Simán győzött a Vidi a bajnoki nyitányon az abszolút újonc ellen

Hamar emberelőnybe került, kihagyott egy tizenegyest, de, így is simán legyőzte az első élvonalbeli meccsét játszó Kisvárdát a bajnoki címvédő. A MOL Vidi FC gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a meccset.

MOL Vidi FC - Kisvárda 4 - 0 (3-0)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Tamás - Varga - Kovács, Hadzic (Nikolov) - Pátkai - M. Scsepovics (Sztefan Scsepovics), Lazovics (Sós).

Gólszerző: Lazovics, Marko Scsepovics, Juhász, Sztefan Scsepovics.

2018.07.21. 22:36 |
A bajnoki nyitányon Marko Nikolics vezetőedző a Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Tamás - Varga - Kovács, Hadzic - Pátkai - M. Scsepovic, Lazovics kezdőtizenegynek szavazott bizalmat. A Dudelange elleni visszavágóhoz képest Stopira került ki, helyén az előző szezonban bizonyító Tamás játszott, továbbá Kovács és Varga is kezdett a BL-selejtező visszavágójához képest.
A Vidi magához ragadta a kezdeményezést a történelmi meccsen. Igen történelmi, mert a két együttes még soha nem találkozott egymással, a Kisvárda ráadásul legelső derbijét játszotta az élvonalban. Mint ahogy történelem az is - és nem utolsósorban sorsdöntő - hogy a tizenkettedik percben a megiramodó Lazoviccsal szemben Vári szabálytalankodott a tizenhatoson belül. Az eredmény: büntető és piros lap.
Emberelőny lett, vezetés nem, Marko Scsepovics büntetőjét kifogta a Várda brazil kapusa, Felipe. Cseppet sem csüggedt a Vidi, nem sokkal később Nego tanári beadását Lazovics küldte a kapuba. A Várda jószerével csak pontrúgásokkal próbált veszélyeztetni, a korai emberhátrány megpecsételte sorsát. Főleg, hogy a harminchatodik percben ismét átjutott gólvonalán a labda, igaz nem sokkal, Marko Scsepovics kotorta be a második hazai találatot. Furcsa szabálytalanság előzte meg a harmadik Vidi-gólt, az egykori fehérvári Gosztonyi az alapvonal mögött melegített, amikor eldobta a játékon kívül került labdát. Nem sokkal később Juhász Roland érkezett a hosszún és vágta be a bajnok harmadik gólját.
A fordulás után kisebb volt a lendület, a Kisvárda pedig egyre reménytelenebbül játszott. A játékba a frissen beállt Sós Bence vitt színt, aki első Vidi-tétmeccsén kis híján megszerezte első gólját, a Debrecentől igazolt támadó nem tudta gólra váltani Sztefan Scsepovics átadását. A hetvenkettedik percig kellett várni az első Várda lehetőségre, ekkor Shynder lövését kellett hárítania Kovácsiknak. Pátkai, Kovács és Sztefan Scsepovics is közel volt  a gólszerzéshez, utóbbi tette fel az i-re a pontot a hosszabbításban, beállítva a 4-0-ás végeredményt.

MOL Vidi FC - Kisvárda 4 - 0 (3-0)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Tamás - Varga - Kovács, Hadzic (Nikolov) - Pátkai - M. Scsepovics (Sztefan Scsepovics), Lazovics (Sós).

Gólszerző: Lazovics, Marko Scsepovics, Juhász, Sztefan Scsepovics.

 

Sport

 1. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 2. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.
 3. Győzelem Szombathelyen - nem botlott a kiesőjelölt otthonában a MOL Vidi

  A Haladás ellen lépett pályára idegenben a MOL Vidi a válogatott szünet után folytatódó labdarúgó bajnokságban. Az első félidőben a legnagyobb ziccert a hazaiak hagyták ki, ezt pedig bánhatták szünet után, amikor két fehérvári gól eldöntötte a meccset. Győzelmével harmadik helyre jött fel a táblázaton a Vidi.

  2018.10.20.
 4. Zsinórban a harmadik is megvan - ezúttal a Mosnmagyaróvárt verte a Fehérvár

  Végig jól játszott, és magabiztosan nyert az újonc Mosonmagyaróvár ellen az Alba Fehérvár KC a női kézilabda bajnokság hatodik fordulójában. A fehérváriak végül nyolc góllal, 29-21-re győztek.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak