Röplabda - három szettben győzött a MÁV Előre-BERICAP

Három szettben verte a Palotát a MÁV Előre-BERICAP a női röplabda NB I Liga legutóbbi körében. A szombati találkozó első szettje izgalmas volt, a másodikat és harmadikat viszont simán hozták Kovács Evelinék.
MÁV Előre-BERICAP – Palota VSN Kft. 3:0 (23, 19, 19)
2020.02.08. 22:18 |

Küzdelmes játékkal örvendeztette meg a két csapat a szurkolókat az első játszmában. Mindkét oldalon szép támadás kombinációk és értékes pontok születtek. A házigazda ugyan ellépett ellenfelétől néhány alkalommal, de húsz egység felett is fel tudott zárkózni a budapesti gárda. Az első fehérvári szettlabdát hárították is a vendégek, a másodikat azonban már nem tudták, 25:23-ra hozták a kezdést Farkas Mihály játékosai.

A második szett eleje hasonlóan izgalmasan alakult, mint az első, viszont a folytatásban egyre nagyobb előnyt dolgoztak ki maguknak Kiss Annáék, aminek végül fölényes, 25:19-es siker lett a jutalma.

A harmadik felvonásra mintha teljesen elfáradtak volna a fővárosiak, amit remekül használt ki a vendéglátó. A második szettbeli nagy különbség ezúttal is megvolt féltávnál, ami a végéig kitartott. Ennek az etapnak 25:19 lett a vége, összesítésben pedig 3:0-ra nyertek Ivone Martinezék.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz, 15. forduló:

MÁV Előre-BERICAP – Palota VSN Kft. 3:0 (23, 19, 19)

Székesfehérvár, vezette: Szél M., dr. Árpás K.

MÁV: Budai V., Martinez I., Crespi S., Busa S., Szabó L. Csere: Kovács E. (liberó)., Berkó L., Zolnai V., Szilágyi N., Borostyán F. Vezetőedző: Farkas Mihály

Palota: Halla P., Mester O., Kiss V., Czene A., Király D., Bleicher N. Csere: Keen A. (liberó)., Benedek G., Thuránszky A. Vezetőedző: Valasik Marietta

A mérkőzés alakulása: I. szett: 5:6, 12:11, 18:14, 22:18. II. szett: 0:2, 6:6, 11:9, 19:12. III. szett: 2:0, 10:3, 14:6, 19:14, 24:19

Farkas Mihály: “Az első szettben nagyon jól játszott és küzdött a Palota, amivel igen megnehezítette a dolgunkat. Annak külön örülök, hogy sikerült mindenkinek játéklehetőséget adni.”

Valasik Marietta: “Amit edzésen csinálunk, az tükröződik a mérkőzésen is. Az elejét jól bírtuk, utána viszont mentálisan és fizikálisan is visszaestünk. Sok volt a nyitásfogadási hibánk.”

Sport

 1. Megverte a Znojmót a Volán, még maradt esély a rájátszásra

  A középszakasz utolsó előtti fordulójában győzelmi kényszerben volt a Hydro-Fehérvár AV19, amely közvetlen riválisát, a Znojmót fogadta. A rájátszást jelentő nyolcadik helyért zajló harcban ezúttal jól védekezve, kapott gól nélkül nyert a Volán, így még maradt matematikai esélye a play-off elérésére.

  2020.02.27.
 2. Századik iskolai fordulóját ünnepelte az ARAK AKTIV

  10 év alatt több mint 8000 székesfehérvári kisiskolás, közel 8000 rajtot jelző dudaszó és megszámlálhatatlanul sok élmény és izgalmas verseny. Az ARAK AKTIV versenysorozta a 100. iskolai fordulót ünnepelte.

  2020.02.27.
 3. A sereghajtó Kaposvári Rákóczi együttesét fogadja szombaton a MOL Fehérvár FC

  Az OTP Bank Liga harmadik körének első mérkőzésén, február 29-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC lesz a Vidi ellenfele a MOL Aréna Sóstóban, ahol ezúttal kibővített gyereksarokkal várják a szurkolókat. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről itt tájékozódhat.

  2020.02.27.
 4. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak