Simán továbbjutott a MOL Fehérvár FC a labdarúgó Magyar Kupában

A labdarúgó válogatott szünetben Magyar Kupa fordulót rendeztek. A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapat Budapestre látogatott, a III. Kerületi TVE együtteséhez. A fehérváriak az esélyesek nyugalmával játszhattak és nyertek.
2022.09.18. 17:37 |
Simán továbbjutott a MOL Fehérvár FC a labdarúgó Magyar Kupában

III. Kerületi TVE-MOL Fehérvár FC 2-5 (1-1)

Pedig borzalmasan kezdte a mérkőzést a Mol Fehérvár FC, hiszen a második percben egy hazai szögletet követően Opavszky 18 méterről óriási gólt akasztott, ezzel a III Kerületi TVE jutott előnyhöz. Már a szünetre készültek a felek, amikor a 44. percben Kodro hasonlóan egy szöglet után bombázott a kapuba.
A fordulás után gyors gólváltás következett – egy hazai kontrából Elek Bence volt eredményes az 56. percben, majd három perc elteltével Bumba beadását Stopira fejelte 11 méterről a kapuba. A 63. percben a csereként pályára lépő Heister, majd nyolc perccel később Bumba is betalált. A Mol Fehérvár FC-ből még Makarenko is gólt szerzett a végén, így végül nagyon simán győzött idegenben a MOL Fehérvár FC.

JEGYZŐKÖNYV

Kalap utca, 800 néző. Vezette: Molnár Attila (Belicza Bence, Vörös Dániel)

III. KERÜLET: Szmola – Preklet, Egerszegi, Fejes – Szalai V. (Vankó, 64.), Schuszter (Kokenszky, 72.), Opavszky, Kozics (Hibjan, 86.), Kirják (Lapu, 86.) – Barczi, Elek B. Vezetőedző: Aczél Zoltán

MOL FEHÉRVÁR: Rockov – Szerafimov, Stopira, Sabanov (Houri, 60.) – Nego, Rúben Pinto, Lednev (Zivzivadze, a szünetben), Hangya (Heister, 60.) – Lirim M. Kastrati, Bumba (Makarenko, 80.) – Kodro (Szendrei Á., 80.). Vezetőedző: Michael Boris

Gólszerző: Opavszky (1–0) a 2., Kodro (1–1) a 43., Elek B. (2–1) az 55., Stopira (2–2) az 59., Heister (2–3) a 63., Bumba (2–4) a 71., Makarenko (2–5) a 88. percben

MESTERMÉRLEG
Aczél Zoltán:Az NB III-ban is minden mérkőzésünket annyira komolyan kellene vennünk, mint ezt a kupameccset, és akkor nem a hatodik helyen állnánk a tabellán. Ilyen jól még nem futballoztunk, amióta én vagyok az edző, büszke vagyok a játékosaimra, de kijött az osztálykülönbség a két csapat között.
Michael Boris:Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, mert az ellenfélnél sok első és másodosztályú tapasztalattal felvértezett futballista szerepelt. A második percben hátrányba kerültünk, a III. Kerület motivált lett, öt védővel védekezett, s kellett némi idő, mire felpörögtünk.