Sikerrel záróvizsgáztak a végzős sportközgazdász hallgatók a Corvinuson

A diplomavédéssel lezárult a Sportközgazdász mesterképzés első évfolyamának munkája, amelyet ünnepélyes ceremónia keretében zárt az évfolyam a Corvinus Székesfehérvári Campusán. A hallgatók közül többen kiemelkedő teljesítményt értek el tanulmányi eredményük, tudományos teljesítményük terén.
2019.06.21. 13:07 |

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. András Krisztina szakfelelős köszöntötte a tanulmányaikat sikerrel elvégző hallgatókat a BCE Székesfehérvári Campusán.

Felszólalásukban kiemelték a Város és az egyetem kapcsolatának kölcsönös előnyeit és a végzett sportközgazdászok előtt álló lehetőségeket egy fokozatosan professzionalizálódó hazai és nemzetközi sportgazdasági környezetben.

A sportközgazdász mesterképzést 16-an kezdték el, a pénteki záróvizsgát 13 hallgató abszolválta.

Dr. András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja kiemelte, hogy amikor a Corvinus Székesfehérvári Campusának dinamikus fejlődéséről van szó, akkor az infrastrukturális fejlődés mellett kiemelt jelentőségű a duális oktatási hagyományok megteremtése is. Hozzátette, hogy a pénteki napon a legelső duális képzés hallgatói lezártak egy időszakot. Tapasztalataik szerint jól felkészült szakemberek kerülnek ki a sportközgazdász szakról, akik tisztában vannak a módszertannal és gyakorlattal is. Dr. András Krisztina hangsúlyozta, hogy a végzősök olyan tudással rendelkeznek, hogy kiemelkedő vezetői és munkatársai lesznek szakterületüknek.

Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a fontos képzési struktúra úttörőinek, akik elindították a szakot, valamint a hallgatóknak, akik részt vettek a képzésben – egy olyan területen, ami fontos a város életében, hiszen a kultúrával együtt a sportnak van jelentős közösségszervező ereje, fejezte ki. „Egyre nagyobb igény van olyan szakemberekre, akik rendelkeznek a sport szeretetével, valamilyen szintű ismeretével, de mellette a pénz fogalmával is tisztában vannak. A sport területén komoly üzleti vállalkozásokról van szó: a rengeteg állami, önkormányzati, európai uniós és a rengeteg szponzorációs támogatás mellett ezek már nem követhetőek, illetve fejleszthetőek a jó értelemben vett amatőr szemlélettel.” – fogalmazott a polgármester a szakértelmet és gyakorlatot kívánó munkáról, a képzésről pedig azt mondta, hiánypótló kezdeményezés, ezért lehetőség az egyénnek a kiteljesedésre, a közösségnek pedig szükséges kívánalom.

Imre Géza, a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportigazgatója, a szak duális képzésének egyik vállalati partnere képviseletében a duális képzés előnyeit emelte ki abból a szempontból, hogy a végzős hallgatók gyorsan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, és értékes tagjai lehetnek egy progresszív sportszervezet stratégiai építkezésének.

A Sportközgazdász mesterképzés keretében részben duális, részben hagyományos képzés keretében végeztek a hallgatók, számos hazai és nemzetközi sportszakember bevonásával, interaktív tanórák keretében. A képzés mögött álló szakmai műhely, a Sportgazdaságtani Kutatóközpont évről-évre újabb partnerekkel veszi fel a kapcsolatot oktatási és kutatási téren, amelynek eredményei a mesterképzés színvonalának folyamatos fejlesztésében is jelentkeznek.

A hallgatók közül többen kiemelkedő teljesítményt értek el tanulmányi eredményük, tudományos teljesítményük terén, és van, aki a PhD-képzésen való továbbtanulást választotta.

Teljesítményüket elismerő szavakkal, oklevéllel jutalmazták a szak, illetve a város vezetői. 2019 őszén immár a sportközgazdász mesterképzés harmadik évfolyama kezdi meg tanulmányait Székesfehérváron, amire duális formában az országban egyedül álló módon a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa nyújt lehetőséget.

Közélet

 1. Teljes élet megváltozott képességekkel - beszélgetéssorozat indul kedden

  Szemléletváltó, segítő beszélgetéssorozatot indít az Alba Mentor Alapítvány. A program vezetője, Papp Csilla coach, mediátor a Kossuth utca 11. szám alatt található teázóba várja az érdeklődőket február 25-én, kedden 18 órától.

  2020.02.24.
 2. Fejlesztésekről és a nemzeti régiókról szóló kezdeményezés támogatásáról is döntött a közgyűlés

  Rendkívüli közgyűlést tartott hétfőn reggel a város képviselőtestülete, az ülésen döntöttek arról, hogy az önkományzat támogatja a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést, amelynek keretében mintegy 1 millió aláírás összegyűjtése a cél. Zárt ülésen fontos fejlesztésekről is döntöttek, többek között elindulhat a Pilinszky téren az ivóvezetékek cseréje.

  2020.02.24.
 3. Beszélgetés családról, hűségről, kitartásról, hitről, egészségről a Béres házaspárral

  Február 25-én, kedden 17.30 órakor „Beszélgetés családról, hűségről, kitartásról, hitről, egészségről” címmel Dr. Béres József, a Béres Zrt elnöke és Béres Klára, a Béres Alapítvány igazgatója lesz a vendég a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, a Házasság Hete alkalmából. A beszélgetést vezeti: Benkő Andrea az MTVA Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője.

  2020.02.24.
 4. Családbarát, felelős foglalkoztató elismerést kapott a Fehérvári Pagony

  A Fehérvári Pagony gyermekkönyvesbolt kapta a családbarát felelős foglalkoztató elismerést a Székesfehérvári Család és KarrierPonttól. A Fehérvári üzlet az első vidéki Pagonyként 2014-ben a négygyermekes anyuka Csabai Dóra révén egy évtizedig dédelgetett álom megvalósulása.

  2020.02.22.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek