IV. Alba Regia Felsőoktatási Expo - korszerű tudást kínálnak a fehérvári egyetemek

Negyedik alkalommal várták a középiskolás diákokat és szüleiket Székesfehérváron, az Alba Regia Sportcsarnokban az Alba Regia Felsőoktatási Expora, melyen a látogatók a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is hangsúlyosan a duális képzés nyújtotta lehetőségekről kaphattak tájékoztatást. Az Alba Regia Sportcsarnokban nem csak az egyetemek képviselői, hanem a duális képzésben résztvevő cégek is ott voltak. 
2018.10.16. 15:36 |

A rendezvényen - amelyet Székesfehérvár Önkormányzata megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. szervezett - önálló standokon képviseltették magukat a fehérvári felsőoktatási intézmények: az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Egyetem.

A nagyszabású eseményen megjelentek az egyetemek vállalati partnerei is, azok a cégek, amelyek gyakorlati helyet biztosítanak a Székesfehérváron elérhető duális képzésben tanuló hallgatók számára. A látogatók megismerkedhettek a vállalkozások nyújtotta lehetőségekkel, első kézből kaphattak információt minden - a felvételi jelentkezéssel, az induló szakokkal, a duális képzések tartalmával kapcsolatban - felmerülő kérdésre, de az érintett cégek elképzeléseiről, az újdonságokról is hallhattak a helyszínen.

A duális képzési forma lényege, hogy a hallgatók, miközben nappali tagozaton tanulnak, egyidejűleg gyakornokként dolgoznak a képzésben résztvevő és a tanulmányokhoz kapcsolódó gyakorlati oktatást nyújtó vállalatnál. Ezzel fizetésre és komoly munkaerőpiaci előnyökre tehetnek szert.

Az összes kiállító, az összes egyetem, az összes leendő munkáltató pontosan tudja, hogy mekkora értéket képviselnek a város számára a fiatalok. Egyetlen célunk van; hogy itthon tartsunk benneteket, legalábbis közületek minél több fiatalt.” - emelte ki köszöntőjében Dr. Cser-Palkovics András, aki arra biztatta a jelenlevőket, hogy ismerjék meg a kiállítók kínálatát. „Azt kívánom, hogy minél többen itt, Fehérváron legyetek egyetemisták; egyetemistának lenni jó, Fehérváron pedig - reményeim szerint - különösen jó.” - tette hozzá Fehérvár polgármestere.

A Corvinus Egyetem székesfehérvári képzési helye a 2016-17-es tanév óta van jelen és várja hallgatóit a campusán. Egy olyan campuson, amelyről mostanra elmondhatjuk, hogy négy olyan szakot is kínál, amelyeket a pesti campus nem.” - hangsúlyozta Dr. András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja, egyetemi docens, aki bemutatta a képzési kínálatot, - a gazdálkodás és menedzsment valamint pénzügy és számvitel szakokat -  külön felhívva a figyelmet az új, vendéglátás és turizmus alapszakra, rendezvényszervezési specializációval és a sportközgazdász mesterszakra, kiemelve, hogy az egyetem duális központja Székesfehérvár, 27 duális partnercéggel. A Campuson a több mint 3 milliárd forint értékű európai uniós fejlesztéséből megújuló egykori Huszárlaktanya és 21. századi elvárásokkal kompatibilis tananyagok, új laborok, oktatási módszertanok szolgálják a leendő hallgatókat.

András Krisztina a 2019-ben meghirdetendő szakokról elmondta, olyan képzéseket is kínálnak, amelyek sem a pesti campuson, sem más felsőoktatási intézményben nem találnak meg, ilyen a sportközgazdász-mesterszak, amelynek duális partnere az Alba Regia SC. A rektori megbízott szólt a kollégiumi elhelyezés lehetőségeiről, a Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának önállóvá fejlődött székesfehérvári divíziójáról, a Corvinus Karrier Klubról és az intézmény pezsgő a közösségi életéről is.

Székesfehérvár egyre inkább a magyar felsőoktatás kiemelt központjai közé fog tartozni.

A Kodolányi János Egyetem Székesfehérvár egy másik gyönyörű szép helyszínén, nyugodt, parkosított környezetben van, ahol a közeljövőben egy komoly iskolafejlesztési program fog megvalósulni, amelynek intézményünk szerves része lesz.” - hangsúlyozta Berta Ákos, a Kodolányi János Egyetem rektorhelyettese, külön felhívva a figyelmet a művészeti képzésükre.

Dr. Györök György az Alba Regia Műszaki Kar dékénja arról beszélt a fiataloknak, hogy a versenyképes képzés mellett a duális oktatásban nagy lehetőségei vannak a hallgatóknak azon túl, hogy egy szerethető intézményben kapnak versenyképes tudást. "Noha mintegy nyolcszáz hallgatónk van, mégis mindegyikükre személyesen odafigyelünk, minden egyes hallgató fontos nekünk." - emelte ki a dékán, hozzátéve, hogy képzésük már 40 éve biztosítja a székesfehérvári műszaki oktatást, a tudomány igen széles palettáját lefedve a felsőfokú szakképzéstől, az MSC és BSC képzéseken át a doktori képzésig. Lettem valaki, mint mindenki, akire egy kicsit odafigyeltek.” - zárta Illyés Gyula gondolataival a köszöntőjét Dr. Györök György. Az eseményen részt vett Mészáros Attila, alpolgármester is.

Gazdaság

 1. Ipar 4.0 zárókonferencia lesz a Hotel Magyar Királyban

  Az „Alba Innovár Digitális Felzárkóztatási Program I.” projekt eredményeiről, tapasztalatairól szól az „Ipar 4.0” projekt zárókonferenciája. Az eseményre március 26-án, kedden a Hotel Magyar Királyban 9 órától kerül sor.

  2019.03.14.
 2. Két díjat is kapott a fehérvári székhelyű PatikaPlus Gyógyszertárak cégcsoport

  A több mint 1.500 üzletet és ügyfélkiszolgálási pontot tesztelő és 6.500 ügyfél véleményét felmérő ClientFirst Consulting kihirdette az idei „Kiválóság az ügyfélkiszolgálásban” díjak győzteseit. Több kategóriában is vizsgálták a magyarországi cégek teljesítményét, a székesfehérvári székhelyű PatikaPlus Gyógyszertárak csoportja kimagasló eredménnyel végzett.

  2019.03.11.
 3. Versenyképesség és innováció Magyarországon - szimpózium a Corvinuson

  Versenyképesség és innováció Magyarországon címmel szervezett konferenciát csütörtökön a Corvinus Alba Karrier Klub. A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán Palotai Dániel, az MNB ügyvezetője tartott előadást, majd Rab Árpád, a Budapesti Corvinus Egyetem docense az okosvárosfejlesztési trendekről, nehézségekről szólt. 

  2019.03.07.
 4. A büntetés-végrehajtás is Fehérváron gyártott Ikarusokat vásárol

  A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága 19 (továbbá opcionálisan hét) darab autóbuszt rendelt a közbeszerzésen nyertes székesfehérvári Ikarus Járműtechnika Kft.-től, továbbá a HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt.-től nettó 1 milliárd 723 millió forintért.

  2019.03.04.
 1. Hiányszakmák Fejér megyében - ösztöndíjat kap aki ezeket tanulja

  Az 2019/2020-as tanévben Fejér megyében húsz ösztöndíjas hiányképzést jelöltek meg, amelyek választása esetén a tanuló havi ösztöndíjban részesülhet. Ezek között van a villanyszerelő, férfiszabó, burkoló és asztalos is.

  2019.02.27.
 2. Székesfehérváron is duális tanműhelyt adott át a Grundfos

  A szivattyúkat gyártó dán Grundfos tatabányai és székesfehérvári gyárában a duális képzésben használható tanműhelyt, oktatólabort és virtuális valóságot alkalmazó szobát adott át szerdán, 170 millió forintos beruházással.

  2019.02.20.
 3. Székesfehérvári startup sikere a Design Terminálon

  A fehérvári Konnektor Iroda alapítója, Szabó Dávid tavaly indított egy startup vállalkozást a szintén fehérvári Bíró Zsolttal közösen és máris sikerült bekerülniük a Design Terminal mentoring programjába. A 4 hónapos program alatt sokat tanultak és dolgoztak, a Demo Dayen átvehették "A legtöbbet fejlődött csapat" díját is.

  2019.02.07.
 4. Székesfehérváron ismertették az OECD friss országtanulmányát

  Székesfehérváron ismertette az OECD legfrissebb országtanulmányát Álvaro Pereira, a szervezet országtanulmányi részlegének igazgatója. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet friss elemzése kiegyensúlyozottnak és erőteljesnek nevezi a gazdasági növekedést, köszönhetően a bérnövekedés által hajtott erős belföldi keresletnek, illetve a kiemelkedő beruházási aktivitásnak.

  2019.01.31.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek