kialakított látogatóközpont és az ott otthonra talált tárlat az egykori Szent István-i bazilika történetét mutatja be. Az intézmény a nyitónapon 17 és 21 óra között ingyenesen látogatható!
2023.11.16. 17:15 |
Solium Regni – pénteken nyílik a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont

Az egykori Köztársaság mozi épületében november 17-én, pénteken 17.00 órától nyitja meg kapuit a a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont. Az Árpád-ház program keretében létrejött intézmény célja, hogy a nemzet történelmi fővárosában bemutassa az egykori Szent István-i bazilika történelmi, társadalmi, földrajzi és építészeti jelentőségét. Kulturális, oktatási és tudományos célra is használhatják majd a látogatók az új közösségi teret, melynek állandó kiállítása Solium Regni – Az ország trónusa címmel nyílik meg.

Az ünnepélyes átadás napján, pénteken 17 és 21 óra között ingyenesen látogatható az intézmény, ezt követően keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között lesz elérhető a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont a nagyközönség számára.