Javult Vimmer Gergő mozgássérült művész állapota, tovább segítenék a gyógyulását

A fehérvári Vimmer Gergely gyerekkora óta él fogyatékkal, az influenza A-vírusa következtében épült le a teste. Hosszú ideje már, hogy beszélni sem tud, táblagépen kommunikál a külvilággal, ám a „Segítsük Gergőt!” kampány segítségével a közelmúltban két hetes terápián vehetett részt solymári Borsóházban, ahol ugrásszerű javulást értek el nála, így folytatni szeretnék az ápolását.
2020.07.29. 17:11 |

Vimmer Gergő legfontosabb kifejező eszköze a művészet; szőtteseit már a Királykút Emlékházban és A Szabadművelődés Házában is megismerhette a közönség.

A Holl Nándor, színművész által életre hívott adománygyűjtő kampány segítségével már több mint 1 millió forintot gyűjtöttek Gergő rehabilitációs kezelésére, illetve egy új, számára kényelmesebb, egészségügyileg is az állapotának megfelelő ágy vagy matrac vásárlására.

A „Pozitív változások" című kisfilmben bemutatták, hogy a solymári Borsóház Nemzetközi Intenzív Terápiás Központban kapott fejlesztésnek köszönhetően milyen sokat fejlődött Gergő mozgása mindössze egyetlen hét alatt.

„Ezen a ponton nem szabad abbahagynunk, olyan jól reagált Gergő a kezelésekre, hogy szeretnénk tovább folytatni az ő jövőjének ápolását, az egészségének javítását, hogy minél boldogabban és teljesebben élhesse következő éveit.” - hangsúlyozta Holl Nándor, színművész, aki arra kért mindenkit, hogy csatlakozzon a kampányhoz, ha teheti adományozzon és segítse Gergőt.

A solymári Borsóház Nemzetközi Intenzív Terápiás Központban gyermekeknek és fiatal felnőtteknek segítenek átbillenni a megrekedt fejlődési szakaszokon. A napi 2-5 órás programban gyógytornász, konduktor és gyógypedagógus szakemberek dolgoznak és egyénre szabott speciális eszközöket alkalmaznak.

Dr. Cser-Palkovics András, polgármester és Deák Lajosné, önkormányzati képviselő, tanácsnok már esztendők óta figyelemmel kísérik Gergő állapotát, több más mellett például egy szövőszékkel is támogatták művészeti tevékenységét, kiállítási lehetőségeket biztosítottak számára.

Deák Lajosné a közelmúltban magánemberként felcímkézett szörpöket készített, amelyek bevételéből szintén Gergő gyógykezelését támogatta.

A támogatási lehetőségekről a https://segitsukgergot.blog.hu/ oldalon olvashat bővebben. A kampány hivatalos oldala a facebookon itt található.

Közélet

 1. Több mint ötven családnak segít idén a Gondtalan sulikezdés adománygyűjtő akció

  A „Gondtalan sulikezdés” jótékonysági akciót negyedik alkalommal hirdette meg a Next Stop Fehérvár üzletközpont az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központtal karöltve. A kezdeményezés keretében iskolatáskákat, tolltartókat, füzeteket, ceruzákat, tollakat és egyéb iskolakezdéshez szükséges eszközöket várnak augusztus 13-tól 17-ig, csütörtöktől hétfőig 10 és 18 óra között a Next Stop üzletközpontban.

  2020.08.13.
 2. Az Alba Innovárra is lehet szavazni az Edison 100 listáján augusztus 25-ig

  Az Edisonplatform Gondolkodó Körének szakmai döntése alapján az Alba Innovár is felkerült a 2020-as Edison100 listára. Idén szülők is jelölték a gyerekeket fejlesztőket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, amelyekre augusztus 25-ig lehet szavazni.

  2020.08.13.
 3. Székesfehérváron is épül honvédelmi sportközpont

  Újabb tizenegy honvédelmi sportközpont építéséről döntött a Kormány - az első ütemben a székesfehérvári létesítmény is helyet kapott - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2020.08.12.
 4. Egészséges táplálkozás időskorban - szakemberek segítenek a családoknak

  Augusztus 13-án, csütörtökön 16 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban újabb állomásához érkezik a DIÓ, azaz a Demencia Információs Órák a Katolikus Szeretetszolgálat szervezésében. A téma ezúttal: Az egészséges táplálkozás idős korban. A projekt alapüzenete: VAN SEGÍTSÉG! Közvetlen célcsoportjai mindazok, akik otthonukban ápolnak demenciával élő családtagot.

  2020.08.12.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30