Hét meccs, öt rangadó - sportcsaták hétvégéje következik

A hétvégén Székesfehérvár öt csapata érintett hét mérkőzésen, ebből hármat hazai pályán vívnak meg együtteseink. A hét összecsapásból nem kevesebb mint öt rangadó lesz, a felső, illetve alsóházban.
2021.11.19. 07:08 |

Rangot adó csaták következnek!

A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata és a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozói idegenből igyekeznek „pontosan” hazaérni.

A labdarúgók az esztendő egyik szuper meccsét játsszák majd az Üllői úton, a Groupama Arénában a Ferencváros legénysége ellen. Ferencváros vezeti a tabellát 25 ponttal a szintén 25 pontos Puskás Akadémia FC előtt (mindkét együttes egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, épp az egymás elleni találkozójukat halasztották későbbre), a Vidi a 4. helyen található 20 ponttal. Azt, hogy a fehérvári csapat labdarúgóinak van esélye a sikerre a fővárosban jelzi, hogy a zöld-fehérek nem kis meglepetésre az Üllői úton kikaptak a Kisvárdától és a Zalaegerszegtől egyaránt 2-1-re. A honi labdarúgás meghatározó együttesei csapnak össze vasárnap 17.30-kor (a mérkőzésre különvonattal mehetnek a szurkolók, részletek a vidi.hu-n), győzzön a jobb, és reméljük, hogy ez a Vidi lesz. Akinek lesz törleszteni valója, mert Sóstón a Ferencváros nyert 1-0-ra. 

A Hydro Fehérvár AV19 csapata a meglepő, hazai pályán kedden, a Linz ellen 2-1-re elveszített mérkőzés után a hétvégén idegenben lép jégre kétszer is. Pénteken 19.15-kor a HC TWK Innsbruck otthonába látogatnak. Rangot ad ez az összecsapás, mivel a Hydro a második 35 ponttal, az Innsbruck a harmadik 32-vel. Ha Volán nyer ellép ellenfelétől, ha a tiroliak diadalmaskodnak, akkor utolérik az AV19-et. Jöhet az (el)lépés! Egy nappal később 19.45-kor dobják be a pakkot a HC Pusterial Wölfe csapatának az otthonában. A vendéglátók pillanatnyilag zárják a tabellát, a 13. helyen. De néhány hete is így volt ez a Raktár utcai mérkőzés előtt, aztán a Hydro csak nehezen, a hosszabbításban tudott győzni. De alighanem a csapat tagjai, szurkolói kiegyeznének e hétvégén két hosszabbításos győzelemben! A Fehérvári Titánok a Dunaújvárosi Acélbikák "barlangjába" utazik a ma, 18 órakor kezdődő összecsapásra. A Titánok ótját nagy bravúrok (győzelem az Újpest és a Fradi ellen) és nagy vereségek kisérik. A DAB közvetlenül előttük áll a tabellán, amit három 8 pontos csapat áll, aki ma nyer kettőjük közül, az előrébb léphet.

Következzék a három hazai csata. Az Alba Fehérvár KC női együttese a K&H Női Kézilabda Liga kilencedik fordulójában a Budaőrs Hanball játékosait fogadja szombaton, 18 órakor a Köfém Sportcsarnokban. A Fehérvárra látogatók egy ponttal és egy hellyel megelőzik vendéglátóikat (jelenleg a tizedikek, 6 ponttal), de a hazai pályán kivívott fehérvári győzelem után megfordulhat a helyzet. Ehhez azonban nyerni kell, ami nem könnyű, hiszen a középmezőnyben és az alsó házban kiegyensúlyozott a mezőny, és mindenki esélyes lehet a többiek ellen. A fehérvári csapatban Triscsuk vezérletével sok fiatal játékos található, akik bár ifjak, de képesek a győzelemre. Győzzenek hát!

Vasárnap két NB I-es röplabda mérkőzést láthatnak a sportág barátai a VOK-ban. Jurij Melnyicsuk lányai ebben a szezonban még nem találtak legyőzőre, de ugyanez elmondható vasárnapi ellenfelükről, a Gödöllői RC-ről is, tehát igazi rangadó elé nézünk, a tét nem más, mint az NB I Liga első helye. Reméljük, a MÁV Előre SC-Bericapnek sikerül kihasználnia a hazai pálya előnyét.            A MÁV Előre SC-Foxconn szintén a Videoton Oktatási Központban fogadja soros ellenfelét, a MEAFC-Miskolcot. A borsodiak egyetlen meccsüket tudták megnyerni az eddig lejátszott öt bajnokiból. Dávid Zoltán együttese a legutóbbi fordulóban kapott ki először, a Dág ellen, ám így is második a tabellán a Vidux-Szegedi RSE mögött.
Női röplabda NB I, alapszakasz
November 21., 15 óra: MÁV Előre SC-Bericap – Gödöllői RC
Férfi röplabda NB I, alapszakasz
November 21., 19 óra: MÁV Előre SC-Foxconn – MEAFC-Miskolc.

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak