Rekortán borítású futópálya épül Maroshegyen

Újabb rekortán borítású futópálya épül Székesfehérváron. Az Országos Futópálya-építési Program keretében idén elnyert támogatással és saját forrás felhasználásával Maroshegyen, az Aradi és a Nagyszebeni utcák közötti szabad területen valósul meg a fejlesztés. 
2021.04.09. 11:47 |

Fontos beruházás ez az egyre bővülő lakosságszámú városrészben, amely köré a hosszú távú tervek szerint szabadidőparkot is létesítenek majd – mondta el a futópálya tervezett területénél tartott pénteki bejáráson Brájer Éva önkormányzati képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is kiírta az Országos Futópálya-építési Programot az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége bevonásával. A program célja 800 és 1000 méter közötti hosszúságú, 120 centiméter széles, rekortán borítású futópályák kialakítása minél több városban.

Székesfehérvár egyszer már sikerrel indult az országos pályázaton, a Halesz ligetben tavaly készült el az 1000 méter hosszúságú rekortán borítású pálya. Egy újabb ehhez hasonló pálya létesítésére nyújtott be pályázatot február végén Székesfehérvár Önkormányzata. A fejlesztés megvalósításánál Maroshegyre esett a választás, hiszen ebben a városrészben a labdarúgást kiszolgáló Mezővári József Sportpályán túl még nincs a szabadidősport számára kialakított terület. A városrészben sok család él és jelenleg is épülnek családi házak, társasházak.

A város polgármestere kiemelte, a tervezett rekortán borítású futópálya megépítésének becsült költsége közel 60 millió forint, amelynek 50%-a állami forrás az elnyert pályázat révén, 50 %-át pedig az önkormányzat saját forrásból biztosítja. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte, a szakemberek a nyomvonal tervezésekor külön figyeltek arra is, hogy egyetlen fát sem érintve, természetkárosítás nélkül készüljön el a futópálya, a tervek szerint az év végére.

A Polgármesteri Hivatal Beruházási Irodájának kollégái a városrész önkormányzati képviselőjével egyeztetve – a rendelkezésre álló önkormányzati tulajdonú területek közül – az Aradi, a Tordai és a Nagyszebeni utcák által körülhatárolt területet választották ki. Brájer Éva a mai bejáráson elmondta, hogy a Maroshegyen élők közül nagyon sokan sportolnak a nap szinte minden órájában, így szívesen fogadták a terveket. Egy olyan koncepciót próbálnak kialakítani, hogy a futópálya minél zöldebb környezetben épüljön meg. Az Önkormányzat hosszú távú célja pedig a Maroshegyi Sport- és Szabadidőpark létrehozása, a városrész lakóinak sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas közösségi tér kialakítása.

Városfejlesztés

 1. Budapest - Balaton kerékpárút - Fehérváron kerékpáros felüljáró is épül

  A Budapest-Balaton kerékpárút székesfehérvári szakaszán a projekt kezdőszelvénye a Balatoni út – Úrhidai út – Nagykárolyi út körforgalom Szabadbattyán felé vezető ágánál található. A kerékpárút nyomvonala a Balatoni út nyugati oldalán a zöldsávban vezet, itt kétirányú önállóan vezetett kerékpárút épül a bel-, és külterületi szakaszokon a 7-8. sz. elkerülőn átvezető kerékpáros felüljáróval.

  2021.05.06.
 2. Új épületszárnnyal bővül a Talentum Református Általános Iskola

  Megkezdődtek a székesfehérvári Talentum Református Általános Iskola bővítési munkái. Magyarország kormánya 201 millió forint támogatást biztosított a Székesfehérvár Belvárosi Református Egyházközségnek egy új épületszárny elkészítéséhez a fenntartásában működő intézményben. A beruházás részleteiről és a kormány templomfelújítási programjáról egyházi és állami vezetők, országgyűlési képviselők számoltak be helyszíni sajtótájékoztatón.

  2021.05.04.
 3. Májusban átadják a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújított épületét

  Közel két esztendő telt el a fehérvári Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda 1,85 milliárd forintos beruházás keretében történő korszerűsítésének bejelentése óta; a szentimrések mertek nagyot álmodni új tantermekről, multifunkciós közösségi terekről, az iskola teljes körű modernizálásáról.

  2021.04.27.
 4. Májusban készül el a strand nagymedencéjének a teljes felújítása

  Május végére befejeződik a strand nagymedencéjének a felújítása, melyet a Városgondnokság saját beruházásban végez. A medence vasbeton szerkezetének megerősítésén túl a gépészet is új lesz, illetve nem csak a medence burkolata, hanem a mellette lévő burkolatok is megújulnak. Minderről Cser-Palkovics András számolt be kedden reggel megjelent videójában.

  2021.04.27.
 1. Nézze meg, hogyan épül Velencén az új ifjúsági tábor - már állnak a kisházak

  A velencei tábor területén egy új kétszintes főépület lesz, 150 fő kiszolgálására alkalmas tálaló konyhával, mellette 18 kisház, melyből három teljesen akadálymentesített lesz. A tábor befogadóképessége 143 fős lesz, a főépületben pedig lehetőség lesz egész évben használni a négy fős szobákat. Az építkezés jelenlegi állásáról Cser-Palkovics András közösségi oldalán számolt be vasárnap délután.

  2021.04.18.
 2. Rekortán borítású futópálya épül Maroshegyen

  Újabb rekortán borítású futópálya épül Székesfehérváron. Az Országos Futópálya-építési Program keretében idén elnyert támogatással és saját forrás felhasználásával Maroshegyen, az Aradi és a Nagyszebeni utcák közötti szabad területen valósul meg a fejlesztés. 

  2021.04.09.
 3. Faültetés teljes földcserével a Vízivárosban - nyolc nagy csemetét telepítettek

  A Vízivárosban az iskola udvara melletti murvás területen ültettek csütörtökön nagy előnevelt fákat a Városgondnokság kertészei. Egy ginkgo, kettő mezei juhar, egy-egy darab 'Elsrijk' és 'Pacific Sunset' fajtájú juhar, illetve kettő oszlopos 'Lobel' szil került a területre.

  2021.04.08.
 4. A Szivárvány Óvodában fejeződik be a tavaly indult udvarfelújítási program

  Tavaly nyáron indult az a program, aminek köszönhetően öt székesfehérvári óvoda udvara újult meg bruttó 141 millió forintos uniós forrásból. Biztonságos eszközökkel és tereprendezéssel szépültek meg az udvarok a Napsugár, az Árpád úti, a Liget sori, a Szivárvány és a Tolnai utcai óvodában. Összesen kilencszáz kisgyermek mindennapjait teszik komfortossá a fejlesztések.

  2021.04.08.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár