Remek Volán-győzelem Klagenfurtban, őrzi pozícióját a Fehérvár

A rekodbajnok Klagenfurt vendége volt a Fehérvár AV19, amely az előző fordulóban a biztos rájátszást érő hatodik helyre lépett az EBEL-táblázaton. A meccs után is maradtak ott Sarauerék, mert remek második harmaddal és hatékony játékkal győztek. Vasárnap Dornbirnban következik újabb rangadó.
2019.01.18. 22:08 |

A jegkorongblog tudósítása:

A magyar EBEL-csapatba visszatért Anze Kuralt, valamint bemutatkozott Wishart. A meccset a Klagenfurt kezdte jobban, aztán a kezdeti fölényüket követően kiegyenlítették várt a mérkőzés. Az első harmadban Sofron, Sarauer és Sárpátki járt legközelebb a gólhoz, de a norvég Haugen hibátlanul védett, akárcsak kollégája, Carruth.

A második húsz perc kiválóan alakult a Fehérvárnak. Bár a KAC játszott fölényben, nem tudott betalálni a magyar kapuba, még Szabó Dániel kiállítása alatt sem. A hazaiak kihagyott helyzetei megbosszulták magukat: a 35. percben Erdély passzából Sarauer megszerezte a vezetést. Három perc sem telt el, amikor egy kapu előtti kavarodás után Meland betalált.

A záró játékrészre egy agilis Klagenfurt érkezett, két és fél percre volt szükségük a szépítéshez, Comrie egygólosra csökkentette a differenciát. Egy újabb Szabó Dániel-hátrányt kibekkelt a vendég gárda, a hazaiak próbálkoztak, de nem tudtak egyenlíteni. A végjátékban a Fehérvár játszott fölényben, ám Koskiranta kétperces büntetést kapott magas botért. A harmadik hátrányát is kivédekezte Hannu Järvenpää csapata, aztán a kiegészülés után nem sokkal Meland egy késleltetett kiállítás alatt gólt lőtt. A végjátékban a KAC lehozta a kapusát, hiába, ugyanis csak egyenlő létszám alakult ki, miután Comrie 2+2 perces büntetést kapott.

A Fehérvár 3-1-re győzött, őrzi a felsőházi szereplést érő 6. helyét, előnye 2 pont maradt az Innsbruckot legyőző Linzcel szemben.

Klagenfurt - Fehérvár AV19 1-3 (0-1, 0-2, 1-1)

Gl.: Comrie, illetve Meland (2), Sarauer.

Fotó: EC KAC

Sport

 1. Először kapott ki a szezonban a Fehérvár AV19 a Klagenfurttól

  A középszakasz első hazai mérkőzésén az idényben már négyszer legyőzött Klagenfurtot fogadta a Fehérvár AV19. Ez a meccs azonban nem idézte a korábbiakat, igaz, csak a legvégén tudta eldönteni a KAC. A sokkal többször próbálkozó vendégek a hajrában magabiztossá is tették sikerüket.

  2019.02.15.
 2. A Honvéd Szondi mindkét asztalitenisz-csapata győzött

  Újfent dupla győzelemmel zárta az elmúlt fordulót a Honvéd Szondi asztalitenisz szakosztálya. Az NB I-es csapat idegenben nyert rangadót, az NB III-as együttes pedig városi riválist múlt felül, tartva jó pozícióját a bajnokságban.

  2019.02.14.
 3. Székesfehérváron tette le az állampolgársági esküt Nego Loic

  A MOL Vidi FC huszonnyolc éves labdarúgója a Városházán, Cser-Palkovics András polgármester előtt tette le az állampolgársági esküt. Nego 2013 szeptemberében szerződött Magyarországra, akkor még az Újpestbe, majd 2015-ben igazolt a Vidibe. Fehérváron a csapat meghatározó játékosává nőtte ki magát.

  2019.02.14.
 4. Az ötödik helyezett MTK otthonába látogat a Vidi szombaton

  A MOL Vidi FC a harmadik tavaszi NB I-es fordulóban játssza első 2019-es idegenbeli meccsét: az ellenfél február 16-án, szombaton 19:30-tól az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK Budapest FC gárdája lesz. A találkozóra jegyvásárlás online, a Piac téri VidiShopban és meccsnapon a helyszínen is lehetséges. 

  2019.02.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak