Sima Vidi-siker a Bozsik Stadionban, utolérte a listavezető Fradit a Nikolics-csapat

A korábban elmaradt kispesti bajnokit pótolta be szerda este a Videoton, amely győzelmével pontszámban beérhette a listavezető Ferencvárost. Az első félidőben egygólos előnyt szerzett a Vidi, szünet után pedig egyételművé tette, hogy jelenleg jobb a bajnokságban tavaly őt megelőző Honvédnél. Lazovics duplázott, a bajnoki versenyfutás pedig mostantól végleg kiélezetté vált.
2018.04.11. 20:00 |

Az Újpestet verő összeállításban kezdett a Vidi a Bozsik Stadionban, és hasonlóan eredményesen is játszott, bár eleinte nem rohamozott túl hevesen. A 15. percben Lazovics amilyen finoman, olyan precízen játszott Stefan Scsepovicshoz, aki ziccerbe került, de mellé lőtt. Lazovics a 21. percben nem bízta másra, megkínálta egy távoli lövéssel Grófot, a kispesti kapus vetődve védett. A hazaiak ezután lettek aktívabbak, de a 33. percben újfent Grófnak  kellett mentenie, Juhász fejesénél. Két perc múlva már nem tudott: Huszti sokadik jó beadását Lazovics Nikolovnak fejelte le, aki túljutott a védőkön és jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. Az első félidő hajrája sok idegeskedést és kakaskodást hozott a felek közt, játékból jóval kevesebb volt.

Lanzafame durva belépője nyitotta a második játékrészt, Nikolov bánta. Az 54. percben elégtételt vehetett volna a Vidi középpályása, de túlcselezte ziccerét, igaz, rögtön után Nego adhatott be jobbról, Lazovics pedig középen érkezett és a kapuba fejelt. Nem sokáig volt két gól az előny, az 57. percben egy szabadrúgásból lefejelt labdát Lanzafame bekotort Kovácsik kapujába. Jött az újabb rögzített helyzet, és az újabb gól: Huszti szögletét Vinicius talpalta be a 65. percben, visszaállítva a kétgólos vezetést. Ezután elcsendesedett a meccs, de a hajrára még tartogatott némi puskaport Lazovics, aki a 80. percben Stefan Scsepovics labdáját lőtte kapásból a bal alsóba. A csereként beálló Marko Scsepovics is betalálhatott volna, de közelről hibázott. Így is simán nyert és utolérte pontszámban a Ferencvárost a Videoton a táblázat élén.

Budapest Honvéd - Videoton 1-4 (0-1)
Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Hadzic (Varga J.) - Nikolov, Pátkai - Huszti (Kovács I.) - S. Scsepovics, Lazovics (M. Scsepovics.)

Gl.: Lanzafame, illetve Lazovics (2), Nikolov, Vinícius.

Sport

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak