-
Gitárok szemnek és léleknek
Ha valaki nem ért a gitárokhoz, de értékeli a szépet, annak mindenképpen érdemes egyszer egy Soma-féle gitárt a kezébe fogni. Annak pedig, aki ráadásul még ért is ezekhez a gyönyörű hangszerekhez, nem csak ajánlott, hanem egyenesen kötelező is Somogyi József remekműveivel megismerkedni. Ő készítette el a Fezen-gitárt is, amelyre egy fogyatékossággal élő fiatalokat segítő felajánlás keretében december 7-ig lehet licitálni.
2025.12.05. -
Rendhagyó irodalmi est a Nex Stop-ban
A Líra könyvesbolt rendhagyó irodalmi estre várja az érdeklődőket December 7-én és 14-én 16 órától a Next Stop üzletközpontban. Ha úgy érzi, hogy örömmel megosztaná a legkedvesebb versét, ami Adventtel, Karácsonnyal, Krisztus születésével kapcsolatos, felolvashatja azokat.
2025.12.05. -
Mikulás táncház
December 6-án, szombaton 17 órától kézműves foglalkozással, népi gyermekjátszóval, mikulásváróval, tánctanítással és táncos mulatsággal várja a kicsiket és nagyokat a Malom utcai Táncház.
2025.12.05. -
Családi programok a természetben
Irány a hétvégén Fehérvárcsurgó azoknak a családoknak, akik szeretik aktív pihenéssel, a friss levegőn tölteni a szabadidejüket. December 6-án, szombaton rendezik a X. Gaja-völgyi Mikulás túrát, míg a Károlyi Kastély parkjában izgalmas séta indul, melyen a Mikulást is megkereshetik a gyerekek. Mindkét program a kastély felújított lovardaépületétől indul.
2025.12.05.
Sárkányképző - a csípős falatok kedvelői fesztiváloztak szombaton a Nyolcas Műhelyben
Sikeres volt tavaly Kiss László, a Nyolcas Műhely tulajdonos-üzletvezetője, név-ötletgazda, Zsila Krue Gergely, paprikatermesztő, Krencz Igor Zsolt, „rántottcsirkeláb-guru” és Rechner Balázs, az „alufólia ura” kezdeményezése, így idén is jó hangulatú „sárkányképző” délutánra és az azt követő esti koncertekre várták az érdeklődőket.
A vidám, családi gasztrodélutánt követően a Nyolcas Műhely színpadán a HoPZ, a GEO, és a The Stinky Rodders együttesek koncerteztek. Az eseményre ellátogatott Dr. Cser-Palkovics András, polgármester is.
„Kezdetben, a tavalyi esztendőben egy kis, szűk körű - a nevem alatt futó - fesztivállal kezdtünk, akkoriban még én kutattam fel a csípős szószok beszerzési lehetőségeit, majd Zsila Gergely cimboránk elkezdett paprikatermesztéssel foglalkozni és úgy néz ki, hogy a rendezvény is kinövi magát.” - emelte Krencz Igor Zsolt, fesztivál névadó-szervezője, aki hozzátette: „a tavalyi nagy sikerre való tekintettel az idén is az egyik fő fogás a rántott csirkeláb, ezen kívül különféle pácolt csirkecombok és mellek és szárnyak készültek, de a csípős ételekért nem rajongóknak hot-doggal is készültünk, amelyekhez különféle salátákat kínálunk.”
