Rekordösszegű támogatás jött össze a Richter Egészségváros programján

Minden eddiginél nagyobb összegű az a támogatás, amely a Richter Egészségváros szombati, fehérvári programján gyűlt össze a Szent György Kórház javára. A Richter 3,5 forintos milliós alapadományából, a személyes részvételű szűrésekből és az online aktivitásokból összese 13.786.500 forint jött össze, ami rekordnak számít, ehhez adódik továbbá az a 3,5 millió forint, melyet Székesfehérvár Önkormányzata ajánlott fel.
2023.05.20. 22:28 |
Rekordösszegű támogatás jött össze a Richter Egészségváros programján

A program sikerét a kórház dolgozói, a szervezők és a székesfehérváriak együtt ünnepelték a Palotai kapu téren.

Harmadik alkalommal érkezett szombaton Székesfehérvárra a Richter Egészségváros. Az egész napos, jótékonysági szűrőkampány záró ceremóniáját a Palotai kapu téri színpadon tartották késő délután.

A belvárosi egészségsétával kezdődött Richter Egészségváros kampányról ITT olvashat bővebben!

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok mondott köszönetet a sok érdeklődőnek és résztvevőnek, akik figyelmet szenteltek a programnak és eljöttek a szűrésekre. Ugyancsak megköszönte a város közössége nevében a Richter Gedeon Nyrt-nek, hogy harmadik alkalommal hozták el a programjukat Székesfehérvárra, és megerősítette, hogy a város a jövőben is szívesen fogadja a jótékonysági kezdeményezést.

Prof. Dr. Bucsi László, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója arról beszélt: a hónapokig tartó szervezés során nagy örömmel fogadta a Richter 3.5 milliós felajánlását, majd a város ugyanekkora összegű adományát.

Ugyancsak megható volt látni a nap folyamán, hogy minden sátornál sorban álltak az emberek azért, hogy részt vehessenek a szűréseken. Mint fogalmazott, fantasztikus volt érezni, hogy a program ilyen mértékben megmozgatta az embereket. A támogatásból a kórház C épületét fogják komfortosítani.

Nyakas Eszter, a kórház ápolási igazgatója köszönetét fejezte ki a Richternek, továbbá azoknak a kollégáinak, orvosoknak és szakdolgozóknak, akik az egész napos munka során elvégezték a szűréseket.

Végül Dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing főosztályvezetője megköszönte a szervezők munkáját és a lakosság részvételét, online aktivitását, majd összegezte a nap eredményeit.

A Richter Egészségváros program 15 éve működik, a mostani fehérvári szűrőnap a 95. állomás volt. Székesfehérvár az egyetlen olyan város, ahova harmadszor is eljutott a kampány.

Online több mint 700 aktivitás volt, melyek mindegyike 500 forintot ért. Több mint 2.000 szűrést végeztek el, ebből körülbelül 300 esetben derült ki enyhe elváltozás, 200 esetben súlyos, további 100 esetben pedig extrém probléma. Nagyon sokan bekapcsolódtak az egészségmegőrző, ismeretterjesztő programokba, így összesen több mint 10.000 aktivitás történt a nap folyamán.

A Richter által felajánlott alapadománynak, továbbá az online és a személyes aktivitásokból gyűjtött adománypontoknak köszönhetően 13.786.500 forint jött össze, ami új rekordnak számít az Egészségváros történetében. Ehhez adódik továbbá Székesfehérvár Önkormányzatának 3,5 milliós felajánlása. Így a teljes támogatás 17.286. 500 forint.