Régió Háza - Székesfehérvár tulajdonába került a Technika Háza

A város tulajdonába került Technika Házában tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön délután. Az épület előtt már a Régió Háza felirat hirdeti, hogy továbbra is hasonló lesz az épület funkciója.  A Technika Háza 1977-ben épült az Ybl díjas Pordán H. Ferenc tervei alapján. A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége volt a tulajdonosa az ingatlannak, ami iránt több áruház is érdeklődött. Az eredeti vételár 340 millió forint volt, amit 280 millió forintra alkudott a város. Ennek felét ingatlanban fizeti az önkormányzat, a másik 140 millió forintot pedig a városi tulajdonú Széphő Zrt fizeti készpénzben -mondta Warvasovszky Tihamér polgármester. Nézegessen képeket a Technika Házáról!
2007.03.08. 14:22 |

 A város tulajdonába került Technika Házában tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön délután. Az épület előtt már a Régió Háza felirat hirdeti, hogy továbbra is hasonló lesz az épület funkciója. Nézegessen képeket a Technika Házáról!

 A Technika Háza 1977-ben épült az Ybl díjas Pordán H. Ferenc tervei alapján. A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége volt a tulajdonosa az ingatlannak, ami iránt több áruház is érdeklődött. Az eredeti vételár 340 millió forint volt, amit 280 millió forintra alkudott a város. Ennek felét ingatlanban fizeti az önkormányzat, a másik 140 millió forintot pedig a városi tulajdonú Széphő Zrt fizeti készpénzben -mondta Warvasovszky Tihamér polgármester.

 A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a földszinten működik a KDRFÜ és a KDRFT is és az épületben bérelné irodáit a Közép Pannon Regionális Fejlesztési Rt is. Székesfehérvár régióközponti szerepe miatt is fontos az ingatlan, hiszen az APEH, a Munkaügyi Központ, a Közigazgatási Hivatal után várhatóan a rendőrség regionális központja is a városban lesz.

 A Technika Háza fenntartása évente 20 millió Forintba kerül, aminek több mint a fele energiaköltség. Az épület új kezelője a Széphő Zrt lett. A cég vezérigazgatója Ferencz Zoltán elmondta, hogy jó gazdái lesznek az épületnek és rentábilisan üzemeltetik majd az ingatlant.

 

Városfejlesztés

 1. Lakossági fórum a Maroshegyen - fontos fejlesztések fejeződnek be idén

  Lakossági fórumra várták kedden kora este a Maroshegyen élőket a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A fórumon szó volt a befejezés előtt álló Szilvamag felújításáról a Vásárhelyi út és a Temesvári utca felújításáról illetve a Batthyány úti orvosi rendelő környékének rendezéséről és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti területről is. 

  2019.06.25.
 2. Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! - remekül megeredtek a fák a kísérleti erdőben

  Három évvel ezelőtt telepítette be az első, összesen három hektáros erdősávokat Székesfehérvár Városgondnoksága Kft-vel és a Környezetvédelmi Irodával közösen a Vadex Zrt. A Zöld város – Fehérvár tüdeje program keretében megvalósult, és az ültetés óta már megeredt fiatal, kisérleti erdő területét ma az együttműködő szakemberek kalauzolásában járta be Cser-Palkovics András polgármester, valamint Viza Attila önkormányzati képviselő.

  2019.06.24.
 3. Épített örökségünk üzenete - felavatták a megújult Szent II. János Pál pápa teret

  Ünnepi pillanatokkal kezdődött a Múzeumok Éjszakája Székesfehérváron. Felavatták és megszentelték a felújított Szent II. János Pál pápa teret a Szent István-székesegyház előtt. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsár Mihály, a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont igazgatója. A teret Spányi Antal megyéspüspök áldotta meg. 

  2019.06.22.
 4. Megnyitotta kapuit az újonnan kialakított csalai közösségi tér

  Pénteken nyitották meg és mutatták be Székesfehérvár új közösségi terét Csalán, az egykori Picur büfé helyén. A városrészben élők régi vágya volt egy olyan fedett közösségi tér, ahol találkozhatnak, különböző programokat, rendezvényeket szervezhetnek. A közel húszmillió forintos fejlesztést Székesfehérvár Önkormányzata saját forrásból valósította meg.

  2019.06.21.
 1. A város történetének eddigi legnagyobb egyetemi fejlesztése készült el

  Szeptembertől birtokba vehetik a diákok a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának B épületét. A beruházás során az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukción esett át. A közel 2000 négyzetméteres épület öt előadóteremnek, több konferenciateremnek, labornak és a campus könyvtárának is helyet ad.

  2019.06.18.
 2. Új közösségi térrel gazdagodik a csalai városrész

  Ünnepélyes keretek között nyitja meg és mutatja be Székesfehérvár új közösségi terét Csalán június 21-én, pénteken 17 órától dr. Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária önkormányzati képviselő. A városrészben élők régi vágya volt egy olyan fedett közösségi tér, ahol találkozhatnak, különböző programokat, rendezvényeket szervezhetnek. A közel húszmillió forintos fejlesztést Székesfehérvár Önkormányzata saját forrásból valósította meg.

  2019.06.17.
 3. Körforgalom épül a Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésben

  A Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésével kapcsolatos tervekről tájékoztatott Östör Annamária önkormányzati képviselő hétfőn a helyszínen. A tervek szerint a nyáron szeretnénk egy ideiglenes körforgalmat építeni a veszélyes kereszteződésben, majd ezt követően épülhet meg a végleges körforgalom. A csomópont átalakítás részleteiről június végén tájékoztatnak.

  2019.06.17.
 4. A Csitáry G Emil utcában is elkészült az út, a járda és a parkolók felújítása

  A Móri út és a Virág Benedek utca közötti szakaszon készült el a Csitáry G. Emil utca útburkolatának, parkolóinak és járdáinak a teljes felújítása Mint megannyi fehérvári útfelújítás, ez is a Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében valósult meg. 

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek