IV. Alba Regia Felsőoktatási Expo - korszerű tudást kínálnak a fehérvári egyetemek

Negyedik alkalommal várták a középiskolás diákokat és szüleiket Székesfehérváron, az Alba Regia Sportcsarnokban az Alba Regia Felsőoktatási Expora, melyen a látogatók a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is hangsúlyosan a duális képzés nyújtotta lehetőségekről kaphattak tájékoztatást. Az Alba Regia Sportcsarnokban nem csak az egyetemek képviselői, hanem a duális képzésben résztvevő cégek is ott voltak. 
2018.10.16. 15:36 |

A rendezvényen - amelyet Székesfehérvár Önkormányzata megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. szervezett - önálló standokon képviseltették magukat a fehérvári felsőoktatási intézmények: az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Egyetem.

A nagyszabású eseményen megjelentek az egyetemek vállalati partnerei is, azok a cégek, amelyek gyakorlati helyet biztosítanak a Székesfehérváron elérhető duális képzésben tanuló hallgatók számára. A látogatók megismerkedhettek a vállalkozások nyújtotta lehetőségekkel, első kézből kaphattak információt minden - a felvételi jelentkezéssel, az induló szakokkal, a duális képzések tartalmával kapcsolatban - felmerülő kérdésre, de az érintett cégek elképzeléseiről, az újdonságokról is hallhattak a helyszínen.

A duális képzési forma lényege, hogy a hallgatók, miközben nappali tagozaton tanulnak, egyidejűleg gyakornokként dolgoznak a képzésben résztvevő és a tanulmányokhoz kapcsolódó gyakorlati oktatást nyújtó vállalatnál. Ezzel fizetésre és komoly munkaerőpiaci előnyökre tehetnek szert.

Az összes kiállító, az összes egyetem, az összes leendő munkáltató pontosan tudja, hogy mekkora értéket képviselnek a város számára a fiatalok. Egyetlen célunk van; hogy itthon tartsunk benneteket, legalábbis közületek minél több fiatalt.” - emelte ki köszöntőjében Dr. Cser-Palkovics András, aki arra biztatta a jelenlevőket, hogy ismerjék meg a kiállítók kínálatát. „Azt kívánom, hogy minél többen itt, Fehérváron legyetek egyetemisták; egyetemistának lenni jó, Fehérváron pedig - reményeim szerint - különösen jó.” - tette hozzá Fehérvár polgármestere.

A Corvinus Egyetem székesfehérvári képzési helye a 2016-17-es tanév óta van jelen és várja hallgatóit a campusán. Egy olyan campuson, amelyről mostanra elmondhatjuk, hogy négy olyan szakot is kínál, amelyeket a pesti campus nem.” - hangsúlyozta Dr. András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja, egyetemi docens, aki bemutatta a képzési kínálatot, - a gazdálkodás és menedzsment valamint pénzügy és számvitel szakokat -  külön felhívva a figyelmet az új, vendéglátás és turizmus alapszakra, rendezvényszervezési specializációval és a sportközgazdász mesterszakra, kiemelve, hogy az egyetem duális központja Székesfehérvár, 27 duális partnercéggel. A Campuson a több mint 3 milliárd forint értékű európai uniós fejlesztéséből megújuló egykori Huszárlaktanya és 21. századi elvárásokkal kompatibilis tananyagok, új laborok, oktatási módszertanok szolgálják a leendő hallgatókat.

András Krisztina a 2019-ben meghirdetendő szakokról elmondta, olyan képzéseket is kínálnak, amelyek sem a pesti campuson, sem más felsőoktatási intézményben nem találnak meg, ilyen a sportközgazdász-mesterszak, amelynek duális partnere az Alba Regia SC. A rektori megbízott szólt a kollégiumi elhelyezés lehetőségeiről, a Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának önállóvá fejlődött székesfehérvári divíziójáról, a Corvinus Karrier Klubról és az intézmény pezsgő a közösségi életéről is.

Székesfehérvár egyre inkább a magyar felsőoktatás kiemelt központjai közé fog tartozni.

A Kodolányi János Egyetem Székesfehérvár egy másik gyönyörű szép helyszínén, nyugodt, parkosított környezetben van, ahol a közeljövőben egy komoly iskolafejlesztési program fog megvalósulni, amelynek intézményünk szerves része lesz.” - hangsúlyozta Berta Ákos, a Kodolányi János Egyetem rektorhelyettese, külön felhívva a figyelmet a művészeti képzésükre.

Dr. Györök György az Alba Regia Műszaki Kar dékénja arról beszélt a fiataloknak, hogy a versenyképes képzés mellett a duális oktatásban nagy lehetőségei vannak a hallgatóknak azon túl, hogy egy szerethető intézményben kapnak versenyképes tudást. "Noha mintegy nyolcszáz hallgatónk van, mégis mindegyikükre személyesen odafigyelünk, minden egyes hallgató fontos nekünk." - emelte ki a dékán, hozzátéve, hogy képzésük már 40 éve biztosítja a székesfehérvári műszaki oktatást, a tudomány igen széles palettáját lefedve a felsőfokú szakképzéstől, az MSC és BSC képzéseken át a doktori képzésig. Lettem valaki, mint mindenki, akire egy kicsit odafigyeltek.” - zárta Illyés Gyula gondolataival a köszöntőjét Dr. Györök György. Az eseményen részt vett Mészáros Attila, alpolgármester is.

Gazdaság

 1. A legmenőbb diákmunkákról is szó volt a II. Országos Diákmunka Konferencián

  Az idén Székesfehérvár adott helyet a II. Országos Diákmunka Konferenciának, ahol a diákmunka helyzetéről, lehetőségeiről tájékoztatták a fiatalokat. A diákmunka a pénzszerzés mellett olyan új élmények és tapasztalatok forrását is jelenti, amelyeket a padban ülve sosem élhetnének át a diákok.

  2018.11.20.
 2. Erre figyeljünk használt autó vásárláskor, ha nem akarunk csalódni

  A használtautó vásárlás lehetséges buktatóira hívta fel a figyelmet a Das WeltAuto. A cégnél az ügyfelek kizárólag gondos állapotfelmérésen átesett, megbízható, kifogástalanul szervizelt autók közül választhatnak. Fejér megyében a tavalyi évhez képest is jelentősen növekedett a használt autók vásárlása.

  2018.11.17.
 3. Vízhűtéses ablakot fejlesztettek a székesfehérvári Jüllich Glas szakemberei

  Új gyártástechnológiát fejlesztett ki a székesfehérvári Jüllich Glas Holding. A vízzel feltöltött üvegpanelek hőszigetelt üvegszerkezetbe integrálásával, hűtésre alkalmas, energetikailag racionalizált, környezetbarát üvegszerkezeteket hoztak létre.

  2018.11.07.
 4. Innováció a házépítésben - Fehérváron is megkezdődött az Európai Szakképzési Hét

  A Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola idén is csatlakozott az Európai Szakképzési Hét programjaihoz, melynek ünnepélyes megnyitójára is az intézményben került sor, hétfőn Az iskola az Innováció a házépítésben című hétfői szakmai konferenciájára meghívta a Noah-ház ötletgazdáját Blaskovich Ákost, aki találmányát, a rezsimentes, önfenntartó és környezetbarát lakóházat mutatta be és a Wilo Magyarország Kft szakembereit is, akik egy világújdonságról, az okos szivattyúról beszéltek az érdeklődő fiataloknak.

  2018.11.05.
 1. Édesanya workshopot szerveznek az Öreghegyi Közösségi Házban

  Országos „Édesanya workshopot” szervez szombaton 33 helyszínen a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Székesfehérváron az Öreghegyi Közösségi Házba várják az érdeklődőket, akik praktikus ötleteket kapnak azzal kapcsolatban, hogy édesanyaként hogyan állják meg helyüket a munka világában.

  2018.10.25.
 2. IV. Alba Regia Felsőoktatási Expo - korszerű tudást kínálnak a fehérvári egyetemek

  Negyedik alkalommal várták a középiskolás diákokat és szüleiket Székesfehérváron, az Alba Regia Sportcsarnokban az Alba Regia Felsőoktatási Expora, melyen a látogatók a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is hangsúlyosan a duális képzés nyújtotta lehetőségekről kaphattak tájékoztatást. Az Alba Regia Sportcsarnokban nem csak az egyetemek képviselői, hanem a duális képzésben résztvevő cégek is ott voltak. 

  2018.10.16.
 3. Több mint ezer álláslehetőséggel várta látogatóit a IV. FMH állásbörze

  Negyedik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és a munkavállalókat a Fejér Megyei Hírlap és az Önkormányzat hétfőn, Székesfehérváron. Az Alba Regia Sportcsarnokban a magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselői mellett megtalálhatók voltak, a fegyveres testületek és a Katasztrófavédelem szervei is, akik toborzóval és életpályamodellel csábították az érdeklődőket.

  2018.10.15.
 4. Arconic(OK)osan - a pályaválasztásban is segít a szakmai verseny

  A Hotel Magyar Királyban rendezték meg hétfőn az Arconic(OK)osan szakmai versenyt, amelynek célja, hogy segítsen a régióban tanuló középiskolásoknak és egyetemistáknak a pályaválasztásban. Az idén a székesfehérvári középiskolák diákjai mellett veszprémből is érkeztek fiatalok.

  2018.10.15.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek