Röplabda - a BRSE állította meg női csapat szárnyalását a bajnokságban

Három szettben veszített a MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapata a BRSE ellen az NBI. Extraliga alapszakaszában Békéscsabán szerdán. A fehérvári együttes a hétvégén még fontos rangadót nyert, most azonban nem tudta felvenni a versenyt a tavalyi ezüstérmessel.
Swietelsky - Békéscsaba – MÁV Előre Foxconn 3-0 (25-21, 25-21, 25-15)
2023.12.06. 20:42 |
Röplabda - a BRSE állította meg női csapat szárnyalását a bajnokságban

A fehérvári hölgyek két szettveszteség nélküli győzelmet követően érkeztek az idegenbeli rangadóra, ahol a tabella második helye volt a tét. A Swietelsky-Békéscsaba hazai formája is optimizmusra adott okot a mérkőzés előtt, hiszen a pályaválasztó idén mindkét vereségét a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban szenvedte el. A címvédő Vasas mellett éppen az a Nyíregyháza tudott ellenük nyerni, amelyet a MÁV Előre szombaton 3-0-ás eredménnyel múlt felül.

A jó előjelek mögül azonban hamar előbújtak a viharfelhők. A békéscsabaiak ezen az összecsapáson azt az arcukat mutatták, amely győzelmet hozott nekik tavaly a MEVZA-ligában. A MÁV Előre az első és a második játszmában is végig hátrányban volt, valamint a harmadik felvonásban is mindössze 8-8-ig tudta tartani a lépést ellenfelével.

A hazaiak kiemelkedően teljesítettek sáncolásban, és mindössze 8 hibával hozták le a rangadót a fehérvári 17-hez képest. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a BRSE feladó átlója, Margarita Stepanenko lett 19 ponttal, a MÁV Előre Foxconn csapatából Maia Dvoracek 14 pontig jutott.

Ez volt a kék-fehérek második veresége az Extraliga alapszakaszában. Pallag Ágnesék hét fordulót követően a harmadik helyen állnak a pontvadászatban.

„Ma a BRSE jobb volt. Az első perctől ránk erőltették az akaratukat, amivel nehéz helyzetbe hoztak minket. Tudjuk, hogy a Vasas és a Békéscsaba a két legerősebb együttes a bajnokságban. Mi is ezt a szintet akarjuk elérni. Motivációt kell merítenünk ezekből a mérkőzésekből. A fejlődés útján járunk, sokkal több van ennél a csapatunkban, amit már a következő bajnokin megpróbálunk megmutatni” – nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.