Sok hibával játszva is volt esélye a pontszerzésre az Alba FKC-nek a Vác ellen

Szoros meccset játszott, amelyen végig hátrányban volt az Alba Fehérvár a női kézilabda-bajnokságban. A rutinosabb váciak a második félidőben öt góllal is vezettek, a hajrában mégis közel volt az egyenlítéshez az Alba. Sok hibát vétettek a fehérváriak, így a maguk dolgát nehezítették meg.
2020.09.13. 20:10 |

2-1-re vezetett először, és mint kiderült, utoljára az Alba FKC a Vác ellen. A rutinosabb vendégek, kapusuk Triffa bravúrjainak köszönhetően mindig kicsit előrébb jártak, bár a meccs képe alapján nem voltak jobbak az első félidőben. Szélről többször tudtak gólt szerezni, míg az Albában, amelynek szintén volt jó kapusteljesítménye Pijevic révén, főleg Triscsukra és az újfent jól beszálló Utasira maradt a góllövés. A félidő hajrájában mínusz háromról villámgyorsan visszajött az Alba, de eggyel így is a vendégek vezettek szünetben.

A második játékrészben nőtt a különbség, mert hatékonyabban támadott a Vác. Lakatos lövései, Hámori egyéni betörései és a heteseket értékesítő Szabó góljai biztos előnyt értek. Az Alba kapujában Pijevic után Dányi is bemutatott bravúrokat, de úgy tűnt, az öt góllal meglépő vendégeknek nem lesz gondjuk. Ráadásul rengeteg technikai hibát vétett, labdákat dobott ki a pályáról a Fehérvár, ezzel is nehezítve a felzárkózást. Aztán a hajrában már a Vác is fáradt, az Alba pedig Szarka és Szabó-Májer szélső góljaival kis híján kiegyenlített. Másfél perccel a vége előtt már csak egy volt a különbség, egyenlíteni azonban nem sikerült. Megérdemelten nyert a Vác, ugyanakkor sajnálhatják a rosszkor eladott labdákat a fehérváriak, mert szinte végig volt esély a pontszerzésre.

Alba Fehérvár FKC - Váci NK 27-30 (13-14)

Alba: Pijevic, Dányi (kapusok) Triscsuk 6 (3), Bardi 5, Utasi 4, Szarka 3, Szabó-Májer 3, Temes 2, Gerháth 1, Háfra 1, Töpfner 1,  Varga E. 1, Afentaler, Besszer, Boldizsár, Vascsuk.

Sport

 1. Mindkét kupát a hazai csapat nyerte a jubileumi Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztiválon

  A Csónakázó-tónál rendezték meg szombaton a 15. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivált, amely a vírushelyzet miatt kevesebb legénységgel, különleges lebonyolítási rendben zajlott. A versenyen mindkét kategóriában a székesfehérvári Dragon Aqua SE vihette haza az aranyérmeket, elhódítva a Vegyes Kupát és a Marathon Open Kupát is.

  2020.09.26.
 2. Elmarad az Alba Fehérvár KC-Kisvárda kézilabda mérkőzés is

  Az Alba Fehérvár KC közleményben tudatta, hogy a csapat vasárnapra kiírt bajnoki mérkőzése a Kisvárda Master Good ellen elmarad. A fehérváriak két nappal ezelőtti ellenfelénél, a Balatonboglárnál ugyanis a mérkőzés után végzett koronavírus-tesztek között két játékosé is pozitív lett.

  2020.09.26.
 3. Új LED-fallal gazdagodott a város az öttusa-szövetségnek köszönhetően

  Versenyrendezésben és események közvetítésében is használható nagy LED-falat vásárolt az EMMI által támogatott pályázaton a Magyar Öttusa Szövetség. A harminc négyzetméteres kivetítő a számos öttusa világversenynek otthont adó Székesfehérvár tulajdonába került, avatását szombaton tartották az uszoda előtt.

  2020.09.26.
 4. Háromszor vezetett, mégis kikapott Grazban a tartalékosan felálló Hydro Fehérvár AV19

  Tartalékosan lépett jégre a koronavírus által sújtott Hydro Fehérvár AV19 az ICE Hockey League első fordulójában Grazban. Bár nagy nevek hiányoztak, hatékonyan játszott a Volán, de hiába akarta túlütni az ellenfelet, az mindig válaszolt. A hajrát pedig jobban bírta, így nyert a Graz.

  2020.09.25.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak