Sima Vidi-siker a Bozsik Stadionban, utolérte a listavezető Fradit a Nikolics-csapat

A korábban elmaradt kispesti bajnokit pótolta be szerda este a Videoton, amely győzelmével pontszámban beérhette a listavezető Ferencvárost. Az első félidőben egygólos előnyt szerzett a Vidi, szünet után pedig egyételművé tette, hogy jelenleg jobb a bajnokságban tavaly őt megelőző Honvédnél. Lazovics duplázott, a bajnoki versenyfutás pedig mostantól végleg kiélezetté vált.
2018.04.11. 20:00 |

Az Újpestet verő összeállításban kezdett a Vidi a Bozsik Stadionban, és hasonlóan eredményesen is játszott, bár eleinte nem rohamozott túl hevesen. A 15. percben Lazovics amilyen finoman, olyan precízen játszott Stefan Scsepovicshoz, aki ziccerbe került, de mellé lőtt. Lazovics a 21. percben nem bízta másra, megkínálta egy távoli lövéssel Grófot, a kispesti kapus vetődve védett. A hazaiak ezután lettek aktívabbak, de a 33. percben újfent Grófnak  kellett mentenie, Juhász fejesénél. Két perc múlva már nem tudott: Huszti sokadik jó beadását Lazovics Nikolovnak fejelte le, aki túljutott a védőkön és jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. Az első félidő hajrája sok idegeskedést és kakaskodást hozott a felek közt, játékból jóval kevesebb volt.

Lanzafame durva belépője nyitotta a második játékrészt, Nikolov bánta. Az 54. percben elégtételt vehetett volna a Vidi középpályása, de túlcselezte ziccerét, igaz, rögtön után Nego adhatott be jobbról, Lazovics pedig középen érkezett és a kapuba fejelt. Nem sokáig volt két gól az előny, az 57. percben egy szabadrúgásból lefejelt labdát Lanzafame bekotort Kovácsik kapujába. Jött az újabb rögzített helyzet, és az újabb gól: Huszti szögletét Vinicius talpalta be a 65. percben, visszaállítva a kétgólos vezetést. Ezután elcsendesedett a meccs, de a hajrára még tartogatott némi puskaport Lazovics, aki a 80. percben Stefan Scsepovics labdáját lőtte kapásból a bal alsóba. A csereként beálló Marko Scsepovics is betalálhatott volna, de közelről hibázott. Így is simán nyert és utolérte pontszámban a Ferencvárost a Videoton a táblázat élén.

Budapest Honvéd - Videoton 1-4 (0-1)
Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Hadzic (Varga J.) - Nikolov, Pátkai - Huszti (Kovács I.) - S. Scsepovics, Lazovics (M. Scsepovics.)

Gl.: Lanzafame, illetve Lazovics (2), Nikolov, Vinícius.

Sport

 1. Súlyemelés - Tatabányán remekeltek Fehérvár Rugby Club sportolói

  Szombaton Tatabányán léptek dobogóra a Fehérvár Rugby Club súlyemelői. A fehérvári sportolók összesen öt aryan- és egy ezüstéremmel tértek haza. Bakos Károlynak és Gyolcsos Ferencnek ez volt az utolsó felmérő versenye az augusztusi Barcelona Masters Világbajnokság előtt.

  2018.07.23.
 2. Marosi Ádám és a magyar csapat is ezüstérmes lett az öttusa EB-n

  Újabb magyar érmek születtek a székesfehérvári Nu Skin Öttusa Európa-bajnokságon. A férfiak döntőjében a magyar csapat (és a mezőny) rangidőse, Marosi Ádám ezüstérmet szerzett, és szintén második helyen végzett a Marosi mellett a fehérvári Demeter Bencét, valamint Regős Gergelyt soraiban tudó magyar csapat.

  2018.07.22.
 3. Simán győzött a Vidi a bajnoki nyitányon az abszolút újonc ellen

  Hamar emberelőnybe került, kihagyott egy tizenegyest, de, így is simán legyőzte az első élvonalbeli meccsét játszó Kisvárdát a bajnoki címvédő. A MOL Vidi FC gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a meccset. MOL Vidi FC - Kisvárda 4 - 0 (3-0) MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Tamás - Varga - Kovács, Hadzic (Nikolov) - Pátkai - M. Scsepovics (Sztefan Scsepovics), Lazovics (Sós). Gólszerző: Lazovics, Marko Scsepovics, Juhász, Sztefan Scsepovics.

  2018.07.21.
 4. Drámai hajrá, magyar bronz és csapatarany a női döntőben

  A női döntőt rendezték a székesfehérvári NU Skin Öttusa Európa-bajnokságon. Négy magyar, köztük két fehérvári versenyző is küzdött az érmekért, közülük a bronzérmes Kovács Sarolta volt a legjobb, aki a futópályán az utolsó métereken előzte meg a már ünneplő Alekszejev Tamarát.

  2018.07.21.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak